Οι έξυπνες λάμπες TRÅDFRI του IKEA, κυκλοφόρησαν στις αρχές της χρονιάς με τη διαβεβαίωση της εταιρείας ότι θα υποστηρίξουν σε μελλοντικό χρόνο τις πλατφόρμες HomeKit, Alexa και Home των Apple, Amazon, Google αντίστοιχα.

Η υποστήριξη αυτή έρχεται σύντομα όπως φαίνεται, με το δημοφιλή κατασκευαστή επίπλων να ενημερώνει την ιστοσελίδα του για επερχόμενη αναβάθμιση της κεντρικής εφαρμογής των λαμπτήρων TRÅDFRI, παρακινώντας τους χρήστες να κατεβάσουν την τελευταία έκδοση «προκειμένου να μπορέσετε να συνδεθείτε με το Amazon Alexa, το Apple HomeKit ή το Google Home».

 

Επιπλέον το IKEA αναφέρει ότι οι έξυπνες λάπες που κατασκευάζει, θα είναι συμβατές και με το hub του συστήματος Philips Hue, μια από τις δημοφιλέστερες προτάσεις για έξυπνα σπίτια, κάτι που σημαίνει ότι θα εμφανίζονται κανονικά στην εφαρμογή της Philips, με τον χρήστη να μπορεί να τις ελέγξει από εκεί. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα 9to5Mac, η IKEA θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο νέους λαμπτήρες που θα διαθέτουν πολλαπλά χρώματα σε αντίθεση με το λευκό που είναι προς πώληση τώρα.

 

Σε κάθε περίπτωση, είναι θέμα χρόνου η κυκλοφορία της εφαρμογής του IKEA να κάνει την εμφάνισή της, κάτι που θα καταστήσει τις έξυπνες λάμπες TRÅDFRI της εταιρίας, μία από τις οικονομικότερες προτάσεις για έξυπνο φωτισμό εντός σπιτιού, χωρίς συμβιβασμό στην επιλογή πλατφόρμας για τον έλεγχό τους.

 

Link.png Site: TheVerge