Όπως είχαμε δει και με το κουμπί εύκολης παραγγελίας, η Domino's δίνει έμφαση στην ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών. Την τρέχουσα περίοδο φαίνεται να έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στα ρομπότ παράδοσης φαγητού.

Η εταιρεία παρουσίασε τον DRU, ένα αυτόνομο όχημα παράδοσης φαγητού, το οποίο κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την εταιρεία τεχνολογίας Marathon Targets, που έχει έδρα την Αυστραλία. Ο DRU αξιοποιεί τεχνολογίες ρομποτικής στρατιωτικών προδιαγραφών.

 

Το ρομπότ της Domino's αποτελεί prototype προς το παρόν, ωστόσο η εταιρεία έχει ήδη έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Μεταφορών του Queensland, για να βεβαιωθεί ότι καλύπτει τις προδιαγραφές για να κυκλοφορήσει στον δρόμο.

 

Ο DRU αξιοποιεί την τεχνολογία LIDAR, η οποία χρησιμοποιείται από αυτόνομα οχήματα, για να αναγνωρίσει τον περιβάλλοντα χώρο και διαθέτει και σύστημα GPS, το οποίο συγχρονίζεται με τους χάρτες της Google.

 

Σύμφωνα με το Lifehacker Australia, οι πρώτες δοκιμαστικές διαδρομές του DRU για παράδοση πίτσας πραγματοποιήθηκαν σε δρόμους τους οποίους είχαν κλείσει οι αρχές για λόγους ασφαλείας. Ο χώρος αποθήκευσης της παραγγελίας μπορεί και κλειδώνει, ώστε να μην μπορούν να κλέψουν το φαγητό οι περαστικοί. Για να ξεκλειδώσει ο χώρος αποθήκευσης, ο πελάτης θα πρέπει να εισάγει τον κωδικό που θα λαμβάνει στη συσκευή του.

 

Οι αρχικές δοκιμές του DRU γίνονται στην Αυστραλία, όμως η Domino's δηλώνει ότι έχει έρθει σε επαφή με διεθνείς συνεργάτες, προκειμένου να γίνουν δοκιμές και σε άλλες χώρες. Τα αυτόνομα οχήματα παράδοσης πίτσας θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στους επόμενους 6 μήνες, όμως θα χρειαστούν δύο χρόνια περίπου μέχρι να καθιερωθούν στο Queensland.

 

 

Link.png Site: Engadget