Προς το περιεχόμενο

ΟΤΕ: Θόρυβος στη γραμμή μου


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε παιδιά, έχω ένα πρόβλημα εδώ και 2 χρόνια, από τότε που μου βάλανε αυτή τη γραμμή ή από τότε που έβαλα το ADSL, δε θυμάμαι.

 

Το πρόβλημα έχει τρία βασικά χαρακτηριστικά:

 

1. Πάντα ακούγεται στο τηλέφωνό μου ένα συνεχές μπζζζζζ χαμηλής συχνότητας. Πάντα.

 

2. Μία στο τόσο, όταν παίρνω ή με παίρνουν τηλέφωνο, πέφτει το ADSL. Πάει να κάνει redial και στο πρώτο redial λέει ότι δε βρίσκει dial tone. Στο δεύτερο ξανασυνδέεται.

 

3. Κάποιες φορές έχω δυνατά παράσιτα στη γραμμή μου, δηλαδή όχι κάτι συνεχές αλλά τέλος πάντων ένα είδος θόρυβου στη γραμμή.

 

Έχω και σταθερή συσκευή και ασύρματη. Το κάνουν και οι δύο.΄

 

Από τον ΟΤΕ, που έχω δηλώσει τη βλάβη περίπου 15 φορές σε αυτό το διάστημα, μου λένε ότι όλο το φτιάχνουν. Όσες φορές και να το έχω εξηγήσει μου λένε ότι φτιάξανε.

 

Τις 2-3 φορές που έρχονται από εκεί μου λένε ότι θα το κοιτάξουνε από το κέντρο, και τελικά τίποτα δεν φτιάχνουν.

 

Τι μπορεί να φταίει;

Τι να κάνω;

Το αντιμετωπίζει κανείς άλλος στη γραμμή του με ADSL;

 

Thanks!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

den ftaiei o pOTE ki oute iparxei kati gia na sou ftiaksei. Tha prepei esi na pareis ta legomena ADSL filters (Plaisio i e-shop) kai na baleis ena se kathe tilefwniki siskeui pou exeis sto xwro sou. Mpainoun metaksi tis siskeuis kai tou kalwdiou.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω βάλει splitter και αποσυνέδεσα τα ασύρματα γιατί κάπου άκουσα και ότι μπορεί να φταίνε γιατί επιβαρύνουν το σήμα. Και όταν έμεινα με τον splitter που πήγαινε στο modem και το ενσύρματο τηλέφωνο, τότε κατάλαβα ότι μάλλον δεν έχω εγώ το πρόβλημα.

 

Τι άλλο μπορεί να είναι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δες τις συνδέσεις των τηλεφωνικών καλωδίων σου. Κοίταξε και στο κουτί του ΟΤΕ που είναι μέσα στο σπίτι σου ή στην πολυκατοικία που μένεις.

 

Πριν από 3 χρόνια που είχα βάλει καινούρια γραμμή είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το θόρυβο. Το αποτέλεσμα ήταν ότι έμπαινα στο ιντερνετ με 21Kbps και λιγότερο...

Από ΟΤΕ... πέρα βρέχει. Τους είχα καλέσει εκατό φορές και δεν μπήκαν καν στον κόπο να περάσουν από το σπίτι. Μια μέρα λοιπόν άνοιξα το κουτί με τις συνδέσεις στην είσοδο της πολυκατοικίας και έφριξα!!! Ο τεχνικός του ΟΤΕ είχε σπάσει την κλέμα που μπαίνουν επάνω τα καλώδια και για να τα συνδέσει μεταξύ τους (αυτά που έρχονται απ'έξω με αυτά που πάνε στα διαμερίσματα) τα είχε στρίψει μεταξύ τους και τα είχε αφήσει στον αέρα! Ούτε κολλητική ταινία δεν καταδέχτηκε να βάλει :-x

Τα έφτιαξα από την αρχή μόνος μου (με δική μου κλέμα) και το πρόβλημα του θορύβου όπως ήταν φυσικό λύθηκε.

 

Θέλω να καταλήξω στο ότι οι σωστές συνδέσεις παίζουν μεγάλο ρόλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω παντως αν και ποτε δεν ειχα τετοι προβλημα καπου διαβασα οτι φταιει η πυκνοτητα των γραμμων στην περιοχή. Τα καλωδια που περνουν οι τηλεφωνικές γραμμες ειναι συγκεκριμενα και πεπερασμενα, ο οτε καποια στιγμη εδωσε παραπανω γραμμες απο αυτές που μπορουσαν τα καλωδια να κρατησουν για αυτο και μερικες φορες ακουγες καποιον να μιλαει οταν σηκωνες το τηλ. (πριν καλεσεις). Υπηρχαν μαλιστα και υπερ(υπο)χρεωσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...