Σχετικά με αυτό το club
Ένα club αφιερωμένο στο καλό φαγητό. Συνταγές, εστιατόρια, γενική συζήτηση γύρω από το φαγητό.
- Δραστηριότητα στο club
-
Ο Afr έχει γίνει μέλος σε αυτό το club
-
Ο LordLuciferGR έχει γίνει μέλος σε αυτό το club
-
Ο Ragnarok_ έχει γίνει μέλος σε αυτό το club
-
Ο JERONIMO888 έχει γίνει μέλος σε αυτό το club
-
Ο Stigvalue έχει γίνει μέλος σε αυτό το club
-
Ο nestoras86 έχει γίνει μέλος σε αυτό το club
-
Ο kkailas έχει γίνει μέλος σε αυτό το club
-
Ο SARA_2016 έχει γίνει μέλος σε αυτό το club
-
Ο Stamer έχει γίνει μέλος σε αυτό το club
-
Ο tsiro7 έχει γίνει μέλος σε αυτό το club
-
Ο oliver.a έχει γίνει μέλος σε αυτό το club
-
Ο Satsok7 έχει γίνει μέλος σε αυτό το club
-
Ο PanosSr έχει γίνει μέλος σε αυτό το club
-
Ο ALEXANDER000 έχει γίνει μέλος σε αυτό το club
-
Ο lg g4 έχει γίνει μέλος σε αυτό το club
-
Ο loserman έχει γίνει μέλος σε αυτό το club
-
-
Ο spiroslok έχει γίνει μέλος σε αυτό το club
-
Πίτσα στο χέρι.
-
Ανεβάστε λαχταριστές φωτογραφίες των πιάτων σας είτε το φαγητό σας είναι φασολάκια με φέτα, είτε ένα επιδόρπιο, ένα γκουρμέ πιάτο, ένα ρόφημα, ή ακόμη και αν πρόκειται για το φαγητό της μαμάς. Ανυπομονούμε για την επόμενη foodporn φωτογραφία που θα ανεβάσετε. Μπουγάτσα με κρέμα (Θεσσαλονίκη) Μακαρόνια με τυρί κρέμα γάλακτος και μπέικον Σοκολατίνα / Φράουλα και τρίγωνα πανοράματος
-
Ο *Kopanos* έχει γίνει μέλος σε αυτό το club
-
Ο dBpanos έχει γίνει μέλος σε αυτό το club
-
Ο Siderokefalos έχει γίνει μέλος σε αυτό το club
-
Ανακάλυψα ένα χασάπικο στα Μελίσσια. Λέγεται Μπούμπας και παρατήρησα ότι έχει σιτεμένες μοσχαρίσιες μπριζόλες (ελληνικές μόνο δυστυχώς). Αλλά πήρα να δοκιμάσω καθώς η τιμή ήταν η φτηνότερη που έχω δει. 23ευρώ/κιλό για 90ημερών dry aged σπαλομπριζόλα. Το αποτέλεσμα: Πολύ καλή υφή, κοβόταν και μασιόταν σαν βούτυρο. Ωραίο άρωμα. Έλειπε το ενδομυικό λίπος που έχουν τα κρέατα τύπου blacK/red angus. Σε σχέση με μία κλασσική σπαλομπριζόλα λοιπόν που κάνει 17-18ε/κιλό, ήταν πολύ καλύτερο. Σε σχέση με wet aged black angus αμερικής θα έλεγα υστερούσε (βέβαια εκεί μιλάμε για 2πλάσια τιμή+). Από ότι μου είπαν έχουν από 30-120 ημέρών σίτευσης. Επίσης έχουν (όχι dry aged) black angus. Έσείς από που ψωνίζεται steaks? Προτάσεις?
-
Ο j0hnn1e έχει γίνει μέλος σε αυτό το club
-
Ο l3ft3r1s έχει γίνει μέλος σε αυτό το club
-
Ο Ioannakal έχει γίνει μέλος σε αυτό το club
-
Δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις ειδικό ψυγείο. Βρες ένα μεταχειρισμένο μικρό και με ένα κοντρολερ θερμοκρασίας από ebay και ανεμιστηράκι 12v είσαι έτοιμος.
-
Ο Κάβουρας έχει γίνει μέλος σε αυτό το club
-
Την ίδια ψησταριά εχουμε,ωραίο φαίνεται το κρέας του. Ειχα μπει στην πρίζα παλιότερα να αγοράσω ψυγείο ωρίμανσης αλλά αποφάσισα ότι δεν αξίζει τον κόπο.
-
Ο SuperiorSpidey έχει γίνει μέλος σε αυτό το club
-
Το κρεας αγοράστηκε από τον Μαρτάκη Τσεκούρα στα Βριλήσσια. Γενικά φέρνει καλά κρέατα , πουλάει και ο ίδιος σιτεμένα καθώς και black angus Αμερικής, Αργεντινής και Ουρουγουάης. Αλλά σαφώς ακριβότερα από αυτό που πήρα εγώ. Ψηθηκε σε broil king monarch αερίου.
-
Μπράβο για το εγχείρημα σου που έχει δυσκολίες βέβαια ειδικά το κόψιμο θα είναι μεγάλος μπελάς. Από που αγοράστηκε το κρέας και που ψήθηκε?
-
Ο antemore έχει γίνει μέλος σε αυτό το club
-
Ο demosdem έχει γίνει μέλος σε αυτό το club
-
Ο RedPriest έχει γίνει μέλος σε αυτό το club
-
Ο ge-lyk έχει γίνει μέλος σε αυτό το club
-
Είπα να ανοίξω αυτό το θέμα αποκλειστικά για εμάς που τρώμε τη μοσχαρίσια medium-rare, που προτιμούμε το σιτεμένο από το "φρέσκο" κρέας κλπ. Μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις, συνταγές, μέρη που μπορεί να βρει κάποιος καλές κοπές σε καλές τιμές. Κάνω την αρχή με προσωπική εμπειρία do it yourself. Πήρα ψυγειάκι παλιό αναψυκτικών (για να βλέπω μέσα), έβαλα κοντρόλερ θερμοκρασίας, ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα και αλάτι σε ένα δίσκο στο πάτωμα. Πήρα ολόκληρη την μία πλευρά του μοσχαριού (τις σπαλομπριζόλες με το κόκκαλο), αφού μου διάλεξε ο χασάπης ένα κομμάτι με αρκετό ενδομυικό λίπος. Βάρος 12κιλά. Για λόγους κόστους ελληνικό. Την κρέμασα με τσιγκέλι μέσα στο ψυγειάκι, έβαλα και ένα ανεμιστηράκι 12v να κυκλοφορεί καλύτερα ο αέρας και το άφησα. Το αποτέλεσμα στις 30 μέρες ήταν ικανοποιητικό, στις 45 πιο έντονη η γεύση αλλά δεν είδα διαφορά με τις 30. Το αποκορύφωμα ήταν όταν έκοψα και έφαγα τις τελευταίες 5 μπριζόλες στις 60 ημέρες. Μιλάμε κοβόταν σαν βούτυρο το κρέας, η γεύση πολύ πλούσια και ιδιαίτερη. Με το φίλο που το κάναμε μαζί αποφασίσαμε ότι ξεπέρασε τα wet aged black angus Ουρουγουάης που πουλάνε στα διάφορα καλά χασάπικα, αλλά υπολειπόταν των πολύ ακριβότερων dry aged black angus της φάρμας Mπράλου, που όμως κοστίζουν 4πλάσια τιμή. Αν κάποιος το δοκιμάσει προσοχή στη θερμοκρασία (όχι πάνω από 4 βαθμούς και ούτε κάτω από 1). Επίσης θέλει καλό μπαλτά ή κορδέλα. Τα τελευταία κομμάτια τα έκοψα σε κορδέλα χασάπη και κόπηκαν τέλεια. Περιμένω και τις δικιές σας προτάσεις, εμπειρίες καθώς και από που αγοράζετε τέτοια κομμάτια, πώς τα ψήνετε κλπ