Προς το περιεχόμενο

Kodak VS. Olympus

bill7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ηρθε η ωρα αγαπημενοι φιλες και φιλοι να επενδυσω σε μια ψηφιακη φωτογραφικη μηχανη!Ειμαι αναμεσα στην Kodak dx7630 και στην Olympus μDigital 500!Ποια απο τις δυο μου προτεινεται και γιατι!

Δημοσ.

i alitheia einai file bill7 oti den eimai kai o pio armodios, sigoura tha akouseis kai ales apopseis... alla... exw tin Olympus c5050 i opoia einai TELEIA... tin agorasa meta apo protropi filou mou, epaggelmatia, enw egw eixa kollisei me tin 5060 ekeini tin epoxi... den exasa.... epishs exw kai tin mjuII gia tis analogikes... ennoeitai oti gia 120euro pou tin pira tote einai oti kalytero kykloforei (ennoeitai ta nea montela mju)... exontas sygkrinei kai me mia kodak (sorry alla den thymamai montelo, pio palio vevaia) enos filou mou, proteinw Olympus... me kleista matia.....

Δημοσ.

Κοίταξε φίλε μου για τις Kodak θα ακούσεις πολλά. Η εταιρία είχε μείνει αρχικά πίσω στις ψηφιακες αλλα είχε και έχει την τεχνολογία αυτή τη στιγμή να παράγει πολύ ποιοτικές μηχανές όπως οι σειρές DX και οι LX που συνδυάζονται και με τους φοβερούς Scneider φακούς.

Από τις δύο μηχανές που αναφέρεις κάθε μια έχει τα + και τα -. Εγώ θα διάλεγα την Kodak με κλειστά μάτια αλλά θα αναφέρω κατα την άποψή μου που υπερέχει η καθεμία γιατί μπορεί άλλα πράγματα να θέλω εγώ και άλλα εσύ από μια μηχανή.

-Η Kodak έχει αισθητήρα 1/1,8'' έναντι 1/2,5'' της Olympus. Αυτό θα δώσει στην Kodak καλύτερη συμπεριφορα στο σκοτάδι με λιγότερο θόρυβο και καλύτερο δυναμικό εύρος στις φωτογραφίες. Από την άλλη όμως ο μικρότερος αισθητήρας της Olympus της χαρίζει μικρότερο μέγεθος και καλύτερη φορητότητα.

-Η Kodak έχει δυνατότερο φλας, αρκετά σημαντικό

-Η δυνατότητα macro είναι ακριβώς η ίδια.

-H kodak έχει πιο φωτεινό φακό

-Η Olympus έχει λίγο πιο ευρυγώνιο φακό 35 έναντι 39mm ενώ η Kodak μεγαλύτερο τηλεφακό 117 έναντι 105mm οπότε εδώ ας το πούμε ισοπαλία

-Ταχύτητες κλείστρου για Kodak 1/1400 έως 64sec(!!!) υπερέχει σαφέστατα έναντι 1/1000 έως 4sec της Olympus

-Το πιο σημαντικό από όλα η Kodak δίνει επιλογές ρύθμισης διαφράγματος και κλείστρου και θα σου επιτρέψει πιο δημιουργικές φωτογραφήσεις, πειραματισμούς και θα σε σώσει σε μερικές δύσκολες συνθήκες όπου το αυτόματο μπερδεύεται

-Λίγο καλυτερο βιντεο για την Kodak στα 24fps

-H Olympus τώρα εκτός από μικρότερο μέγεθος υπερέχει και στην οθόνη, όπου καταφέρνει να ξεπεράσει την Kodak παρά τις 2,2 ίντσες της!!

-Επίσης στην Olympus μου άρεσε που έχει περισσότερες ρυθμίσεις στην ισορροπία λευκού και το γεγονός ότι αντέχει στην υγρασία λόγω κατασκευής

Γνώμη μου είναι ότι υπερέχει σαφώς η Kodak, μόνο και μόνο οι χειροκίνητες ρυθμίσεις λένε πολλά. Αν σκοπεύεις να ασχοληθείς με τη φωτογραφία μην πάρεις μηχανή χωρίς χεριοκίνητο mode.

Ελπίζω να βοήθησα με το κατεβατό

Δημοσ.

san etairies i olympus apo panta theoreitai kaliteri,an ke ta nea psifiaka mixanakia tis kodak ine arketa kala.gia tis sigekrimenes mixanes twra,ke oi 2 poli kalesa apla i kodak einai pio "pexnidiariki" me ti fotografia (xeirokinites rithmiseis ktl).an den se noiazei to megethos toso pare tin kodak ine pio dinati, ase pou ine ke 6,1 megapixel ke 4x zoom enanti 5.0 megapixel ke 3x zoom tis olympus.alitheia,poso tin exeis vrei tin kodak?

Δημοσ.

Φίλε Panasonic πες μας ακριβώς ποιες Kodak είχες και ποιες Olympus με τις οποίες έκλεγες τα λεφτά σου?

Αυτή τη στιγμή για το συγκεκριμένο μοντέλο Kodak που μιλάμε οι αισθητήρες είναι ίδιοι με αυτούς που χρησιμοποιεί η Canon και προέρχονται από τη Sony. Ο φακός από την άλλη δεν είναι της Kodak αλλά είναι εκπληκτικής ποιότητας Schneider Kreznauch και είναι τουλάχιστον ισάξιος με τον καλύτερο φακό της Canon.

Δε λέω και η Canon έχει φοβερές μηχανές και τα ηλεκτρονικά digic II των νέων μοντέλων είναι φοβερά αλλά από αυτό το γεγονός μέχρι να πούμε ότι όλες οι άλλες είναι για κλάματα έτσι αιρετικά και να πάρει η μπάλα τεράστιες εταιρίες με φοβερή ιστορία στο χώρο δεν είναι σωστό, ειδικά όταν δε συνοδεύεταθι από κάποια αιτιολόγηση

• 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

υπερLOL

LOLάρει καλύτερα όποιος LOLάρει τελευταίος. Για να δούμε αν μετά από αυτό το μήνυμα θα συνεχίσεις το ξέθαμμα παλιών topics for the lulz...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...