Η Rimac αποκάλυψε ένα νέο ηλεκτρικό ποδήλατο με ιδιαίτερα εντυπωσιακή αυτονομία. Χάρη στην τεράστια μπαταρία των 3kWh, το Greyp G12H μπορεί να διανύσει με μία φόρτιση έως και 240 χιλιόμετρα.

Πρόκειται για το e-bicycle με την μεγαλύτερη αυτονομία στον κόσμο, και είναι ένα από τα φθηνότερα μεταφορικά μέσα στον κόσμο. Αν και είναι ιδιαίτερα οικονομικό, όσον αφορά στην ενεργειακή κατανάλωση, είναι ακριβό.

 

Το Greyp G12S για παράδειγμα, το τωρινό μοντέλο της εταιρείας που έχει εμβέλεια 120 χιλιομέτρων (ακριβώς την μισή) στοιχίζει €8380, και όπως καταλαβαίνετε απευθύνεται κυρίως σε τσέπες σαν αυτές που διαθέτει ο Lionel Messi -ο οποίος έχει την δική του custom έκδοση, όπως και οι Fabregas και Pique.

 

Οπότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι το νέο μοντέλο δεν θα στοιχίζει λιγότερα χρήματα, από την στιγμή που διαθέτει διπλάσιου μεγέθους μπαταρία. Το Greyp G12S πάντως είναι ταχύτερο, στα 70km/h. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του, βρίσκουμε φώτα “Supernova”, ένα custom rack καθώς και έναν βιομετρικό αισθητήρα για την ενεργοποίηση του e-bike.

 

 

Link.png Site: Engadget