Προς το περιεχόμενο

Protinete gia agora CPU?

dr_psiloulis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Eτσι ακριβως. Κανω εκτενης χρηση υπολογιστη, απο ms office ως 3dstudio max 7 και εχω μεινει πολυ απογοητευμενος με τον amd. Ειδικα στον τομεα του video rendering ειναι πολυ αργος, σε μερικες περιπτωσεις πιο αργος και απο τον Pentium 4 3.06 Ghz, που ειχα πριν!!

Καλά μήπως υπερβάλλουμε??? Λιγάκι ε? :D

Φυσικα να μη μιλησω για κολληματα, σε οτι συνδυασμους mobo/μνημες/τροφοδοτικα, οταν φερνω τον επεξεργαστη στα ορια του. Γιαυτους τους λογους απο βδομαδα θα παω σε Pentium 4 660j, που ειναι και 64μπιτος, και θα εχω επιτελους το κεφαλι μου ησυχο, και την ταχυτητα που θελω στις εφαρμογες που χρησιμοποιω, και μετα απο πολλες δοκιμες που εκανα κατεληξα στο συμπερασμα οτι δεν θα ξαναπαρω amd εκτος αν ερθουν τα πανω κατω (Χλωμο ως αδυνατο).

Αυτό με τις μνήμες φταίς εσύ, οι επιλογές σου, η mobo σου, καθώς και τα dimms σου.

Στο είχα ξαναπεί, και είναι και αποδεδειγμένο...

Ναι όλα τα PC μου εκτός ενός, είναι Athlon 64.

Και ναι, τα Athlon 64 πετάνε τουλ. μια μπλέ οθόνη το διήμερο....

Ο Intel εδώ και 1 1/2 χρόνο είναι super, ούτε μισή μπλέ οθόνη...

Δημοσ.

@Paddy { μου θυμίζεις έναν σε γνωστό ελληνικό forum }:

Αν εσύ τρέχεις δηλαδή π.χ. κάθε μέρα όλη την ημέρα ( και ιδιαίτερα όταν εργάζεσαι στο 3D Studio Max ) DivX Compression...

τότε εγω:

Κάνω μια μεγάλη μλκια...κάνω την δουλειά μου κανονικά όταν είμαι ξύπνιος, και όταν κοιμάμαι το PC κάνει encoding...μάλλον είμαι βλάκας.

Δημοσ.

Edited (added): Οσο αφορα το 2ο test που μου υπεδειξες φιλε Peppa, τι να πω... Οτι καποιες gif εικονες και μετρησεις μπορουν να σβησουν την καθημερινη μου εμπειρια με το θεμα ? Παιζει φανταζομαι ρολο το ειδος της εφαρμογης ? Σιγουρα στο Delphi η διαφορα ταχυτητας ειναι εμφανεστερη, το Win32 compile ειναι πολυ πιο ανετο στον Intel. Σε .net για καποιο λογο δεν ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα αλλα και παλι compilαρω με περιπου 30 δευτερολεπτα αποκλιση απο τον Athlon. Τωρα οσα test και να δω, δεν μπορω να αλλαξω αυτο που ζω οπως καταλαβαινεις....

Καλά ok...φαίνεται τα benchmarks δεν είναι κανονικό compile...είναι φουστιά της AMD... :D

Μόλις έμαθα ότι η UbiSoft & η ID Software & η Rockstar Ent. αλλάζουν τους AMD που έχουν στα Workstations με Intel...

ίσως λόγω του μεγάλου όγκου αγοράς, να υπάρξει έλλειψη Pentium 4 αυτόν τον μήνα στην αγορά... :D

Δημοσ.

Eγω οταν τρεχω μερικες εφαρμογες ταυτοχρονα, καταλαβαινω οτι ο υπολογιστης ζοριζετε, φθανει στα ορια του, αγκομαχαει, πως να το πω.... Ενω με intel οτι και να του βαλω να κανει το κανει σταθερα, ανετα, αερατα..και φυσικα ταχυτατα. Ναι, ο fx 55, ειναι ταχυτατος στο web browsing, στο office, στα games.. Αλλα μεχρι εκει. Το συμεπρασμα που βγαινει απο προσωπικη μου εμπειρια ειναι: Οποιος θελει τον υπολογιστη σαν εργαλειο δουλειας, να παραγει εργο, ο intel ειναι μονοδρομος.

Δημοσ.

Μαλλον ΠΟΛΥ εξυπνος εισαι μια και το κανεις το encoding βραδυ. Θελεις να μου πεις και εμενα πως αλλαζεις DVD καθως κοιμασαι ?

Περα απο τα αστεια: Δεν τρεχω 3DS, ουτε καν το εχω. Καποιες γλωσσες προγραμματισμου, office, outlook, ενα TV Tuner με showshifter καποιον messenger κανενα Putty, κανενα Remote Desktop. Ας μη σε κουραζω... Office Use κανω. Και τα encodings μου τα κανω οντως κατα τη διαρκεια της ημερας, αλλα για αυτον τον λογο εχω και 4 Η/Υ. Ο ενας κανει σχεδον αποκλειστικα αυτη τη δουλεια.

Τελος, Paddy ειναι ενας :) Και δεν θυμαμαι να παιζω σε αλλα forums :-P

Δημοσ.

Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο πήγαινε σε intel πλατφόρμα . Αν τώρα θέλεις κάτι παραπάνω σε επιδόσεις πήγαινε σε Amd.

Έχουν "ακουστεί" αρκετά προβλήματα με μητρικές ΑΜΔ πλατφόρμας , που μπορεί να μην φταίει η ίδια η AMD , αλλά στην τελική τους δικούς της επεξεργαστές αφορούν . Δυστυχώς , μάλλον για λόγους οικονομικούς, η ΑΜΔ δεν βγάζει και δικά της chipset , μεγάλο μειονέκτημα για την ίδια και τους επεξεργαστές της .

Να πω και ένα παράδειγμα : Μόλις προχθές (προσωπικά το αγνούσα) έμαθα ότι η 6800 έχει πρόβλημα συμβατότητας με το nf3 στις μητρικές με 939 socket . ΑΝ είναι αλήθεια , είναι να εξοργίζεται κανείς , όταν δυο προιόντα της ίδιας εταιρείας (nvidia) έχουν τέτοια ασυμβατότητα μεταξύ τους .

Και άλλα έχουν ακουστεί , για διαιρέτες, για συγκρεκριμένες μάρκες και τύπους μνημών κλπ.

Δημοσ.

"Να πω και ένα παράδειγμα : Μόλις προχθές (προσωπικά το αγνούσα) έμαθα ότι η 6800 έχει πρόβλημα συμβατότητας με το nf3 στις μητρικές με 939 socket . ΑΝ είναι αλήθεια , είναι να εξοργίζεται κανείς , όταν δυο προιόντα της ίδιας εταιρείας (nvidia) έχουν τέτοια ασυμβατότητα μεταξύ τους ."

Μια χαρά δουλεύει σε πολλούς φίλους μου, καθώς και σε test που έκανα για review 2 καρτών 6800GT.

Δημοσ.
Χμμ, πολλες φορες η εμπειρια μας πανω σε συγκεκριμενα πραγματα, ειναι πολυ πιο χρησιμη απο ορισμενα benchmarks Και νουμερα.

Mipws i empeiria vasizetai se se (sisorevmenes) paratiriseis tou parelthontos, pou alazoun diastaseis/varos me to perasma tou xronou (diladi "mythopoiountai")?

Egw eimoun fanatikos Intel (Pentium - Pentium 2). Otan agorasa PC to 2002, eida ta benchmarks, kai o Athlon 1600 itan stin xrisi tomi: apodosi megaliteri apo Pentium 4 1500 kai ftinoteros.

Twra agorazw PC. Protimw AMD64 dioti oi 64-bit tis Intel einai poli akrivoi. To HyperThreading den to vrika aksiologo dioti apaitei apo tous programatistes na eisagoun epipleon kwdika. Kwdika pou tha einai aksiopiisimos mono se Intel HT. Enw mporoun na petixoun (me diaforetiki logiki) afksisi xrisimopoiontas 64-bit pou exoun kai oi 2 CPU. Hmmm... mipws to HT anevazei kai tis thermokrasies epikdindina?

Lene oti mono oi anoitoi den alazoun gnwmes otan parousiazontai kainouria stoixeia. Kanenas mas den einai anoitos, dioti oloi dokimasame kai tis dyo markes. To provlima einai to varos twn ipokeimenikwn paratirisewn.

Exw tin tasi na anasikonw tin skoni (tis apopseis pou katakathontai dixws antikeimenika kritiria). Mia etairia stin agora emporikwn ipologistwn den exei tetoia statherotita. I Intel den ftiaxnei kalyterous epeksergastes epeidi einai arxaioteri etairia. Endexomenos na ftiaxnei kalyterous epeksergastes alla oxi gia afton ton logo. I ataka "Intel gia na eisai sigouros" teinei ekei, sto oti i Intel einai palaioteri etairia. Egw diafonw me to oti palaiotita = kalytera. I texnognwsia den metraei edw (einai gia allous tomeis tis viomixanias).

An i AMD eksafanistei apo tin agora, i Intel tha ginei ena xrimatovo "teras" kai tote i tha stamatisoume na agorazoume PC i tha ksodevoume perisotera lefta. Kai fisika i eleipsi antagwnismou tha kanei tis ekselikseis stous epeksergastes na einai mikroteres (oxi afto den mas simfairei logo tou oti i CPU tha einai gia pio poly kairo "stin moda", dioti tha paramenei to idio akrivi)

Δημοσ.

Με γεια φιλε μου, ειμαι σιγουρος οτι θα το καταευχαριστηθεις. Βαλε και κανενα αλλο OS εκτος απο τα Windows να χαζεψεις....τα δυο πιγκουινακια που θα σου βγαινουν κατα τη διαρκεια του boot :)

Δημοσ.

παντως παιδια στους dual core επεξεργαστες τα πραγματα μαλλον θε ειναι υπερ της AMD. Και αυτο γιατι οι Pentium D βγαινουν σε μικρες συχνοτητες 2,8-3,2 ενω η AMD θα τους βγαλει στα 2-2,6Ghz και δεν θα χασει ουσιαστικα επιδοσεις σε single thread εφαρμογες οπως η ιντελ.Βεβαια σε καθημερινη χρηση ενα PC τρεχει πολλες εφαρμογες ταυτοχρονα και η μια απο αυτες ειναι καποιο antivirus τα οποια πλεον εχουν γινει βαρια και τρωνε ισχυ απο το συστημα.Μαλιστα σε μια δοκιμη του Pentium D που διαβασα ο 2,8 που ειναι και το μικρο μοντελο ξεπερναγε σε επιδοσεις σε ολα τα παιχνιδια που τρεξανε στο τεστ εναν Athlon 3500+ οταν ετρεχαν τα παιχνιδια και το antivirus μαζι. Σιγουρα οι athlon64 ειναι πολυ γρηγοροι επεξεργαστες και σε πολλες εφαρμογες τους πατανε τους Pentium 4 αλλα αυτο μονο οταν το συστημα κανει μια δουλεια.Σε καθημερινη χρηση οπου στα windows τρεχουν 30-40 threads ταυτοχρονα οι pentium 4 κανουν το συστημα να φαινετε πιο γρηγορο.Τωρα στα dual cores οπως ειπα ισως η AMD βγει καλυτερη αλλα αυτο θα το δουμε οταν κυκλοφορησουν στην αγορα.Τελος πρεπει να πουμε οτι ολα τα benchmark τεστ που διαβαζουμε γινονται σε φρεσκοεγκαστημενα Windows μη συνδεμενα στο ιντερνετ και την στιγμη εκεινη δεν τρεχει τιποτα αλλο.Αυτες οι συνθηκες ειναι για απολυτους αριθμους ομως στην πραξη τα πραγματα ειναι διαφορετικα και αυτο ειναι πλεον το ζητουμενο και απο τις 2 εταιρειες.

Δημοσ.

Telika kateliksa kai afti tin stigmi doulevo me enan P4 sta 3Ghz kai............................to mixanima oxi aplos petai alla mamai.....KAMIA sxesi me AMD.

Αυτό περνάει ασχολίαστο.

Πέρασα μια ακόμη χάλια μέρα, αλλά αυτό μου έδωσε ένα δευτερόλεπτο γέλιου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...