Η GoPro αποκάλυψε την πλέον προηγμένη από μία σειρά action cameras που τα τελευταία χρόνια έχει κυριαρχήσει στην αγορά. Πρόκειται για την GoPro Hero 5, η οποία μάλιστα λειτουργεί και με… φωνητικές εντολές επίσης ενώ διατηρεί τα καλύτερα χαρακτηριστικά των προκατόχων της.

Η νέα GoPro Hero 5 μπορεί και τραβάει video ανάλυσης 4K στα 30fps καθώς και video 2Κ στα 60fps ενώ video ανάλυσης 1080p, και για την εφαρμογή εφέ αργής κίνησης, μπορεί και τραβάει στα 120fps. Ένα χαρακτηριστικό που την καθιστά ξεχωριστή σε σχέση με άλλα μοντέλα είναι ότι δεν απαιτεί εξωτερική θήκη για την αδιαβροχοποίηση της. Η νέα GoPro Hero 5 αντέχει σε βάθος έως και 10 μέτρων χωρίς θήκη.

 

Η κάμερα μπορεί και συνδέεται με το smartphone του χρήστη για να χρησιμοποιηθεί η οθόνη του τελευταίου για το καδράρισμα, ωστόσο ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει και την ενσωματωμένη έγχρωμη οθόνη αφής της Hero 5 για την ίδια δουλειά. Ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει φωνητικές εντολές για να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει την μηχανή, για να τραβήξει φωτογραφία ή να ξεκινήσει την λήψη video ή ακόμα και να τραβήξει φωτογραφία την ώρα που πραγματοποιεί λήψη video.

 

gallery_286955_3347_3138.jpg

 

Παράλληλα με την Hero 5, η κατασκευάστρια εταιρεία ανακοίνωσε την υπηρεσία GoPro Plus, μία υπηρεσία cloud storage, που καθιστά την αποθήκευση των φωτογραφιών και των video στο web απλή υπόθεση –με το που η κάμερα συνδεθεί σε κάποια πηγή τροφοδοσίας και σε κάποιο δίκτυο WiFi. Η υπηρεσία GoPro Plus επίσης συνδέεται με όλες τις εφαρμογές επεξεργασίας της GoPro. Η συνδρομή στην υπηρεσία κοστίζει $4,99. Όσον αφορά στην GoPro Hero 5 κυκλοφορεί ήδη με τιμή $399.

 

Link.png Site: SlashGear