Mπορεί σε κάποιους να μην φάνηκε ιδιαίτερα καλό το γεγονός της εξαγοράς του WhatsApp από το Facebook, ωστόσο η ανησυχία αυτή μπορεί σύντομα να λάβει τέλος, καθώς το Tor Project ανακοίνωσε πως αναπτύσσει εδώ και λίγο καιρό, ένα νέο πρόγραμμα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων βασικός γνώμονας του οποίου θα είναι η ανωνυμία και η ασφάλεια.

Η νέα αυτή εφαρμογή σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον δωρεάν φυλλομετρητή ιστού Deep ενώ η ανάπτυξή του έχει βασιστεί στο υπάρχον πρόγραμμα ανοικτού κώδικα Instantbird.

 

Τα νέα αυτά έρχονται σε μια περίοδο όπου γίνονται έντονες συζητήσεις στους κόλπους των χρηστών γύρω από τις εξελίξεις στο θέμα των παρακολουθήσεων ύστερα και από τις γνωστές αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν.

 

Κλείνοντας δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε πως η πρώτη δοκιμαστική έκδοση του εν λόγω προγράμματος αναμένεται να διατεθεί στα τέλη του τρέχοντος μήνα (Μαρτίου), οπότε και θα σας ενημερώσουμε με νεότερο άρθρο.

 

Link.png Site: http://www.techradar.com/news/internet/web/tor-browser-to-be-coupled-with-an-anonymous-instant-messaging-client-1229948[/url]']Tech Radar