Προς το περιεχόμενο

εγκατάσταση Υπέρυθρων ΜΑ660 σε winxp+sp2


pp6210

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βοήθεια Χριστιανοί, άγιες μέρες που είναι... γιατί είναι αμαρτία να ξαναπεράσω ένα τρίωρο βρίζοντας.....

 

Λοιπόν είχα το ΜΑ620 και όλα δουλευαν καλά σε win XP+SP2, μέχρι που χτές αγόρασα το MA660 και προσπάθησα να το εγκαταστήσω. Εν ολίγοις δεν το αναγνωρίζει με τίποτα, όποτε το βάζω στην usb το αναγνωρίζει ως usb serial device και δεν το ζευγαρώνει με τους drivers της MA. Καμμιά ιδέα? Είχε κανείς παρόμοιο πρόβλημα? Η πλάκα είναι οτι οι drivers είναι οι ίδιοι με της MA620, και στο cd και στο site.

 

ΠΑρακάτω ακολουθεί μια ψύχραιμη αφήγηση των βημάτων (αν τα έγραφα χτες το βράδυ θα έπρεπε να λογοκριθούν) για όποιον έχει λίγο χρόνο να το κοιτάξει.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

--------

 

Σαν καλό παιδί έκανα uninstall το ΜΑ620 απο το device maanger και τρέχω το driver setup, και όντως αντιγράφεται από το καινούργιο cd το αρχείο sys στο windows/system32 (σημείωση: τελικά διαπίστωσα οτι και για τις ΜΑ660 χρησιμοποιείται ο driver των ΜΑ620!).

Κάνω restart και όταν βάλω τις υπέρυθρες και επιλέξω αυτόματη εγκατάσταση (όπως λένε οι οδήγίες) μου τις αναγνωρίζει ως serial usb device και δεν βρίσκει driver να εγκαταστήσει - στο device manager μπαίνει ως συσκευή στις συσκευές usb (και όχι στα infra red ή network adaptors) με κίτρινο ερωτηματικό.

 

Δοκιμάζω semi-manual εγκατάσταση - να κάνω δηλαδή update τον driver της serial usb device και δεν αναγνωρίζει τα MA620.sys και MA620.inf ως έγκυρους drivers (προφανώς, αφού δεν είναι serial usb device).

 

Δοκιμάζω υπερ-manual εγκατάσταση, δηλαδή add new hardware, βρίσκω τους drivers της ΜΑ620, εγκαθίστανται κανονικά κάτω απο τα infra-red devices (με ένδειξη οτι η συσκευή δεν ξεκίνησε), αλλά όταν κάνω restart και το βάζω στην usb δεν την ζευγαρώνει με την υπάρχουσα γραμμή της MA620 αλλά μου ξαναπροσθέτει μια συσκευή serial usb device (με κίτρινο ερωτηματικό). Κάνω remove την serial usb και refresh στην ΜΑ620 και πάλι δεν την βρίσκει. Και μόλις το plug-n-play καταλάβει την συσκευή στην usb την προσθέτει ως serial usb device.

 

Μετά το έκλεισα και πήγα για ύπνο γιατί είχε πάει 2 ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

meta to restart to cd ton drivers tou ma 660 to exeis mesa? an nai dokimase na kaneis manual egatastash neou ilikou kai molis sou zhtise ta arxeia phgene kai anoixe ta apo to cd ton drivers tou ma 660 .poios o logos na alaxeis apo ma 620 se ma 660 sou dinei kati parapano ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Το δοκίμασα και έτσι, κάνει εγκατάσταση τους drivers αλλά μόλις βάλω το ΜΑ-λακισμένο-660 στην usb πάει και το αναγνωρίζει ως serial usb device, οπότε μετά οι drivers για infra-red δεν ταιριάζουν.... και μου αφήνει δύο συσκευές, μια infra-red MA660 με error οτι η συσκευή δεν ξεκίνησε, και μια usb serial device με ερωτηματικό οτι δεν έχει εγκατασταθεί ο driver.

 

Έγραψα στο support της MA και αναμένω.... Α, δεν είχα ιδιαίτερο λόγο να κάνω upgrade στην ΜΑ660, απλά έδωσα την ΜΑ620 στον αδελφό μου την περασμένη βδομάδα, του άρεσε και την κράτησε, οπότε πηρα εγώ καινούργια που τώρα είναι η ΜΑ660.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι φίλε μου, έκανα όλους τους πιθανούς συνδυασμούς... συνέχεια το αναγνωρίζει ως usb serial device και όχι ως infra red device και άρα δεν ταιριάζουν οι drivers της Mobile Action.

 

Κατέβασα κάτι registry cleaners χτες και σήμερα θα καθαρίσω οτι ίχνος υπάρχει απο Mobile Action και MA620 και θα ξαναδοκιμάσω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λυπάμαι αλλά σε ένα πισί φίλου που πήγα να κάνω το ίδιο πράγμα έφαγα τα μούτρα μου...

Μιλάμε για 3 ώρες δοκιμές ΑΛΛΑ δεν έπαιξε με τίποτα το άτιμο. :(

Τελικά το πήγε πίσω και πήρε κάτι άλλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δηλαδή και εγώ που θέλω να πάρω ένα MA 660 να το σκεφτώ και να αναβάλω λέτε την αγορά;

Εχω ήδη το ΜΑ 620 αλλά αυτό δεν κάνει για το καινούργιο μου κινητό!!!!!! :?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρόσεξε φίλε μου γιατί αντιμετώπισα ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο θέμα: παρόλο που οι drivers είναι οι ίδιοι (ΜΑ620.sys), το ΜΑ660 αναγνωριζόταν ως serial usb contorller και δεν δεχόταν τους drivers της Mobile Action. Μετά από πολλές ώρες και προσπάθειες χωρίς αποτέλεσμα, πήρα πίσω το ΜΑ620 που είχα δώσει στον αδελφό μου και έπαιξε άμεσα, σαν να μην πέρασε μια μέρα!!! Το ΜΑ660 το πήγα πίσω και πήρα ενα card reader για τον αδελφό μου.

 

Η συμβουλή μου: αγόρασε οπωσδήποτε με την προϋπόθεση αλλαγής και δοκίμασε, το πιό πιθανό είναι το πρόβλημα να αφορά το σύστημά μου και όχι το legacy από ΜΑ620 σε ΜΑ660.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

pp6210 Απ'ότι είδα δεν είσαι ο μοναδικός που έχει πρόβλημα.

Σε αυτό το μικρό topic όπως κατάλαβα άλλοι τρείς είχαν τα ίδια. pp6210---JXID---dpolal2

Από την άλλη όπως δείχνει είναι και ο μοναδικός τρόπος μέχρι στιγμής για να συνδέσω το κινητό μου με τον υπολογιστή. Το ΜΑ 620 όπως είπα ήδη το έχω και εγώ αλλά δεν υποστηρίζει το νέο μου κινητό για το οποίο πρέπει να πάρω είτε το ΜΑ 660 ή αν βρώ κάνα καλώδιο USB (αυτό δεν το βρίσκω όμως πουθενά παρά μόνο στο site του.) :?

Δυστηχός το ΜΑ 660 δεν το έχω βρεί εδώ γύρω μου παρά μόνο σε e-shopια :-P

Εχει καμιά 30ριά ευρώ, συν τα μεταφορικά και αν δεν κάνει πάλι μεταφορικά και δώστου ξανά κάτι άλλο τότε θα καταντήσει η ποιό ακριβή συσκευή μου :grin: Καλύτερα αν δεν κάνει να το πετάξω στη θάλασσα.

Υπάρχει τελικά κανείς που το ΜΑ 660 το πήρε και του δούλεψε; :?

Αν υπάρχει να ποστάρει εδώ μπας και πάρω ηθικό :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

pp6210 Εχει καμιά 30ριά ευρώ' date=' συν τα μεταφορικά και αν δεν κάνει πάλι μεταφορικά και δώστου ξανά κάτι άλλο τότε θα καταντήσει η ποιό ακριβή συσκευή μου :grin: Καλύτερα αν δεν κάνει να το πετάξω στη θάλασσα.

Υπάρχει τελικά κανείς που το ΜΑ 660 το πήρε και του δούλεψε; :?

Αν υπάρχει να ποστάρει εδώ μπας και πάρω ηθικό :wink:[/quote']

 

Φίλε μου δεν έχεις άδικο, με τα μεταφορικά δεν έχει νόημα η αλλαγή. Αυτό που προσπαθώ να σου πω όμως είναι οτι δεν υπάρχει κάποιο guarantee οτι θα δουλέψει, είναι θέμα τύχης - και 10 φίλοι να σου ποστάρουν οτι δούλεψε, πάλι δεν σημαίνει οτι θα είσαι το ίδιο τυχερός... Πόσο μάλλον που είσαι σε ανάλογη κατάσταση με μένα, έχεις δηλαδή ήδη το ΜΑ620 και δουλεύει, όπως και εγώ....

 

Αν δεν έχεις τρόπο να δοκιμάσεις ένα ΜΑ660 (πχ απο κανένα φίλο ή γνωστό) τότε θα σου πρότεινα να πάρεις καλώδιο, ή να το αγοράσεις και αν δεν παίζει με τίποτα δοκιμάζεις να το σπρώξεις στις αγγελίες με μικρή έστω χασούρα...

 

Εύχομαι να βρεις μια εύκολη λύση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πήρα απόφαση τελικά να γίνω άλλο ένα θύμα. :?

Ακόμα δεν είναι σίγουρο. Θα το ξέρω σίγουρα σε καμιά εβδομάδα οπότε αν θυμηθώ θα ποστάρω αποτελέσματα.

Τουλάχιστον έχω υπ'όψιν μου ότι μάλλον δεν θα δουλέψουν. :razz:

Αλλά θα κάνω την προσπάθεια.

Φίλε pp6210 και το καλώδιο το σκέφτηκα δεν λέω. Αλλά σκέφτηκα να πετάξω λιγότερα € αφού τα καλώδια που βρήκα αγγίζουν την διπλάσια σχεδόν τιμή από τις υπέρυθρες. :?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Το πήρα τελικά το MA-660 :P

Αργησα λιγάκι γιατί μου το έστειλαν μέσω ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ =(Ελληνικά ταχυδρομεία)

και φυσικά αυτοί οι λεβέντες όχι στην πόρτα μου δεν το έφεραν αλλά ούτε ειδοποίηση δεν αξιώθηκαν να στείλουν ότι ρε παιδί μου έχεις ένα δέμα και τσακίσου έλα πάρτο.

Επρεπε εγώ να πάρω 15 τηλέφωνα και να ακούω μουσική για να βρώ τελικά που έχει καταλήξη σε ποιό γραφείο και να πάω να το πάρω.

Αυτά για την περίφημη πόρτα-πόρτα *&^%$#@@#!$%%^^^^ :-x

===========================================================

Τώρα πάμε στη συσκευή. :)

Όπως είχα πεί είχα ήδη την ΜΑ-620 η οποία δούλευε μια χαρά. Την άφησα και αυτήν πάνω έβαλα και την ΜΑ-660 και επί δύο μέρες τώρα παιδεύομε. :-|

Τα συμπεράσματα τώρα είναι. Η συσκευή ΜΑ-660 σαν συσκευή δουλεύει μια χαρά χωρίς προβλήματα. Το πρόβλημα τελικά είναι στο πρόγραμμα που δίνουν το Handset Manager :-x

ειδικά για την συσκευή μου ένα sagem myx5-2 ..... :?

Οταν προσπαθώ να συνδέσω το sagem αφού ανοίξω τις υπέρυθρες ανοίγω και το πρόγραμμα και το μόνο που μου λέει είναι ότι δεν βρήκε την συσκευή ΜΑ-660

Το κινητό όμως είναι συνδεμένο κανονικά με την συσκευή και όντως τώρα με δικό του πρόγραμμα κατεβάζω τις φωτογραφίες που έχω τραβήξει.

Οταν όμως πάω να συνδέσω το Τ 68i και ανοίγω τον Handset Manager που είναι για αυτό όλα πάνε ρολόι.

Αρα. :grin:

Αρα αν ήξερα τα κατάληλα Αγγλικά θα τους είχε πάρει και θα τους είχε σηκώσει εδώ http://global.mobileaction.com/index.jsp

αλλά που θα πάει κάποια μέρα όλο και κάποιος θα τους τα πεί ένα χεράκι. :-x αφού δεν μπορώ εγώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...