Το πρώτο “spatial computing” headset μικτής πραγματικότητας (mixed reality) της Magic Leap θα κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι.

Η εταιρεία μοιράστηκε τα νέα για το Magic Leap One Creator Edition σε σχετικό live stream σήμερα, ωστόσο δεν επιβεβαίωσε την ημερομηνία διάθεσης και την τιμή της συσκευής, αν και στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι θα κοστίζει όσο ένα σημερινό high-end smartphone. Η εταιρεία AT&T επίσης επιβεβαίωσε ότι θα είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης/ πάροχος στις ΗΠΑ για την Magic Leap και το προϊόν της.

Στο σημερινό live stream, η εταιρεία έκανε γνωστό ότι το Magic Leap One Creator Edition χρησιμοποιεί το Nvidia Tegra X2 SoC και πραγματοποίησε επίδειξη ενός demo με την ονομασία Dodge, όπου ο χρήστης του headset προσπαθεί να αποκρούσει ή να αποφύγει τις πέτρες που του πετάει ένα… golem.

1.jpg.7b02e83219b91144938a1f78e3ee2094.jpg

Στο demo επιδεικνύεται ο τρόπος που το Magic Leap One Creator Edition αναγνωρίζει διάφορες χειρονομίες, ενώ έγινε γνωστό ότι διάφορες τέτοιες εμπειρίες μπορούν να μοιράζονται διάφοροι χρήστες της συσκευής μαζί –σε multiplayer mode- καθώς βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Σύμφωνα με την Magic Leap, το headset είναι σε θέση να αναγνωρίζει συγκεκριμένες στατικές χειρονομίες ή να αναγνωρίζει σημεία του χεριού.   

2.jpg.6d7a3c2bcd290c0e94b545e475d15a5e.jpg

Όπως σωστά επισήμανε πάντως ο Robert McGregor στο Twitter, στο demo δεν φαίνεται να ήταν σε θέση να αναγνωρίσει το headset πότε το χέρι ενός χρήστη μπορούσε λογικά να εμποδίζει, όταν βρίσκεται μπροστά από τμήματα της εικόνας, με αποτέλεσμα να μειώνεται αυτή η αίσθηση της "μικτής πραγματικότητας". Επίσης, δεν καταφέραμε να δούμε κάποιον που χρησιμοποιούσε το ακουστικό σε πραγματικό χρόνο με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η εκτίμηση του οπτικού πεδίου από την εγγραφή βίντεο του Magic Leap. Όμως, με την ημερομηνία κυκλοφορίας να πλησιάζει γρήγορα, σύντομα θα μάθουμε περισσότερα.

The Verge