Costinio Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Σε μένα τρέχεουν 4 αρχεία svchost.exe!! Στο task manager μου δείχνει τα εξής: Αν κλείσω το svchost που είναι επιλεγμένο στην εικόνα τότε πετάγεται ένα παραθυρο που λέει "ο χρήστης ΝΤ επέλεξε τον τερματισμό συστηματος" και έχει μια αντίστοφη μέτρηση 60 sec. Μόλις περάσουν τα 60 sec τότε κανει επανεκκίνηση το pc. To παράθυρο αυτό δεν κλείνει με τπτ. Τι παίζει??? :???: Πάντως έκανα search για svchost.exe και μου βγάζει μόνο αυτό στο φάκελο system32.
alkisg Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 @Costinio: δεν έχεις πρόβλημα, είναι φυσιολογικό να υπάρχουν 4 svchost.exe. Ουσιαστικά το svchost είναι υπεύθυνο να τρέχει μερικές υπηρεσίες που δεν βρίσκονται σε εκτελέσιμο (.exe) αλλά σε βιβλιοθήκη (.dll), και μερικές από αυτές τρέχουν σαν SYSTEM, μερικές σαν Local Service κτλ.
Paulous kriti Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Paidia to exo kai ego sto C:\Windows\System\svchost.exe To sigouro einai oti kati pezetai!! giati mu bgazei stadiaka auto to minima : Generic Host Process for Win32 Services kai exei na kanei me to arxeio pu leme. Ego exo ta Win xp Home edition me Sp1
Costinio Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Δημοσ. 8 Απριλίου 2005 Αν κλείσω το svchost που είναι επιλεγμένο στην εικόνα τότε πετάγεται ένα παραθυρο που λέει "ο χρήστης ΝΤ επέλεξε τον τερματισμό συστηματος" και έχει μια αντίστοφη μέτρηση 60 sec. Μόλις περάσουν τα 60 sec τότε κανει επανεκκίνηση το pc. To παράθυρο αυτό δεν κλείνει με τπτ. Τι παίζει??? :???: Αυτό είναι φυσιολογικό Paulous kriti???? Δεν νομίζω... :?: Αυτό είναι στάνταρ κάποιο trojan (και μάλιστα είναι αρκετά γνωστό αν δεν κάνω λάθος) ή κάτι τέτοιο που έχει πειράξει το svchost.
hugelacky Δημοσ. 9 Απριλίου 2005 Δημοσ. 9 Απριλίου 2005 Telika einai trojan h den einai? Giati exw ki egw alla 4 svchost.exe :? :? :?
Costinio Δημοσ. 9 Απριλίου 2005 Δημοσ. 9 Απριλίου 2005 Το πρόβλημα δεν είναι στα 4 exe. Είναι στο ότι αν τερματίσεις ένα συγκεκριμένο από αυτά κάνει επανεκκίνηση το pc. Δηλαδή από ότι καταλαβαίνω μάλλον έχει πειραχτεί από κάποιο worm και κάνει αυτή τη λαμακία... Άλλες φορές μου έχει τύχει να χρησιμοποιεί το 100% της cpu και φυσικα να σέρνεται το σύμπαν!
random Δημοσ. 9 Απριλίου 2005 Δημοσ. 9 Απριλίου 2005 1. to \WINDOWS\System32\svchost.exe ειναι απαραιτητο για τη λειτουργια των windows 2. Το οτι το παθαινεις restart σε 60'' αν το κανεις Kill, ειναι απόλυτα φυσιολογικό 3. το οτι εμφανιζεται πολλες φορές στο process list ειναι απόλυτα φυσιολογικό 4.για να δεις αν προκειται για το γνησιο στο system32, σταμάτα να κοιτάς το αρχαίο Task manager, και πιάσε το ΔΩΡΕΑΝ και πολυ καλυτερο Process Explorer απο http://www.sysinternals.com/ntw2k/freeware/procexp.shtml
nick_gr Δημοσ. 31 Μαΐου 2005 Δημοσ. 31 Μαΐου 2005 έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα όταν ανοίγω την σύνδεση με το internet (DSL)
Sadako Δημοσ. 1 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2005 Χμμμμ.. Το κατέβασα το process explorer. Τώρα για τι ακριβώς να ψάχνω για να καταλάβω ότι κάτι δεν πάει καλά?? Πάντως στο svchost.exe, όσες φορές το έχει (5 τον αριθμό), απο δίπλα λέει Generic Host Process for Win32 Services..
nick_gr Δημοσ. 1 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2005 εμένα είναι το κανονικό-δεν έχω κολλήσει ιό και το παθαίνει όταν είμαι online ΜΟΝΟ, και μετά από χρονικό διάστημα 20-30 λεπτών κυρίως το έχω παρατηρήσει όταν τρέχω το Shareaza επίσης ενώ το pc κάνει να ανοίξει ένα λεπτό, για να μπεί στα windows αφού κάνω log in θέλει αλλα 2' 30" !!! με το bootvis διαπίστωσα ότι φταίει αυτό το process ετοιμάζομαι να περάσω sp2 και όλα τα updates, υπάρχει κάποιος που να αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα με εγκατεστημένο το sp2??
nick_gr Δημοσ. 2 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2005 εγκατέστησα τελικά το sP2 και το autopatcher του Μαϊου και το πρόβλημα λύθηκε!
javaneze Δημοσ. 2 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2005 Λοιπον βαριεμαι να ψαξω για το thread αλλα το ειχα παθει και αναφερει και εγω. Το worm που ειχα κολλησει ηταν το w32.welchia.worm virus το οποιο επηρεαζει το svchost.exe. Το svchost.exe ειναι κανονικα process twn windows, και λογικα θα σας τρεχουν μονιμως 4-6 τετοια processes. για την ακριβεια δεν ειναι ακριβως process, ειναι να πουμε κατι σαν διαμεσολαβητης προκειμενου να γινουν καποιες λειτουργειες. π.χ. μπορει να μπεις ιντερνετ και τα 4 svchost.exe να γινουν 5. επειτα να δωσεις μια εκτυπωση και τα 5 να γινουν 6 κ.ο.κ. .... Εγω το ειχα ανακαλυψει τοτε με το McAfee και δεν μπορουσε να το καθαρισει. ηταν βαρβατο. ειχα κατεβασει ενα removal tool απο το site tou McAfee. Mου παρουσιαζε CPU usage 100% και μολις το εκανα "end task" εσκαγε ενα msg που ανεφερε οτι λογο καποιου λαθους θα μου κανει restart to PC και μετραγε αντιστροφα απο τα 60 δευτερολεπτα, και το εκανε ... Ελπιζω να βοηθησα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.