Η γνωστή ανεξάρτητη κατασκευάστρια ημιαγωγών TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), που εδρεύει στην Hsinchu, στην βόρεια Taiwan, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ξεκινήσει την παραγωγή chips με κατασκευαστική μέθοδο 7nm το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Η TSMC επίσης ανακοίνωσε ότι η παραγωγή chips σε κλίμακα 5nm αναμένεται να ξεκινήσει δύο χρόνια μετά, μέσα στο 2020 δηλαδή.

 

Αυτή την περίοδο, η γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της εταιρείας είναι έτοιμη να ξεκινήσει την μαζική παραγωγή ημιαγωγών χρησιμοποιώντας την κατασκευαστική μέθοδο 16nm FFC (FinFET Compact). Μάλιστα, στην TSMC είναι αισιόδοξοι, ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς που διανύουμε, η εταιρεία θα απολαμβάνει το 70% της παγκόσμιας παραγωγής chips στα 14/ 16nm!

 

Να αναφέρουμε, ότι μερικοί από τους πιο γνωστούς πελάτες της εταιρείας TSMC είναι οι Apple, Nvidia, AMD, Qualcomm, MediaTek, Marvell και Broadcom ενώ επιπλέον έχει αναλάβει και την παραγωγή chips σχεδιασμένων από τις HiSilicon, Allwinner, AppliedMicro, Spreadtrum κ.ά.

 

Link.png Site: TechPowerUp