Το είδαμε από κοντά στις αρχές του χρόνου στην έκθεση CES, και εδώ στο Βερολίνο η Parrot ανακοινώνει ότι είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει το νέο της drone, το Disco, στην αγορά.

Το Disco διαφέρει από τα περισσότερα drones αφού ο χειρισμός του γίνεται με τον χρήστη -αν επιθυμεί- να φορά ένα κράνος εικονικής πραγματικότητας και να βλέπει σε πρώτο πρόσωπο ακριβώς ότι βλέπει και και η κάμερα του ίδιου του drone. Επιπλέον οι ταχύτητες που αναπτύσσει το νέο drone της Parrot φτάνουν ακόμα και τα 80χλμ/ώρα ενώ η κατασκευή του -στο μεγαλύτερο μέρος από φελιζόλ-, του δίνει τη δυνατότητα να εξοικονομεί ενέργεια και να μένει στον αέρα ακόμα και για 45 λεπτά με μία φόρτιση.

 

Η εγγραφή βίντεο γίνεται στην Full HD ανάλυση με όριο τα 32GB ενώ η εμβέλεια του φτάνει τα 2 χιλιόμετρα. Σε ερωτήσεις μας σχετικά με την απογείωση και την προσγείωση του Disco, τα στελέχη της Parrot μας ενημέρωσαν ότι και οι δύο διαδικασίες είναι εξαιρετικά εύκολες αφού για την απογείωση ο κάτοχός του αρκεί να το πετάξει στον αέρα και το Disco αυτόματα ξεκινά να πετά και να ανεβαίνει σε ύψος 50 μέτρων. Για την προσγείωση το drone πέφτει σε ύψος 6 μέτρων και στη συνέχεια αναλαμβάνουν δουλειά οι αισθητήρες υψόμετρου και υπερήχων, σε συνδυασμό με την κάμερα.

 

20160902_113121.jpg

 

Η Parrot έχει ορίσει την τιμή του Disco στα $1299, τιμή που περιλαμβάνει όχι μόνο το χειριστήριο αλλά και τα ειδικά γυαλιά πρώτου προσώπου για πιο εντυπωσιακό χειρισμό.

 

Η αποστολή του insomnia στην IFA 2016 είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ