Προς το περιεχόμενο

θερμοκρασια case...


VasKag

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εχω το thermaltake soprano, το οποιο διαθετει τρεις ανεμιστηρες. μπρος, πισω και πλαγια. το προγραμμα της μητρικης (Asus Probe 2) δεν ξερω αν δειχνει την ακριβη θερμοκρασια αλλα πανω κατω πρεπει να ειναι αυτη. το "προβλημα" ειναι το εξης. κανοντας απλως surfing, η θερμοκρασια της cpu (a64-3500) ειναι γυρω στους 33 ενω της ΜΒ γυρω στους 37 (παντα συμφωνα με το προγραμμα). το κουτι εκτος απο πλαγια, ανοιγει και απο μπροστα. οταν ανοιγω απο μπροστα, μεσα σε 30" η θερμοκρασια της ΜΒ πεφτει 5-6 βαθμους. καθοτι δε γινεται να εχω συνεχεια τη μπροστινη πορτα ανοιχτη, τι μπορει να παιζει? εκτος αν ειναι φυσιολογικο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σε μένα. (Ρ4 2,4) η θερμοκρασία παίζει γύρω 37-38, αν παίζω παιχνίδια ανεβαίνει στα 55!!!! Και βαράει το alarm και με το που ανοίγω το αριστερό πορτάκι πάει κατευθείαν στα 45!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χμ, εγώ μέχρι τώρα δεν έχω συναντήσει κάτι παρόμοιο, και γενικά με ανοιχτά καπάκια, έχω μαγαλύτερες θερμοκρασίες.

Θα πρότεινα να βάλετε λίγο τάξη στα καλώδια, ένα εμπρός για εισαγωγή αέρα και τα υπόλοιπα να διώχνουν. Ίσως να χρειαστεί το πλαινό να εισάγει και αυτό αέρα. Με δοκιμές θα δείτε τι είναι καλύτερο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@highlander

ακριβως ετσι ειναι τα fans. ο μπροστα δινει μεσα, ο πισω βγαζει εξω και ο πλαινος βαζει μεσα.

 

επισης, ακομα ενα κουφο. ο μπροστινος ανεμιστηρας εχει ενα πλαστικο φιλτρο. με το που το εβγαλα, και εχοντας το καπακι κλειστο, η θερμοκρασια του ΜΒ (παντα μεσα απο asus probe) απο 37-38 πηγε σταθερα στους 35. τι να πω!

 

αραγε ειναι απαραιτητο το φιλτρο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης βάλε ένα fan controller όπως ο παρακάτω

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805202

και δες ποιός είναι ο καλύτερος συνδιασμός στροφών για τον κάθε ανεμιστήρα, πειραματιζόμενος με την ρύθμιση των στροφών του καθένα ανεμιστήρα.

 

Για παράδειγμα στον δικό μου, με 2 80άριδες μπροστά 4 πίσω και ένα 92άρι στον επεξεργαστή, ο καλύτερος συνδιασμός μέχρι τώρα είναι ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή να έιναι στο max 2000 rpm, οι πίσω να είναι στο max 1700 rpm και οι μπροστινοί κάπου 1000 rpm.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@VasKag κατέβηκε η θερμοκρασία επειδή ανέβηκαν τα cfm του αέρα που μπαίνει μέσα στο case σου. Τί γίνεται με αυτό τώρα.

Η δουλειά του φίλτρου είναι να κόβει τη σκόνη που μπαίνει μέσα στο case σου κ κάθεται σε πολλά μέρη όπως κ πάνω στις ψύκτρες.

Με καθαρό case (άρα κ ψύκτρες) είναι λογικό να πέφτει η θερμοκρασία. Βγάζοντας το φίλτρο εισαγωγής του αέρα σιγά σιγά γεμίζει σκόνη που αναπόφευκτα κάθεται πάνω στις ψύκτρες σου.

Αυτό μειώνει την επιφάνεια απαγωγής θερμοκρασίας στο μέταλλο, άρα σταδιακά ανεβάζει κ τις θερμοκρασίες που είδες στην αρχή.

Προσωπικά το φίλτρο το έχω επάνω, εκτός αν έχεις όρεξη κάθε τρεις κ λίγο να καθαρίζεις ψύκτρες, πόσο μάλλον αν έχεις χαμηλά στο πάτωμα το case.

 

 

Για τους ανεμιστήρες που αναφέρθηκε το ιδανικό είναι να υπάρχει αρνητική πίεση αέρα στο case.

Δηλ. περισσότερα cfm (ανεμιστήρες) να βγάζουν αέρα από το case παρά να βάζουν. Έτσι πετυχαίνετε την καλύτερη δυνατή ψύξη κ τα μικρότερα ποσοστά θορύβου.

 

 

/sc

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το κακό με την αρνητική εσωτερική πίεση είναι ότι μαζί με τον αέρα που μπαίνει από παντού (βοηθόντας την ψύξη) μπαίνει και η σκόνη.Αυτό βέβαια είναι ένα λογικό κόστος, ένα εμπόδιο που λύνεται με την αγορά ενός μπλόουερ και τον περιοδικό καθαρισμό του κουτιού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το ειχα σκεφτει αυτο για το φιλτρο και τη σκονη. και μαλλον θα το ξαναβαλω. 2-3 βαθμοι παραπανω δε νομιζω να ειναι και τοσο τρομερο. θα δοκιμασω να βαλω ολους τους ανεμιστηρες (αν γινεται) να διωχνουν τον αερα. εκτος των αλλων εχω και το τροφοδοτικο που η εξοδος του ανεμιστηρα του ειναι προς τα μεσα και οχι προς τα εξω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...