Μπορεί η DJI να μην είχε φέτος κάποια ανακοίνωση νέου drone (εκτός από τη λευκή έκδοση του Mavic Pro), όμως επιφύλασσε μια έκπληξη στον εκθεσιακό της χώρο που αφορά τη δεύτερη κατηγορία με την οποία ασχολείται, αυτή των φορητών stabilizer για κινητά τηλέφωνα.

Συγκεκριμένα το Osmo Mobile 2 έρχεται βελτιωμένο σε όλα τα επίπεδα από τον προκάτοχό του, με την DJI να το τιμολογεί στα $129, έναντι $299 της πρώτης γενιάς, σε μια προσπάθεια να "σβήσει" τον ανταγωνισμό που τους τελευταίους μήνες έχει παρουσιάσει αντίστοιχες προτάσεις σε οικονομικές τιμές.

Έχοντας ελαφρά μεγαλύτερο μέγεθος προκειμένου να το κρατάμε πιο σταθερά, αλλά με το βάρος να είναι μικρότερο στα 485 γραμμάρια, το Osmo Mobile 2 δείχνει να διαθέτει ποιοτική κατασκευή.

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά του είναι η μεγαλύτερη αυτονομία που σύμφωνα με την κινεζική εταιρεία κυμαίνεται στις 15 ώρες, ενώ υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης μέσω καλωδίου με το smartphone σας προκειμένου αυτό να φορτίζεται κατά τη χρήση από τη μπαταρία του Osmo Mobile 2. 

Μια σημαντική σχεδιαστική αλλαγή αφορά το trigger το οποίο πλέον γίνεται πλήκτρο στο εμπρόσθιο μέρος κάτω από το d-pad μια αλλαγή που κρίθηκε αναγκαία για λόγους ευχρηστίας.

Στα πλάγια βλέπουμε τον διακόπτη για zoon in και zoom out ενώ υποστηρίζονται τα modes εγγραφής Motion Timelapse, Hyperlapse video, Panorama, Long Exposure, και LightTrail για δημιουργία εντυπωσιακών βίντεο. Τέλος υπάρχει δυνατότητα κλειδώματος του smartphone σε κάθετη θέση κυρίως για ζωντανές μεταδόσεις βίντεο που προορίζονται για το YouTube και το Facebook Live.

Η DJI θα ξεκινήσει να διαθέτει το Osmo Mobile 2 αρχικά μέσω των Apple Store προωθόντας όπως και στον εκθεσιακό της χώρο κυρίως τη σύνδεσή του με το iPhone αν και υποστηρίζονται κανονικά και τα Android smartphones. Στις υπόλοιπες αγορές αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του μέσα στον Φεβρουάριο, με τις προπαραγγελίες να ενεργοποιούνται στην ιστοσελίδα της εταιρείας στις αρχές του επόμενου μήνα.

P1160424.jpg.bd400598973379a2adce5af0881f592c.jpg

  • Like 1
  • Thanks 1