me_robas Δημοσ. 2 Μαΐου 2005 Δημοσ. 2 Μαΐου 2005 Αντιμετοπίζω το εξής πρόβλημα. Δανείστηκα ένα πικ-απ απο ένα φίλο μου για να ripάρω τα LP μου σε mp3 και ενώ το συνδέω η ένταση του ήχου είναι πολύ χαμιλή. Η συνδεσμολογία δεν είναι απ΄ευθείας στο PC μου, αλλά μέσω του Hi-Fi μου, που υποτίθετε θα έκανε και ενίσχυση του σήματος.. Τι μπορεί να φταίει? Thanx προκαταβολικά όσους ασχοληθούν.
dim_b Δημοσ. 2 Μαΐου 2005 Δημοσ. 2 Μαΐου 2005 Υποθέτω ότι το σύνδεσες σε υποδοχή AUX IN του Hi-Fi. Το πικ-απ συνδέεται μόνο υποδοχή PHONO (αν υπάρχει) γιατί η τάση που δίνει η κεφαλή είναι πολύ μικρότερη από αυτή που δίνουν οι άλλες συσκευές ήχου (αν θυμάμαι καλά είναι κάποια mV, σε αντίθεση με τα 2V max που δίνει ένα CD player π.χ.). Αν το Hi-Fi δεν έχει υποδοχή PHONO, θα χρειαστείς προενισχυτή γιά να μπορέσεις να το συνδέσεις στο AUX. Δες και εδώ.
me_robas Δημοσ. 2 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2005 Thanx Δημήτρη. Το πρόβλημα τώρα είναι: Άντε να βρείς ενισχυτή. Τελικά το φιλαράκι μου εκτός απο το πικ-απ θα μου δώσει και ενισχυτή.
MariaTs. Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Κοίτα κι εγώ με αυτό τον τρόπο σύνδεσα το πικ-απ για να κάνω την εγγραφή των δίσκων. Δηλαδή κάνοντας χρήση την υποδοχή aux. Και ο ήχος μου ερχόταν απ'το 'video/phono/aux' (έχει τέτοια εντολή το στερεοφωνικό μου) και μετά ρύθμιζα τον ήχο απ'το στέρεο και μετά απ'το προγραμματάκι εγγραφής. Αν δεν έχεις τέτοια υποδοχή δοκίμασε και το 'cd/line in'. Δεν μπορεί κάποιο θα κάνει!
me_robas Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Το έλυσα το πρόβλημα αγοράζοντας σήμερα έναν Προενισχυτή (28 ευρό) για phono. Έκανα και rip το 1ο μου LP (Messiah - 21st Century Jesus) και όλα κομπλέ.
vagpap Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 ρύθμιζα τον ήχο απ'το στέρεο Δεν ξέρω κατά πόσο ρυθμίζοντας την ένταση, ρυθμίζεις και την έξοδο... Εκτός αν ο ρυθμιστής της έντασης είναι στον προενισχυτή και παίρνεις την έξοδο της προενίσχυσης. και μετά απ'το προγραμματάκι εγγραφής Ανεβάζοντας υπερβολικά την ένταση του recording από την κάρτα ήχου σου, χάνεις σε ποιότητα σήματος λόγω παραμόρφωσης... Η καλύτερη λύση είναι ενισχυτής με phono in
MariaTs. Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 vagpap δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Απλά σημείωσα το τι έκανα... Έχω ολοκληρώσει τις αντιγραφές των δίσκων εδώ και πάρα πολύ καιρό και είμαι ικανοποιημένη. Άλλωστε δεν ξεκινάς εγγραφή αν δεν κάνεις και δοκιμή να δεις τι παίζει με τον ήχο. Ξέρεις τι είναι να γράφεις επί 30-40 λεπτά έναν δίσκο και μετά να διαπιστώνεις πως ο ήχος είναι παραμορφωμένος απ'τα υψηλά ντεσιμπέλ που έχεις δώσει είτε απ'το στέρεο είτε απ'το πρόγραμμα εγγραφής (ο πιο συνήθης ύποπτος)!!!
vagpap Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 OK... δεν αντιλέγω... απλά είπα τη δικιά μου εμπειρία... ;-)
DJ_XLR8 Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Εγώ για το θέμα του ενισχυτή είχα δανειστεί ένα μίκτη (gemini) του φίλου που μου δάνεισε τα mk2. Έγινε άψογη δουλειά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.