Αν έχετε στόχο να χάσετε βάρος, το νούμερο στη ζυγαριά δεν είναι πάντα το καλύτερο μέτρο προόδου.

Υπό αυτό το σκεπτικό, οι μηχανικοί της Withings πρόσθεσαν μία νέα λειτουργία με την ονομασία «Eyes Closed» στην νέα έξυπνη ζυγαριά της Body Smart. Αντί να δείχνει το βάρος σας, η ζυγαριά εμφανίζει ενθαρρυντικά μηνύματα ή άλλες μετρήσεις όπως ο αριθμός των βημάτων, η ποιότητα του αέρα και ο καιρός.

Μπορεί να φαίνεται περίεργο να αποκλείεται η σημαντικότερη μέτρηση από μία ζυγαριά, ωστόσο μοιάζει να πρόκειται για μία αρκετά χρήσιμη λειτουργία για όσους θέλουν να παρακολουθούν την υγεία ή τη φυσική τους κατάσταση και έχουν ιστορικό κάποιας διατροφικής διαταραχής, αποθαρρύνονται εύκολα ή επιθυμούν να επικεντρωθούν σε άλλα μέτρα προόδου όπως είναι η μυϊκή ανάπτυξη. Από την άλλη, θα μπορούσατε απλώς να διατηρήσετε το βάρος σας ιδιωτικό και ορατό μόνο μέσα στην εφαρμογή της εταιρείας στο κινητό σας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα τέτοιο χαρακτηριστικό σε συσκευή του είδους. Μία άλλη ζυγαριά, η Qardiobase 2 της Qardio για παράδειγμα διαθέτει μία έξυπνη λειτουργία feedback που αντικαθιστά τους αριθμούς με ένα χαμογελαστό πρόσωπο (smiley) ή ένα όχι και τόσο χαμογελαστό πρόσωπο για να δείξει την πρόοδό σας σε σχέση με τους στόχους που έχετε θέσει όσον αφορά την απώλεια βάρους. Η υλοποίηση της Withings έχει ελαφρώς ευρύτερο πεδίο εφαρμογής καθώς δεν χρειάζεται απαραίτητα να ρυθμιστεί και να συσχετιστεί με οποιοδήποτε στόχο απώλειας βάρους.

Side_by_Side_Flat__1_.jpg

Η εταιρεία Withings έχει διαθέσει στην αγορά μία σειρά από έξυπνες ζυγαριές, συμπεριλαμβανομένου και του εισαγωγικού μοντέλου Body, του μοντέλου Body Comp που στοιχίζει $199,95 και του κορυφαίου Body Scan που στοιχίζει $399,95. Από άποψη τιμής και χαρακτηριστικών, η νέα έξυπνη ψηφιακή ζυγαριά Body Smart βρίσκεται από την μεριά των πιο προσιτών λύσεων της εταιρείας καθώς το κόστος της είναι $99,95. Όπως και οι άλλες έξυπνες ζυγαριές της Withings, μπορεί να παρακολουθεί τον καρδιακό ρυθμό και να χρησιμοποιεί μία μέθοδο ανάλυσης βιοηλεκτρικής αντίστασης (BIA) για τον προσδιορισμό της σύνθεσης του σώματος. Ουσιαστικά, στέλνει έναν ανεπαίσθητο ηλεκτρικό παλμό μέσα από τα πόδια σας για να μετρήσει το σωματικό λίπος, το σπλαχνικό λίπος (το «κακό λίπος»), τη μυϊκή μάζα και το νερό.

Εκτός από τις τυπικές μετρήσεις που σχετίζονται με τη βιοηλεκτρική εμπέδηση (λιπομέτρηση) που βασίζεται στην αντίσταση των διαφόρων ιστών (BIA), η ζυγαριά Body Smart εισάγει επίσης μέτρηση του βασικού μεταβολικού ρυθμού (BMR) και μέτρηση μεταβολικής ηλικίας. Αν και αυτά τα χαρακτηριστικά δεν θα είναι διαθέσιμα με το λανσάρισμα της, η Withings έκανε γνωστό ότι πρόκειται να ενσωματωθούν στην ζυγαριά μέσω μίας ενημέρωσης OTA (over-the-air) τον Μάιο μαζί με μία λειτουργία που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη. Η νέα ζυγαριά της Withings περιλαμβάνει επίσης έγχρωμη οθόνη (όταν οι υπόλοιπες ζυγαριές της έχουν ασπρόμαυρη) και λειτουργεί με τρεις μπαταρίες ΑΑΑ για έως και 15 μήνες. Είναι διαθέσιμη ήδη στις ΗΠΑ με τιμή $99,95 σε δύο χρώματα, μαύρο και άσπρο.