Μετά από μια μικρή καθυστέρηση, η Oculus ανακοίνωσε σήμερα ότι τα χειριστήρια Touch για το σύστημα εικονικής πραγματικότητας Rift, θα κυκλοφορήσουν στις 6 Δεκεμβρίου με τιμή $200.

Η καθυστέρηση σύμφωνα με τον CEO της Oculus οφείλεται στην επιμονή της εταιρείας να κάνει τα πάντα προκειμένου το Touch να δίνει την καλύτερη εμπειρία στα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας αλλά κυρίως στις «κοινωνικές εμπειρίες», τις οποίες θα προωθεί πολύ πιο ενεργά πλέον η Oculus. Οι εμπειρίες αυτές όπως είχαμε δει και στην πρώτη μας επαφή με το Touch, δίνουν τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης με άλλους χρήστες του Rift ή με εικονικά αντικείμενα, επεκτείνοντας δραματικά τις δυνατότητες του Rift. Στην ουσία το Touch αναλαμβάνει να αναπαραστήσει σε ένα εικονικό περιβάλλον τα χέρια σας, μεταφέροντας σε πραγματικό χρόνο την ακριβή θέση τους και κάθε κίνησης που πραγματοποιείτε, επιτρέποντας για παράδειγμα να "πιάσετε" ένα αντικείμενο και να το πετάξετε μακρυά, να παίξετε πινγκ πονγκ με άλλον χρήστη ακόμα και αν αυτός βρίσκεται χιλιόμετρα μακρυά κ.ά.

 

Η τελική εμφάνιση του Touch δε διαφέρει από την έκδοση που είχε παρουσιάσει η εταιρεία στις αρχές του χρόνου, αν και τώρα έχει προστεθεί λειτουργία δόνησης. Στο πακέτο μαζί με τα χειριστήρια θα περιλαμβάνεται μια επιπλέον κάμερα εκτός από αυτή που περιλαμβάνεται στο Rift για την αναγνώριση των κινήσεων, αλλά και δύο παιχνίδια, τα VR Sports Challenge και The Unspoken.

 

Η κυκλοφορία του Touch σύμφωνα με την Oculus δε θα συνοδευτεί από προβλήματα διαθεσιμότητας όπως συνέβη με την κυκλοφορία του Rift.