Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με αυτό το club

Ένα club αφιερωμένο στο καλό φαγητό. Συνταγές, εστιατόρια, γενική συζήτηση γύρω από το φαγητό.
  1. Δραστηριότητα στο club
  2. Ανεβάστε λαχταριστές φωτογραφίες των πιάτων σας είτε το φαγητό σας είναι φασολάκια με φέτα, είτε ένα επιδόρπιο, ένα γκουρμέ πιάτο, ένα ρόφημα, ή ακόμη και αν πρόκειται για το φαγητό της μαμάς. Ανυπομονούμε για την επόμενη foodporn φωτογραφία που θα ανεβάσετε. Μπουγάτσα με κρέμα (Θεσσαλονίκη) Μακαρόνια με τυρί κρέμα γάλακτος και μπέικον Σοκολατίνα / Φράουλα και τρίγωνα πανοράματος
  3. Ανακάλυψα ένα χασάπικο στα Μελίσσια. Λέγεται Μπούμπας και παρατήρησα ότι έχει σιτεμένες μοσχαρίσιες μπριζόλες (ελληνικές μόνο δυστυχώς). Αλλά πήρα να δοκιμάσω καθώς η τιμή ήταν η φτηνότερη που έχω δει. 23ευρώ/κιλό για 90ημερών dry aged σπαλομπριζόλα. Το αποτέλεσμα: Πολύ καλή υφή, κοβόταν και μασιόταν σαν βούτυρο. Ωραίο άρωμα. Έλειπε το ενδομυικό λίπος που έχουν τα κρέατα τύπου blacK/red angus. Σε σχέση με μία κλασσική σπαλομπριζόλα λοιπόν που κάνει 17-18ε/κιλό, ήταν πολύ καλύτερο. Σε σχέση με wet aged black angus αμερικής θα έλεγα υστερούσε (βέβαια εκεί μιλάμε για 2πλάσια τιμή+). Από ότι μου είπαν έχουν από 30-120 ημέρών σίτευσης. Επίσης έχουν (όχι dry aged) black angus. Έσείς από που ψωνίζεται steaks? Προτάσεις?
  4. n4sleep

    Dry aging Steaks μόνοι μας

    Δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις ειδικό ψυγείο. Βρες ένα μεταχειρισμένο μικρό και με ένα κοντρολερ θερμοκρασίας από ebay και ανεμιστηράκι 12v είσαι έτοιμος.
  5. moure

    Dry aging Steaks μόνοι μας

    Την ίδια ψησταριά εχουμε,ωραίο φαίνεται το κρέας του. Ειχα μπει στην πρίζα παλιότερα να αγοράσω ψυγείο ωρίμανσης αλλά αποφάσισα ότι δεν αξίζει τον κόπο.
  6. n4sleep

    Dry aging Steaks μόνοι μας

    Το κρεας αγοράστηκε από τον Μαρτάκη Τσεκούρα στα Βριλήσσια. Γενικά φέρνει καλά κρέατα , πουλάει και ο ίδιος σιτεμένα καθώς και black angus Αμερικής, Αργεντινής και Ουρουγουάης. Αλλά σαφώς ακριβότερα από αυτό που πήρα εγώ. Ψηθηκε σε broil king monarch αερίου.
  7. moure

    Dry aging Steaks μόνοι μας

    Μπράβο για το εγχείρημα σου που έχει δυσκολίες βέβαια ειδικά το κόψιμο θα είναι μεγάλος μπελάς. Από που αγοράστηκε το κρέας και που ψήθηκε?
  8. Είπα να ανοίξω αυτό το θέμα αποκλειστικά για εμάς που τρώμε τη μοσχαρίσια medium-rare, που προτιμούμε το σιτεμένο από το "φρέσκο" κρέας κλπ. Μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις, συνταγές, μέρη που μπορεί να βρει κάποιος καλές κοπές σε καλές τιμές. Κάνω την αρχή με προσωπική εμπειρία do it yourself. Πήρα ψυγειάκι παλιό αναψυκτικών (για να βλέπω μέσα), έβαλα κοντρόλερ θερμοκρασίας, ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα και αλάτι σε ένα δίσκο στο πάτωμα. Πήρα ολόκληρη την μία πλευρά του μοσχαριού (τις σπαλομπριζόλες με το κόκκαλο), αφού μου διάλεξε ο χασάπης ένα κομμάτι με αρκετό ενδομυικό λίπος. Βάρος 12κιλά. Για λόγους κόστους ελληνικό. Την κρέμασα με τσιγκέλι μέσα στο ψυγειάκι, έβαλα και ένα ανεμιστηράκι 12v να κυκλοφορεί καλύτερα ο αέρας και το άφησα. Το αποτέλεσμα στις 30 μέρες ήταν ικανοποιητικό, στις 45 πιο έντονη η γεύση αλλά δεν είδα διαφορά με τις 30. Το αποκορύφωμα ήταν όταν έκοψα και έφαγα τις τελευταίες 5 μπριζόλες στις 60 ημέρες. Μιλάμε κοβόταν σαν βούτυρο το κρέας, η γεύση πολύ πλούσια και ιδιαίτερη. Με το φίλο που το κάναμε μαζί αποφασίσαμε ότι ξεπέρασε τα wet aged black angus Ουρουγουάης που πουλάνε στα διάφορα καλά χασάπικα, αλλά υπολειπόταν των πολύ ακριβότερων dry aged black angus της φάρμας Mπράλου, που όμως κοστίζουν 4πλάσια τιμή. Αν κάποιος το δοκιμάσει προσοχή στη θερμοκρασία (όχι πάνω από 4 βαθμούς και ούτε κάτω από 1). Επίσης θέλει καλό μπαλτά ή κορδέλα. Τα τελευταία κομμάτια τα έκοψα σε κορδέλα χασάπη και κόπηκαν τέλεια. Περιμένω και τις δικιές σας προτάσεις, εμπειρίες καθώς και από που αγοράζετε τέτοια κομμάτια, πώς τα ψήνετε κλπ
  9.  

  • Δημιουργία νέου...