karib Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Καθοτι ολοι ειμαστε αγοραστες προιοντων πληροφορικης και γενικοτερα ηλεκτρονικου εξοπλισμου, θα ηθελα να καταγραφουν εδω εμπειριες ανθρωπων που δεν εξυπηρετηθηκαν σωστά από εταιρίες, είτε κατά την πώληση είτε κατά το service των συσκευών τους, και κατεφυγαν στο Ινστιτουτο Καταναλωτων κανοντας καταγγελία. -Κανατε καταγγελια μεσω του Inka.gr ή τηλεφωνικα? -Ποια τα αποτελεσματα? -Ποσο γρηγορα εδρασαν? -Εσεις ειχατε καποια ιδιαιτερη γραφειοκρατικη εμπλοκη περα απο την καταγγελια ή τα ανέλαβε ολα το INKA και εσεις απλά ενηρωθηκατε σχετικα και κατοπιν εξυπηρετηθηκατε? -Οντως οι εταιρια που σας αδικησε -με τον ενα ή τον άλλο τροπο- συμμορφωθηκε επειτα απο παρεμβαση του ΙΝΚΑ? Οι εμπειριες οσων χρειαστηκαν σε real world καταστασεις τη συνδρομη του ΙΝΚΑ, ειμαι σιγουρος πως θα φανουν χρησιμες σε ολους μας...
heyhop Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 καμία χρησιμότητα. Δημόσια υπηρεσία του κερατά! γνωρίζω λίγα πράγματα γιατί η ξαδέλφη μου εργάζεται εκεί και έχω φρίξει με αυτά που ακούω. μέρος του προβλήματος το προκαλούμε οι ίδιοι, εξηγούμαι: πάει ο κάθε μαμακας και κάνει καταγγελίες μαιμού, γεμίζουν χαζοκαταγγελίες και παραλύει στο σύστημα. για παράδειγμα: πάει κάποιος σε ένα μαγαζί, του λένε κάτι που δεν του αρέσει και κάνει καταγγελία. βέβαια αυτό που του είπανε μπορεί να είναι απόλυτα λογικό σύμφωνα με την πρακτική μιας επιχειρήσης, όμως ο μαμόθρεφτος του παραδείγματος έχει συνηθήσει να του λένε όλοι "Ναι". δηλαδή, καταγγελίες-σκουπίδια. βέβαια αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, όμως στην Ελλάδα το ινκα γίνεται η επέκταση του "...ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε που θα μου πεις εμένα αυτό..." (ελληνικούρα που η μετάφραση της σε άλλη γλώσσα προκαλεί πολύ γέλιο!). και επειδή ο μαμακας στην πραγματικότητα δεν είναι "κανένας" φορτώνει το νταηλίκη του στο φουκαριάρικο το ινκα!
karib Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Ενταξει, εδω να πουμε οχι μονο περιπτωσεις για καταγγελιες-μαιμουδες που ο αλλος δεν ξερει τι του γινεται αλλα και περιπτωσεις που οντως ο πελατης εχει δικιο αλλα δεν το βρισκει γιατι η χ επιχειρηση τον γραφει εκει που ξερει! Πχ. ηθελα να αγορασω ενα ανταλλακτικο απο την χ συσκευη και δεν μου το εδινε η επισημη(ηλιθια) αντιπροσωπεια, επειδη λεει το ειχα αγορασει απο το εξωτερικο! Και να φανταστειτε οτι δεν αναφερθηκα σε θεμα εγγυησης εδω(καυτο θεμα). Γουσταρω να αγορασω απεξω, κι ερχομαι σε σενα να μου δωσεις ενα ανταλλακτικο. Τι θα πει δεν μου δινεις? Τι θα πει????? Να βγαινεις απο τα ρουχα σου... Παντως αν γινονται πολλες σκουπιδο-καταγγελιες σιγουρα το συστημα τρωει μπλοκαρισμα...(ελλαδα ζουμε). heyhop χρησιμο που λογω ξαδερφης εχεις inside info. Συνεχισε να ποσταρεις εδω... Αλλα για να δουμε και αλλες εμπειριες.
actorius Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Σίγουρα υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις τέτοιου είδους περιστατικών, αλλά δε νομίζω οτι έτσι αυτόματα το ινκα γίνεται άχρηστο και μπορούμε να βγάζουμε αμέσως συμπέρασμα βάσει του τι ακούμε... Εγώ προσωπική εμπειρία (ευτυχώς) δεν έχω γιατί δε χρειάστηκε ποτέ να κάνω καταγγελία, αλλά για τα ελληνικά δεδομένα νομίζω οτι και μόνο που υπάρχει καλό είναι μια και πολλές φορές αναφορά και μόνο στις λέξεις ινκα-καταγγελία, οι εταιρίες δείχνουν να συμπεριφέρονται αμέσως κάπως καλύτερα.
karib Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Σιγουρα και μονο η υπαρξη του ειναι θετικο στοιχειο.
TonyMontana Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 trixes katsares ...osoi vlepoun eidiseis tha katalavoun...
Stilewag Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 καμία χρησιμότητα. Δημόσια υπηρεσία του κερατά! γνωρίζω λίγα πράγματα γιατί η ξαδέλφη μου εργάζεται εκεί και έχω φρίξει με αυτά που ακούω. μέρος του προβλήματος το προκαλούμε οι ίδιοι' date=' εξηγούμαι: πάει ο κάθε μαμακας και κάνει καταγγελίες μαιμού, γεμίζουν χαζοκαταγγελίες και παραλύει στο σύστημα. για παράδειγμα: πάει κάποιος σε ένα μαγαζί, του λένε κάτι που δεν του αρέσει και κάνει καταγγελία. βέβαια αυτό που του είπανε μπορεί να είναι απόλυτα λογικό σύμφωνα με την πρακτική μιας επιχειρήσης, όμως ο μαμόθρεφτος του παραδείγματος έχει συνηθήσει να του λένε όλοι "Ναι". δηλαδή, καταγγελίες-σκουπίδια. βέβαια αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, όμως στην Ελλάδα το ινκα γίνεται η επέκταση του "...ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε που θα μου πεις εμένα αυτό..." (ελληνικούρα που η μετάφραση της σε άλλη γλώσσα προκαλεί πολύ γέλιο!). και επειδή ο μαμακας στην πραγματικότητα δεν είναι "κανένας" φορτώνει το νταηλίκη του στο φουκαριάρικο το ινκα![/quote'] isws xreiazetai ena stadio prin tin katagkelia opou to INKA tha elegxei kata poso stekei i katagkelia. Proteine to stin ksaderfi sou
makisathanos Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 ναι όλο το ελληνικό δημόσιο είναι άχρηστο, γιατί μου είπε η ξαδέλφη μου για την τάδε υπηρεσία, ο ανηψός μου που δούλευε στην άλλη υπηρεσία οι περισσοτεροι έπαιζαν προπο, ναι στην εφορία που δούλευε ο γκόμενος της θείας μου έπαιζε τάβλι (έτσι μου είπε μια μέρα που πέίναμε καφέ), να συνεχίσω????? Σοβαρά ρε μάγκες το ελληνικό δημόσιο είναι διαφορετικό από αυτό που βλέπουμε κάθε μέρα στον καθρέφτη μας;;; μήπως τα πλαίσιο, e-shop, κλπ που κατά καιρούς έχουν γραφτεί τόσα είναι τόοοσο διαφορετικά στις υπηρεσίες τους???? Δεν δουλέυω στο ΙΝΚΑ και ούτε μου είπε τίποτα καμμια ξαδέλφη μου. Αλλά έχω βαρεθεί την εύκολη καραμέλα: πάντα φταίνε οι άλλοι και μάλιστα το Δημόσιο.
spook3ros Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 to INKA DEN EINAI DHMOSIA YPHRESIA είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός και μη κυβερνητικός οργανισμός wake up kai mh lete oti malakia thelete
heyhop Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 το δημόσιο είναι διεφθαρμένο και τεμπέλικο, άποψη που έχει σχηματίσει σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια όποιος έχει συναλλαγεί μαζί του. βέβαια η διαφθορά ξεκινάει από το "σου κάνω τη δουλεία σε εβδομάδες/μήνες" - δηλαδή δεν στη κάνω εκτός εάν... μέχρι πολεοδομία κτλ κτλ, υπηρεσίες που γίνεται το έλα να δεις! υπάρχουν οι εξαιρέσεις...αλλά τί να σου κάνουν! καλά εσύ που ζείς??? δεν έχεις μπει σε πολεοδομία, εφορία, κα.?
Stilewag Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 i diafora dimosiou kai idiotikou tomea einai stin pragmatikotita i diafora metaksi monopwliou kai antagwnismou (o teleios antagwnismos einai mia outopia, alla toulaxiston kapoiou eidous antagwnismos) Otan o politis den exei tropo na elegksei (check & control) tis dimosies ipiresies, to kratos einai panisxiro mprosta toui. Enw me tis idiwtikes, apla den agorazei apo aftous. Afto einai kai o mixanismos tis eleftheris agoras. O opoios omws den leitourgei kai aftos teleia (px kanenas den exei pliri enimerwsei). Moni lisi: idiwtikopoiisi (iparxoun kai alles liseis, alla afti einai i pio apodotiki). Aftos einai kai o logos gia ton opoio epese i Sovietiki Enwsi, einai thema paragwgikotitas... (entaksi, stamataw edw )
chrismasgr Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Κατέφυγα στο ΙΝΚΑ για μη τήρηση των όρων σένα συμβόλαιο ασφαλιστικής που είχα. Όσο είδατε εσείς να με παίρνουν τηλέφωνο άλλο τόσο το είδα και εγώ.
DrLo Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Έχω την εντύπωση πως το ΙΝ.ΚΑ δεν είναι ο μοναδικός φορέας αυτού του είδους και δε νομίζω να έχει κάποιο ξεχωριστό status σε σχέση με τους άλλους. απλά πρέπει να είναι ο πιο διαδεδομένος. αλλά πάλι μπορεί να κάνω και λάθος.
makisathanos Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 heyhop "το δημόσιο είναι διεφθαρμένο και τεμπέλικο, άποψη που έχει σχηματίσει σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια όποιος έχει συναλλαγεί μαζί του. βέβαια η διαφθορά ξεκινάει από το "σου κάνω τη δουλεία σε εβδομάδες/μήνες" - δηλαδή δεν στη κάνω εκτός εάν... μέχρι πολεοδομία κτλ κτλ, υπηρεσίες που γίνεται το έλα να δεις! υπάρχουν οι εξαιρέσεις...αλλά τί να σου κάνουν! καλά εσύ που ζείς??? δεν έχεις μπει σε πολεοδομία, εφορία, κα.?" Δεν ζω στον πλανήτη Άρη φίλε μου, αλλά αν έχεις συγκεκριμμένα παράπονα από κάποιον κακό υπάλληλο (και υπάρχουν δυστυχώς πολλοί από αυτούς) γνωστοποίησέ τα και θα έχεις κάθε δίκηο. Απλά σχόλια "μου το είπε ο τάδε" δεν μου λένε τίποτα. Στο δημόσιο δουλεύουν και κάποιοι από μας. Για αυτό μίλησα για ΚΑΘΡΕΦΤΗ. Αν δεν κάνουμε εμείς τη δουλειά μας, ... Είναι το ίδιο με αυτό που λένε οι δημοσιογραφάρες στις ειδήσεις, για το πόσο κακό είναι το ιντερνετ. Παρατηρώ ότο μόνο ένας φίλος είπε ότι δεν βρήκε το δίκηο του από το ΙΝΚΑ όπου έκανε παράπονα. Θα ήθελα να δω και άλλους να λένε τέτοια ή αντίθετα σχόλια και όχι μου είπε η θεία μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.