evi79 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 Εύη Καλημέρα' date='Θα πρότεινα να φτιάξεις στο Notepad ένα παρόμοιο: --------------------------------------------------- ............................................ [/quote'] Καλημέρα, δοκίμασα τις οδηγίες σου και έτρεξε κανονικά πιστεύω στο dos να και τι μου έβγαλε.....
evi79 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 Εύη Καλημέρα' date='Θα πρότεινα να φτιάξεις στο Notepad ένα παρόμοιο: --------------------------------------------------- .................................................................................................. Αν δεν υπάρξει μήνυμα λάθους, δοκίμασε στη γραμμή εντολών να αλλάξεις γλώσσα (Alt-2 κλπ.) και γράψε στη γραμμή εντολών (στο C:\....> ) ό,τι σου κατέβει! Τώρα δουλεύουν τα ελληνικά;[/quote'] Καλημέρα και πάλι, την αλλαγή στη γραμμή εντολή σε alt-2 πως την κάνουμε????? Ευχαριστώ για τη βοήθεια Φιλικά Εύη
gerontas Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 Ε, λοιπόν δεν θα του περάσει: Ας βάλουμε τα μεγάλα μέσα: 1. Φτιάξε ένα φάκελο c:\utils 2. Μέσα σ' αυτόν φτιάξε ένα tc3.bat με τις εντολές: set oldpath=%path% set path=%path%;C:\TC\BIN C:\SOFTWARE\greek\EXTKB.COM C:\SOFTWARE\greek\VGAFONT.COM TC set path=%oldpath% set oldpath= 3. Βγες στο DOS, και πήγαινε στον κατάλογο utils. (με την εντολή cd\utils, πρέπει να βλέπεις c:\utils> ) 4. Δώσε tc3 kai <Enter> Για να δούμε... (Αν όλα πάνε καλά, οι ασκήσεις σου θα σώνονται by default στο c:\utils, αλλά αυτό -αν ενοχλεί- το διορθώνουμε εύκολα)
gerontas Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 Α, συγγνώμη, νόμισα ότι το "μουλαρώσει", πήγαινε σε απάντηση το πρώτου μηνύματος. Anyway, για δοκίμασε αυτό το αρχειάκι του τελευταίου μηνύματος. Αλλιώς, εκεί που σταμάτησε, στο c:\blabla...\blabla....\> Αλλαξε γλώσσα -σύμφωνα με τις οδηγίες, δηλαδή Alt+2 (νομίζω) και δες αν εκεί γράφει ελληνικά.
evi79 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 Α' date=' συγγνώμη, νόμισα ότι το "μουλαρώσει", πήγαινε σε απάντηση το πρώτου μηνύματος. Anyway, για δοκίμασε αυτό το αρχειάκι του τελευταίου μηνύματος. Αλλιώς, εκεί που σταμάτησε, στο c:\blabla...\blabla....\> Αλλαξε γλώσσα -σύμφωνα με τις οδηγίες, δηλαδή Alt+2 (νομίζω) και δες αν εκεί γράφει ελληνικά.[/quote'] Καλημέρα!!!! Τελικά δοκίμασα και αυτόν το τρόπο με το utils, αλλά ούτε πάλι έγεινε κάτι. Μήπως πρέπει να γράψω εγώ κάπου alt+1 alt+2 μέσα στο bat, για να το δέχεται???? Σκέφτηκα και το άλλο, μήπως επειδή έχω την oracle στο pc και για να πάρει τα ελληνικά χρειάστηκε να αλλάξω κάποια registry keys σε American American κάτι, να μπερδεύει και το υπόλοιπο σύστημα???? Μου έχει σπάσει τα νεύρα αυτό που δεν μπορώ να γράψω στα ελληνικά!!!! Και το χειρότερο, είναι ότι όποτε έχω κάποιο αρχειάκι που έχει ελληνικά μου βγάζει κινέζικα!!! Μήπως μας μπερδεύουν με τους Κινέζους ????
Directx Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 Εικόνα 1η listgr.gif. Καταρχήν πρέπει να δούμε αν όντως στην κάρτα σου υπάρχουν φορτωμένοι οι ελληνικοί χαρακτήρες (αφού τρέχεις Windows XP/2000 και έχεις ρυθμίσει σωστά τα Regional Settings σου δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην ισχύει αυτό αλλά ..ποτέ δεν ξέρεις *άλλωστε έπαιξες λίγο με κάποιες ελληνικές ρυθμίσεις λόγο Oracle) , στα πλαίσια αυτά έγραψα το listgr.exe (είναι μια πολύ απλή DOS εφαρμογή φτιαγμένη με την Turbo C++) το οποίο παρουσιάζει την εικόνα listgr.gif. Οι μπλε αριθμοί πρέπει να περιέχουν γράμματα του ελληνικού αλφάβητου, εάν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε ξέρουμε σίγουρα (πως για κάποιον λόγο) δεν υπάρχουν ελληνικοί χαρακτήρες στην μνήμη της κάρτας σου. Εικόνα 2η tcsets.gif. Ύστερα, φόρτωσε την Turbo C++ 3.0 και από το μενού Options->Environment->Startup άλλαξε το Video Mode σε “Auto detect” (όπως δείχνω στην εικόνα) καθώς διαφορετικές τιμές δημιουργούν πρόβλημα στην εμφάνιση των ελληνικών χαρακτήρων (!) Εικόνα 2η gr386tc.gif. Τώρα φύγε από την Turbo C++ (έξοδος) και στο DOS prompt φόρτωσε το gr-386.com, τώρα μπες ξανά στην Turbo C++ και πάτησε το Alt μαζί με το πλήκτρο 2 (alt+2) και ύστερα το Alt μαζί με το πλήκτρο 4 (alt+4), θα πρέπει να δεις μια εικόνα όπως η παρακάτω: Το «Ελληνικά» σε κόκκινο φόντο είναι απόδειξη πως ο Editor της Turbo C++ μου επέτρεψε να γράψω ελληνικά με τα παραπάνω βήματα.. Ειλικρινά Καλή Τύχη!! LISTGR.ZIP
evi79 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 Εικόνα 1η listgr.gif.Καταρχήν πρέπει να δούμε αν όντως στην κάρτα σου υπάρχουν φορτωμένοι οι ελληνικοί χαρακτήρες .................................................................... Ειλικρινά Καλή Τύχη!! Καλημέρα! Ακολούθησα τις οδηγίες σου, αλλά δεν έγεινε τίποτα. Παρότι τα δυο πρώτα στάδια τα πέρασα επιτυχώς, όταν πάω να γράψω ελληνικά και πατάω ταυτόχρονα το πλήκτρο alt & 2, μου βγάζει μια φατσούλα, και συνεχίζουμε ελληνικά!!!!!! Έχουμε δοκιμάσει τα πάντα!!! Καλύτερα ας το αφήσουμε, μη σας κουράζω και εσάς άλλο με το πρόβλημά μου!!!! Ευχαριστώ, Φιλικά Εύη
Inkjjl Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 xmmmm...mipos exeis skeftei tin periptosi tou unicode katholou???As poume giati na psaxnesai me grammatoseires kai vlakeies,otan iparxei to unicode???Nai,einai pio diskolo stin ylopoiisi alla doulevei PANTOU!!!
evi79 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 xmmmm...mipos exeis skeftei tin periptosi tou unicode katholou???As poume giati na psaxnesai me grammatoseires kai vlakeies,otan iparxei to unicode???Nai,einai pio diskolo stin ylopoiisi alla doulevei PANTOU!!! Δηλαδή τι πρέπει να κάνω?????΄ Φιλικά Εύη
Directx Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Καλημέρα!Ακολούθησα τις οδηγίες σου' date=' αλλά δεν έγεινε τίποτα. Παρότι τα δυο πρώτα στάδια τα πέρασα επιτυχώς, όταν πάω να γράψω ελληνικά και πατάω ταυτόχρονα το πλήκτρο alt & 2, μου βγάζει μια φατσούλα, και συνεχίζουμε ελληνικά!!!!!! Έχουμε δοκιμάσει τα πάντα!!! Καλύτερα ας το αφήσουμε, μη σας κουράζω και εσάς άλλο με το πρόβλημά μου!!!! Ευχαριστώ, Φιλικά Εύη[/quote'] Χμμμ.. μάλλον κάποια άλλη εφαρμογή (για να δεις πια λογισμικά τρέχουν στο DOS δώσε “ mem /d |more ” ) μπλοκάρει το “keyboard hooking” ή … ?? Δεν νομίζω πως το Unicode βοηθά στην περίπτωση μας καθώς το DOS και φυσικά η TC δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο..
evi79 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Χμμμ.. μάλλον κάποια άλλη εφαρμογή (για να δεις πια λογισμικά τρέχουν στο DOS δώσε “ mem /d |more ” ) μπλοκάρει το “keyboard hooking” ή … ?? Δεν νομίζω πως το Unicode βοηθά στην περίπτωση μας καθώς το DOS και φυσικά η TC δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο.. Καλησπέρα! Τι κάνετε παιδιά! Λοιπόν Directx, έδωσα την εντολή στο dos: “ mem /d |more ” ,για να πω την αλήθεια δεν ξέρω και πολλά για το τι σημαίνει το καθένα, και για το τι είναι το “keyboard hooking” .... αλλά σου επισυνάπτω την φώτο με το τι μου βγάζει και εσύ ως ειδικός ξέρεις..... Εγώ ελπίζω μέσα από τα λάθη και τα εμπόδια να μάθω..... Φιλικά Εύη
Directx Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Για να είμαι ειλικρινής δεν βλέπω κάτι το αναπάντεχο στην λίστα.. οπότε.. «απλά».. ασυμβατότητα, το γιατί; .. «Keyboard hooking» ονομάζω τον έλεγχο του πληκτρολογίου από την εφαρμογή gr-386.com ώστε να επεμβαίνει σε αυτό εισάγοντας (ας πούμε) κάθε φορά την επιθυμητή γλώσσα.. που προφανώς για κάποιον λόγο αποτυγχάνει.. Υπάρχει σίγουρα αιτία.. απλά δεν την γνωρίζω.. έχεις SP2 XP ή 2000; Μήπως κάποιο .. Laptop (έχουν καμία φορά εξωτικούς device drivers).. Προς το παρόν δεν μου έρχεται κάτι άλλο καθώς από το 1990 χρησιμοποιώ το gr-386.com και ουδέποτε είδα τέτοιο πρόβλημα, εκτός και αν έτρεχε κάτι άλλο οπότε είχαμε conflict (σύγκρουση των δυο λογισμικών).. Υ.Γ. Σε ευχαριστώ πολύ για τον χαρακτηρισμό «ειδικός» αλλά δεν τον αποδέχομαι
evi79 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2005 Για να είμαι ειλικρινής δεν βλέπω κάτι το αναπάντεχο στην λίστα.. οπότε.. «απλά».. ασυμβατότητα, το γιατί; ............................. Καλησπέρα, δεν έχω SP2, ούτε laptop, ένα PIII στα 800 με XP, έχω, αλλά και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Όταν μπήκα στο edit autoexec.bat δεν Βρήκα κάτι να τρέχει μέσα του.... μετά μου είπαν ότι θα πρέπει να κατεβάσω drivers, από το site της Borland.... για να πάρει και τους ελληνικούς χαρακτήρες.... ξέρω εγώ..... Άβυσσος το εσωτερικό ενός pc!!!
gerontas Δημοσ. 17 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2005 Εύη να σε ρωτήσω: Τα Ελληνικά στην Oracle, πώς τα φορτώνεις; Για να προχωρήσω λίγο την κουβέντα: Πάνε κάπου τρία-τέσσερα χρόνια που παράτησα την τελευταία εφαρμογή σε Borland C++. Εξακολουθώ όμως να τρέχω δυό τρεις απλές εφαρμογές Διεπαφής σε Borland Pascal 7.0 (for DOS) και ποτέ δεν χρειάστηκα εξωτερικό driver Ελληνικών. (Από κει ξεσήκωσα και το batch file που σου πρότεινα). Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά ούτε στην BC++ 3.0 θυμάμαι να υπήρχε πρόβλημα. Μάλλον στο πείραγμα που έκανες λόγω της Oracle βρίσκεται η αιτία. (Ούτε κι εγώ παρατηρώ κάτι "περίεργο" στη λίστα που παράγει το mem).
evi79 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2005 Εύη να σε ρωτήσω: Τα Ελληνικά στην Oracle' date=' πώς τα φορτώνεις; Για να προχωρήσω λίγο την κουβέντα: Πάνε κάπου τρία-τέσσερα χρόνια που παράτησα την τελευταία εφαρμογή σε Borland C++. Εξακολουθώ όμως να τρέχω δυό τρεις απλές εφαρμογές Διεπαφής σε Borland Pascal 7.0 (for DOS) και ποτέ δεν χρειάστηκα εξωτερικό driver Ελληνικών. (Από κει ξεσήκωσα και το batch file που σου πρότεινα). Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά ούτε στην BC++ 3.0 θυμάμαι να υπήρχε πρόβλημα. Μάλλον στο πείραγμα που έκανες λόγω της Oracle βρίσκεται η αιτία. (Ούτε κι εγώ παρατηρώ κάτι "περίεργο" στη λίστα που παράγει το mem).[/quote'] Καλημέρα. Τι κάνετε παιδιά.... Πως είστε??? Στο rigistry έχει τρια κλειδιά για γλωσσα, στην oracle, πας και το αλλάζεις σε American American κάτι, που δεν θυμάμαι.... Τώρα, όμως που το σκέφτηκα καλύτερα το θέμα, πολύ πριν εγκαταστήσω την oracle, και πάλι δεν μπορούσα να γράψω ελληνικά, στη c. Τέλος πάντων, κάθησα και εγώ και έγραψα στα αγγλικά τα πάντα στο πρόγραμμά μου, και ξεμπέρδεψα! Απλά μου την είχε σπάσει, να μην μπορώ να βρω τι φταίει.... Έχω ψάξει όλο το ιντερνετ, αλλά δεν έχω βρει κάτι..... Τέλος πάντων....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.