Ανακοινώθηκε από τις Lucasfilm/ILM (Industrial Light & Magic) και Magic Leap, η σύσταση μίας νέας εταιρικής συμμαχίας, σκοπός της οποίας θα είναι η ανάπτυξη τεχνολογιών για τη δημιουργία περιεχομένου επαυξημένης πραγματικότητας (AR).

Οι συνεργαζόμενες πλευρές θα στήσουν ένα νέο εργαστήριο στο Πρεζίντιο του Σαν Φρανσίσκο, περιοχή όπου η Lucasfilm διατηρεί μία μεγάλη εγκατάσταση, υπό την ονομασία ILMxLAB.

 

Η πρόεδρος της Lucasfilm, Kathleen Kennedy, δήλωσε ότι η επαυξημένη πραγματικότητα σε συνδυασμό με την διαδραστική ψυχαγωγία υπόσχονται συναρπαστικές εμπειρίες και η συνεργασία με την Magic Leap τιμά ιδιαίτερα την εταιρεία της. Η Lucasfilm και η ILM, στο DNA των οποίων βρίσκεται πάντα η καινοτομία, επιθυμούν μέσω του ILMxLAB να εμπλουτίσουν ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία τους και να αναδείξουν μία νέα καινοτόμος πλατφόρμα βιωματικής ψυχαγωγίας.

 

Η Magic Leap αναπτύσσει "γυαλιά" τα οποία μπορούν να προβάλλουν κινούμενες εικόνες, χρησιμοποιώντας μία τεχνολογία η οποία τις κάνει να μην ξεχωρίζουν από τον πραγματικό κόσμο. Η αμερικανική εταιρεία την αποκαλεί «μεικτή πραγματικότητα» και μέσω αυτής θα πάρουν "σάρκα και οστά" οι υλοποιήσεις που θα δημιουργηθούν στα εργαστήρια του ILMxLAB.

 

"Η Lucasfilm έχει δημιουργήσει μερικούς από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες της εποχής μας. Τολμούν να ονειρεύονται, να ξεκλειδώνουν τη φαντασία μας και μας καλούν να τους ακολουθήσουμε σε ένα μαγικό ταξίδι. Η Magic Leap, μέσω των "Mixed Reality Lightfields" τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να αξιοποιήσουν τη δύναμη της φαντασίας, θα σας μεταφέρει σε μέρη που ποτέ δεν φανταζόσασταν. Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών θα είναι τέλεια και ανυπομονώ να μοιραστώ τα αποτελέσματα με τον κόσμο." δήλωσε ο ιδρυτής και CEO της Magic Leap, Rony Abovitz.

 

 

Link.png Site: VentureBeat