Το εκπληκτικό νέο drone της DJI το Mavic Pro, έρχεται σε λίγο καιρό και στη χώρα μας, με την εκπομπή Try Me των καταστημάτων Κωτσόβολος να εξασφαλίζει και να παρουσιάζει ένα από τα πρώτα δείγματα επί ελληνικού εδάφους.

H πρώτη επαφή με το DJI Mavic Pro είναι όπως αναμενόταν εντυπωσιακή, δικαιολογώντας το τεράστιο ενδιαφέρον γύρω από το συγκεκριμένο drone με τις εξελιγμένες λειτουργίες και μέγεθος τόσο μικρό που χωράει άνετα μέσα σε μια τσάντα, μαζί με το χειριστήριο του. Αυτοί είναι και οι λόγοι που ήδη το Mavic Pro θεωρείται ένα από τα gadgets της χρονιάς, συναντώντας τόσο μεγάλη επιτυχία, που η DJI αδυνατεί να καλύψει τη ζήτηση.

 

 

Οι παρουσιαστές της εκπομπής Try Me, Δημήτρης Καρέτσος και Μαντώ Γαστεράτου, προχώρησαν σε μια πρώτη πτήση, κάνοντας αναφορά στα κυριότερα χαρακτηριστικά του Mavic Pro, αναδεικνύοντας την ίδια ώρα την ευκολία στο χειρισμό του ακόμα και για κάποιον που δεν έχει ξανά οποιαδήποτε σχετική εμπειρία (βλ. Μαντώ). Αρχικά το Mavic Pro έρχεται με βάρος 743 γραμμαρίων και με τους 4 έλικες να μπορούν να διπλώσουν, κάτι στο οποίο οφείλεται το εξαιρετικό μικρό μέγεθος του drone. Πόσο μικρό; Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές αφού δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το ίδιο το drone έχει μικρότερο μέγεθος από το χειριστήριο της σειράς Phantom.

 

mavic1.jpg

 


DJI Mavic Pro

DJI Mavic Pro

 

Σε καμία περίπτωση όμως το μέγεθος του Mavic Pro δεν περιορίζει τις δυνατότητές του οι οποίες είναι ίδιες αν όχι καλύτερες από αυτές του Phantom 4 που μέχρι πρότινος θεωρούνταν η καλύτερη πρόταση της DJI στην κατηγορία των καταναλωτικών drone. Αρχικά η κάμερα, αν και αρκετά μικρή σε μέγεθος, διαθέτει εξελιγμένες δυνατότητες όπως ανάλυση 12MP με διάφραγμα f/2.2, ενώ είναι σε θέση να κάνει εγγραφή βίντεο στην 4K ανάλυση και στα 30καρέ το δευτερόλεπτο. Η ποιότητα του βίντεο αλλά και των φωτογραφιών είναι αρκετά καλή και σταθερή εξαιτίας του gimball 3 αξόνων, ενώ εντοπίζουμε δύο διαφορές σε σχέση με το Phantom 4, τη μικρότερη ευρυγώνια κάλυψη αλλά και την ανάγκη να εστιάσετε τις λήψεις σας πατώντας πριν πάνω στην οθόνη ή σε κάποια συντόμευση στο χειριστήριο.

 

Επιπλέον το Mavic Pro είναι ένα από τα λίγα drones της αγοράς, που διαθέτουν αισθητήρες για την αποφυγή αντικειμένων που βρίσκονται μπροστά ή κάτω από το drone. Έτσι σε περίπτωση που αποφασίσετε να το προσγειώσετε σε νερό, το Mavic θα σας ρωτήσει αν είστε σίγουρος ότι θέλετε να χάσετε €1199 ενώ σε πιθανή σύγκρουση με άλλο αντικείμενο μπροστά του κατά τη διάρκεια πτήσης σε απόσταση 15 μέτρων, το drone θα σταματήσει αυτόματα πριν γίνει το κακό. Καμία παραχώρηση δεν υπάρχει και στην απόσταση που μπορεί να καλύψει το drone, η οποία σύμφωνα με τον κατασκευαστή φτάνει ακόμα και τα 7 χιλιόμετρα, με ασφαλή επιστροφή στο σημείο απογείωσης με το πάτημα ενός κουμπιού ή μόλις η μπαταρία φτάσει στο 10%.

 

mavic4.jpg

 

DJI Mavic Pro

DJI Mavic Pro

DJI Mavic Pro

 

mavic8.jpg

 

Με το χρόνο πτήσης να κυμαίνεται περίπου στα 25 με 27 λεπτά, το Mavic Pro ξεχωρίζει και για το χειριστήριο του, το οποίο έχει σημαντικές αλλαγές από τη σειρά Phantom, αρχή γενομένης από το πολύ μικρό του μέγεθος. Θυμίζοντας χειριστήριο παιχνιδοκονσόλας, το χειριστήριο του Mavic διαθέτει τη δική του οθόνη που ενημερώνει τον χρήστη με διάφορες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του drone, ενώ ενσωματώνει ελάχιστα πλήκτρα με τα απολύτως απαραίτητα, χωρίς να τον μπερδεύει. Η σύνδεση με το smartphone είτε αυτό είναι iPhone είτε Android γίνεται πανεύκολα, με πλήρη έλεγχο του drone ανά πάσα στιγμή από τον χρήστη και της εικόνας που καταγράφεται. Ανάμεσα στις πολλές λειτουργίες της εφαρμογής DJI GΟ, ξεχωρίσαμε το Spotilight mode όπου το Mavic σας εντοπίζει στο έδαφος και σας ακολουθεί είτε είστε πεζός είτε πχ πάνω σε κάποιο ποδήλατο, ενώ αν κάνετε ειδικές κινήσεις με τα χέρια, ενεργοποιείται το selfie mode για λήψη μιας εντυπωσιακής selfie.

 


mavic9.jpg

 


Οι προπαραγγελίες του DJI Mavic Pro έχουν ήδη ξεκινήσει, και με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται προς το τέλος του μήνα. Η τιμή του αρχικού πακέτου που περιλαμβάνει το drone και το χειριστήριο του έχει διαμορφωθεί στα €1199 ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το DJI Mavic Pro Fly More Combo πακέτο. Με επιπλέον κόστος €300 (σύνολο €1499), το πακέτο αυτό περιλαμβάνει μια ειδική τσάντα της DJI για μεταφορά του drone, δύο επιπλέον μπαταρίες μαζί με το φορτιστή τους για κοινή φόρτιση, επιπλέον έλικες αλλά και φορτιστή αυτοκινήτου.

 

Sponsored