EPa Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Έχω ένα αρκετα παλιό σύστημα, όπου να 'ναι κλείνει 4 χρονάκια :Athlon XP 1400+ σε QDI Legend Kudoz7, 256MB μνήμη, ATI Radeon 8500 (32MB), και Audigy Platinum EX. Πριν από 4 μέρες "πάγωσε" για 1η φορά. Εντελώς δηλαδή, ούτε ποντίκι να παίζει ούτε τίποτα. Reset. Από τότε με έχει τρελάνει. Δοκίμασα τα πάντα, άλλαξα δίσκους, κατέληξα ότι πρέπει να είναι hardware πρόβλημα αφού το κάνει και σε safe mode, ακόμη και όταν μπουτάρω από το cd των xp για να κάνω repair! Σε τυχαίες στιγμές βέβαια, όχι πάντα στο ίδιο σημείο. Λέω λοιπόν θα είναι ή τροφοδοσία, ή motherboard, ή μνήμη, ή κάρτα γραφικών. Τά 'σκασα λοιπόν χτες και πήρα ένα καλό τροφοδοτικό (Enermax dual rail 480W). Το βάζω τα ίδια. Οπότε πρέπει να είναι CPU ή motherboard, μια και φαίνεται να το παθαίνει μετά από κανά 10λεπτο, δηλαδή πρέπει να έχει σχέση με την άνοδο της θερμοκρασίας. Τώρα ετοιμάζομαι για "αναγκαστική" αναβάθμιση. Και ρωτάω: έχει "γεράσει/πεθάνει" σε άλλον σύστημα έτσι; Σιγά σιγά; Να παρουσιάσει ένα πρόβλημα που να μην τον βγάλει εκτός με τη μία (αλλά να επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου); Γιατί εμένα μου συμβαίνει 2η φορά. Το έπαθα και σε έναν Pentium IV 1.7 με ASUS! Μπλε οθόνες εκεί, αλλά έχει να κάνει με την άνοδο θερμοκρασίας στη CPU. Τι να πω. 2 μηχανήματα; Και στη δουλειά έχουμε κάτι Pentium III από τον καιρό του Κούρμπαση και δεν καταλαβαίνουν Χριστό!
EPa Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Όχι το μόνο που έκανα είναι να βάλω το bios κατά το boot να κάνει extended test. Θα το κάνω τώρα. Έχεις κάποιο συγκεκριμένο memtest να προτείνεις;
EPa Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Ok, βρήκα το http://www.memtest86.com/ που προτείνεις σε άλλο σου post.. γαμώτο δεν έχω floppy! Πρέπει να βρω να συνδέσω ένα!
deathlok Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 boreis na kaneis kai bootable cd me to memtest
EPa Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Το έτρεξα. Μετά από 10λεπτά το σταμάτησα (έτρεχε χωρίς να βρει τίποτα, πήγε pass 2). Βέβαια μου κάνει εντύπωση που δεν κόλλησε το μηχάνημα για 10λεπτά. Ίσως να μην ανέβηκε τόσο η θερμοκρασία της CPU με αυτό το test; Άλλαξα και κάρτα γραφικών και πάλι τα ίδια. Άρα ούτε κάρτα γραφικών...
billpeppas Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Θερμοκρασία CPU όταν είσαι για 5 λεπτά μέσα στο BIOS πες μας.
mentzik Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Επανεγκατασταση το λειτουργικό έκανες? Την ψύκτρα του επεξεργαστή την καθάρισες για να περάσεις νέο στρώμα θεροαγωγιμης σιλικόνης που θα έχει εξαφανιστεί μετά απο 4 χρόνια κτλ κτλ...
Shadowthief Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Παιδια sorry για το offtopic αλλά είδα αυτό που έγραψε ο Βill και αναρωτήθηκα αν η cpu στο bios είναι σε idle κατάσταση ή όχι . To ρωτάω γιατί έχω ακούσει και τις 2 απόψεις και θα ήθελα να μάθω τι γίνεται. Και πάλι sorry για το offtopic
SpinDoc Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 Δημοσ. 6 Απριλίου 2005 re ta pcia den pethainoun me tipota..egw exw akoma to prwto mou pc apo 1996 en zwh kai mia xara ta paei to skyli!! den masaei(trwei kamia mpoufla kamia fora gia na strwsei bebaia alla kata t'alla fetos pira neo pc)
EPa Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 Λοιπόν sorry αλλά ήμουν εκτός, λόγω των προβλημάτων με τον υπολογιστή. billpeppas: 47 βαθμοί (δεν ανεβαίνει άλλο). Όταν μπουτάρει κανονικά, λίγο πριν παγώσει το μηχάνημα το MBM αναφέρει για τη CPU 51 βαθμούς. mentzik: το μηχάνημα τα παίζει και σε safe mode, και κατά το repair. Οπότε δε βλέπω το λόγο να μην τα παίξει και κατά τη διάρκεια νέας εγκατάστασης. Αυτό με την θερμοαγώγιμη δεν το έκανα, αλλά κοίτα παραπάνω τις θερμοκρασίες.. SpinDoc: ναι ρε γαμώτο, αυτό ήξερα κι εγώ.. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι στο BIOS και στο memtest το μηχάνημα δεν παρουσιάζει το πρόβλημα. Άφησα το memtest και έκανε 8 passes χωρίς να βρει πρόβλημα, ούτε και να κολλήσει. Μόλις όμως χρειάζεται οτιδήποτε παραπάνω από console mode, δηλαδή boot οθόνη XP κλπ., *ΑΝ* είναι ζεστό κολλάει. Αυτό με έκανε να υποψιαστώ κάρτα γραφικών οπότε την άλλαξα. Πάλι τα ίδια. Τώρα αν έχει πρόβλημα ο agp controller πχ., πάλι την πάτησα και θέλω motherboard. Δεν έχω και καμμιά PCI να δοκιμάσω.. Είμαι έτοιμος να πάρω ένα ASUS A8N-SLI nForce4 S939 και τον AMD64 3200+. Όποιος έχει αντίρρηση να το πει τώρα, αλλιώς ας σωπάσει για πάντα Το μόνο που με ενοχλεί με το παραπάνω configuration είναι ότι όλα(; ) αυτά τα mobos έχουν ενσωματωμένα τσιπ ήχου, και τι θα κάνω με την Audigy EΧ μου; Και μια και το είπα, οι έξοδοι ήχου στην ASUS είναι 4 (stereo jacks) ή 8 (ξεχωριστό jack για κάθε ηχείο); Ρωτάω γιατί έχω ένα σετ creative 5.1 το οποίο συνδέεται στην Audigy μου με 3 stereo jacks.
billpeppas Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 Μπορεί να είναι και ο δίσκος σου τελικά ( there is a chance... ) Στο θέμα που λες να πάρεις nF4 & AMD 3200+. Δεν έχει σημασία που έχει onboard ήχου. Απλά την κάνεις disable στο BIOS και βάζεις την Audigy σου. Φαντάζομαι πως καταλαβαίνεις ότι αν πάρεις Asus A8N-SLI nF4 939, ότι θες και VGA & RAM & HDD...
laskos0 Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 Δημοσ. 7 Απριλίου 2005 Ίσως να δοκίμαζες το Microscope Utilities για γενικό τεστ του hardware σου...Είναι το μοναδικό πρόγραμμα που κάνει (πάλι μέσω δισκέτας!!) εξέταση σε όλο το hardware..Αν θες περισσότερες πληροφορίες στείλε μνμ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.