Ο επικεφαλής της Meta είχε διάφορα δηκτικά σχόλια να κάνει μέσα από το Instagram για τη συσκευή που παρουσίασε πρόσφατα η Apple.

Μέσα από ένα βίντεο, διάρκειας 3 λεπτών και 40 δευτερολέπτων, γυρισμένο εξ ολοκλήρου με ένα Quest 3, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ είχε μόλις δύο θετικά σχόλια να κάνει σχετικά με το Vision Pro, επαινώντας την υψηλότερη ανάλυση οθόνης και την "πολύ ωραία" λειτουργία παρακολούθησης των κινήσεων του ματιού. Στη συνέχεια, επαινεί το Quest 3, την πρόταση της Meta στην αγορά των headset, ενώ παράλληλα εξαπολύει δηκτική επίθεση στην ανταγωνιστική συσκευή που παρουσίασε η Apple νωρίτερα το Φεβρουάριο.

"Δοκίμασα επιτέλους το Vision Pro της Apple και οφείλω να πω ότι, πριν το κάνω, περίμενα πως το Quest θα προσέφερε καλύτερη αξία για τους περισσότερους ανθρώπους, καθώς είναι πραγματικά καλό και κάπου εφτά φορές πιο οικονομικό, όμως αφού το δοκίμασα...Νομίζω ότι το Quest είναι ανώτερο προϊόν, τελεία και παύλα", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ζάκερμπεργκ στην αρχή.

Πέρα από την τεράστια διαφορά στην τιμή -500 δολάρια για το Quest 3, σε σύγκριση με τα 3.500 δολάρια που στοιχίζει το Vision Pro- ο διευθύνων σύμβουλος της Meta ισχυρίστηκε επίσης ότι η συσκευή που διαθέτει η εταιρία του στην αγορά ήταν πιο άνετη στη χρήση, εν μέρει επειδή ζυγίζει 120 γραμμάρια λιγότερο από ό,τι το προϊόν της Apple. Επισήμανε επίσης ότι στην περίπτωση του Quest 3 δεν υπάρχουν καλώδια που μπαίνουν στη μέση, αντίθετα με το Vision Pro, το οποίο συνοδεύεται από εξωτερική μπαταρία.

"Η παρακολούθηση των κινήσεων του ματιού [στη συσκευή] της Apple είναι πολύ ωραία", αναφέρει ο Ζάκερμπεργκ, αναφέροντας ότι η Meta σχεδιάζει να παρουσιάσει την ίδια τεχνολογία μέσα από μελλοντικές εκδόσεις του Quest, από τη στιγμή που δεν τη συμπεριέλαβε στο Quest 3.

Ο επικεφαλής της Meta στέκεται επίσης στο ότι η βιβλιοθήκη περιεχομένων του Quest διαθέτει "πολύ μεγαλύτερο βάθος, συνεργαζόμαστε με στούντιο, δημιουργούμε παιχνίδια μεικτής πραγματικότητας και επιπλέον περιεχόμενο εδώ και πολύ καιρό", αν και η Apple αναμένεται να καλύψει το κενό σε αυτό το σημείο, καθώς όλο και περισσότεροι developers αρχίζουν να δείχνουν ενδιαφέρον για το Vision Pro.

Προφανώς, όταν καθίσει κανείς να παρακολουθήσει αυτό το βίντεο, πρέπει να έχει κατά νου ότι δεν πρόκειται για έναν απλό άνθρωπο που καταθέτει την άποψή του για ένα πρϊόν. Είναι ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, επικεφαλής μιας εταιρίας η οποία επενδύει τεράστια κεφάλαια στην εικονική πραγματικότητα και το λεγόμενο "metaverse", επομένως είναι λογικό να μη θέλει να δει την Apple να έρχεται και να παίρνει όλη τη δόξα.

Αν, πάλι, σκέφτεστε να προχωρήσετε στην αγορά μιας τέτοιας συσκευής και διχάζεστε ανάμεσα στο Quest 3 και το Vision Pro, σκόπιμο θα ήταν να αναζητήσετε παρουσιάσεις από ουδέτερους, αντί να βασιστείτε στον άνθρωπο που ηγείται της εταιρίας η οποία κατασκευάζει τη μία από τις δύο επιλογές, αν και, αντικειμενικά, ο Ζάκερμπεργκ θίγει ορισμένα βάσιμα ζητήματα. Επίσης, αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, δοκιμάστε στην πράξη και τις δύο συσκευές πριν την αγορά.

Παρότι πολλοί εκτιμούν ότι το Vision Pro της Apple θα μπορούσε πράγματι να απειλήσει τις προσπάθειες της Meta να καταστήσει τα Quest επιτυχημένα προϊόντα, άλλοι θεωρούν ότι η πρώτη πρόταση της Apple στην αγορά αυτή ενδέχεται να ενισχύει το ενδιαφέρον στους υπολογιστές που λειτουργούν διαβάζοντας το πρόσωπο του χρήστη και έτσι, στην πορεία, να οδηγήσει σε αύξηση των πωλήσεων του Quest.

  • Like 3