Προς το περιεχόμενο

Centrino Vs Turion

DrLo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλος μου σε κάνένα μήνα σκοπεύει να αγοράσει laptop και περιμένει από εμένα συμβουλές, ενώ αρχίζω και εγώ να σκέφτομαι ότι δε θα με χάλαγε καθόλου ένα laptop. Μέχρι σήμερα συζήταγα μόνο για συστήματα που βασίζονται στη βάση Centrino της Intel. Τώρα με τους Turion το ξανασκέφτομαι.

Από τη μία σκέφτομαι ότι οι Centrino είναι μια δοκιμασμένη λύση και μόνο καλά λόγια ακούω. Από την άλλη οι Turion είναι μια "φρέσκια" πρόταση και αυτό το "64" μου κουνάει την ουρά του.

Αν αγοράζατε εσείς ένα laptop θα εμπιστευόσασταν τη δοκιμασμένη λύση του Celeron M/Centrino ή θα to "ρισκάρατε" με τον Turion, άσχετα από το αν προτιμάτε Intel ή AMD.

Δημοσ.

Φιλαράκι γιατί όχι θα τον δοκίμαζα τον turion πάντως όχι για τα 64 bit.Αλλά μόνο με τον όρο αν δεν με ικανοποιούσε να μπορούσα να το γυρίσω πίσω και να έπαιρνα κάτι άλλο

Δημοσ.

Αγόρασα το fujitsu-siemens amilo v2020 pro πριν 1 εβδομάδα (pentium-M 1.6, 512ΜΒ ram, 60 hdd, dvd/rw, wlan b+g, intel κάρτα γραφικών 64MB shared, win xp pro, βάρος 2.7 κιλά και αυτονομία δοκιμασμένο μέχρι 4:20!) και είμαι πολύ ευχαριστημένος. 1 καμμένο subpixel (πράσινο) αλλά δε φαίνεται πολύ (το αλλάζουν στα 5). 2 χρόνια εγγύηση. Δεν έχω δοκιμάσει turion αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα για τους centrino και ήθελα κάτι ελαφρύ και όχι απαραίτητα πολύ γρήγορο αλλά με μεγάλη αυτονομία και πιστεύω ότι με καλύπτει απόλυτα. Έχει και κουμπάκι που μειώνει την ταχύτητα στα 600MHz και κλείνει το ανεμιστηράκι (που είναι από μόνο του αθόρυβο) ώστε δεν ακούγεται τίποτα! Το άλλο καλό είναι ότι δε ζεσταίνεται εύκολα (η AMD έχει ένα κακό παρελθόν στις θερμοκρασίες).

Μπορεί τα 64bit του turion να είναι δελεαστικά αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να προσδιορήσεις τις ανάγκες σου για να κάνεις σωστή επιλογή! :-)

• Super Moderators
Δημοσ.

Exeis akousei ta kalytera gia tous Centrino giati uparxoun edw kai kairo sthn agora enw oi Turion einai brand new. Me diafora oi Centrino einai oti kalytero exei vgalei h Intel ta teleutaia xronia, alla...

oi Turion DEN exoun provlhmata 8ermokrasias mias kai vasizontai stous Athlon 64 pou apo 8ema 8ermokrasias RULE SUPREME...overclockarontai arketa kala (nai overclocking kai se laptop!) kai exoun xalara epidoseis efamiles twn Athlon 64 kai autonomia (logika) idia me tous Centrino...kai asfalws ta 64bit pou tou dinoun ena provadisma...oxi pws se 32bit den 8a einai kalos afou o enswmatwmenos memory controller (pou exoun kai oi Amd) kanei thn diafora...(mazi me polla alla...)

Δημοσ.

Apo 8ermokrasies oi Turion einai pio cool (eidika apo tous dothan pou anevazoun idiaitera ypshles 8ermokrasies), apo apopsh epidosewn einai ligo pio "adynamoi" apo tous dothan (32 bit panta). An kse8apsw apo pou8ena ena mini benchmark enos turion laptop 8a to postarw, an kai edw 8a maste na to doume sth praksh.

Δημοσ.

oi Turion DEN exoun provlhmata 8ermokrasias mias kai vasizontai stous Athlon 64 pou apo 8ema 8ermokrasias RULE SUPREME

Για τους Turion δεν ξερω τι θα κανουν απο θερμοκρασια... αλλα καλο ειναι να μην βασιζομαστε στο γεγονος οτι πατανε πανω στον Athlon64... γιαtι αν ειναι ετσι τοτε τον λιωσαμε τον φορητο!!! :grin: Απλα εχω δει παρα πολλους Athlon 64 σε φορητους να ΨΗΝΟΝΤΑΙ... και τα μηχανηματα να βαρανε restart γιατι δεν πηγαινε αλλο...

Οποτε μονο για καλο δεν ειναι η παραπανω δηλωση του thresh ;-)

Εαν παντως δεν ενδιαφερει η χρηση του φορητου σε 64bit τοτε για μενα η επιλογη ειναι Centrino. Σιγουρα πραγματα... ουτε θερμοκρασιες, αριστες επιδοσεις, πολυ καλη αυτονομια...

• Super Moderators
Δημοσ.

opws exoume dei kai P4 na pshnontai :P

oso gia ta sigoura pragmata ee sunexiste me P4 kai sta desktop paroti einai xeiroteroi apo Athlon kai akrivoteroi...mono kai mono epeidh einai sigouroi...

Δημοσ.

Ειπε κανεις το αντιθετο για P4? ;)

Περι p4 παντως... μπορει να ειναι ακριβοι, αλλα τουλαχιστον εχουν καλυτερα chipsets στις μητρικες που τους φιλοξενουν. Σιγουρια...

Δημοσ.

Ναι και κάθε 6 μήνες πρέπει να αλλάζεις motherboard γιατί το παλαιό chipset δεν υποστηρίζει τους νεους επεξεργαστές. :P Ξεκολλάτε ρεεεε η Ιντελ το έχασε το τρένο. Τα 64ΒΙΤ της υστερούν πολύ σε σχέση με της AMD και τα chipset της NVidia είναι κορυφή. Γι'αυτο άλλωστε και η intel ζήτησε από την τελευταία να φτιάξει nforce Intel edition...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...