Προς το περιεχόμενο

Με χώσανε να τους πάρω laptop

DrLo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα κουμπάρια μου έχουν επέτειο σε λίγες μέρες και η κουμπάρα μου με "εχωσε" να της διαλέξω laptop-δώρο για τον κουμπάρο. Ο τύπος γιατρός είναι και η πιο βαριά εφαρμογή που θα τρέχει μάλλον θα είναι το Powerpoint (λόγω συνεδρίων).

Έχω καταλήξει μεταξύ των δύο :

TOSHIBA M40X-105

CELERON1.5/512/40GB/15.4 WIDE/DVDRW DUAL LAYER+

και

Toshiba Satellite A50-122

Centrino 1.6/512/DVDRW

Στο πρώτο μου αρέσει

1. Η WXGA οθόνη

2. Η υποστήριξη Dual Layer

και με χαλάει

1. η έλειψη wireless (λες και θα την χρειαστεί πτέ αλλά λέμε τώρα)

2. Εγγύηση 1 ΧΡΟΝΟ ΔΙΕΘΝΗΣ

Στο δευτερο μου αρέσει

1. Ο Dothan (βοηθάει τόσο πολύ όσο λένε σε ισχύ και διαχείρηση ενέγειας?)

2. 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΙΕΘΝΗΣ (κρύβεται κάτι πίσω από το ΔΙΕΘΝΗΣ ?)

αλλά με χαλάει

1. Η έλλειψη Dual και το σχετικά αργό DVD recorder

Τα χρήματα δεν παίζουν και ιδιαίτερο ρόλο μεταξύ των δύο καθώς νόμιζε ότι ένας αξιοπρεπής laptop κάνει 1500 Euro.

Ο τύπος έχει και έναν παλιό AMD Athlon 1700+ οπότε ίσως η έλειψη DL ίσως να μη παίζει τόσο ρόλο (άσε που μπορεί και να μην ασχοληθεί ποτέ) αφού μπορεί να βάλει εκέι ένα DVD reecorder (Υπάρχει ελάχιστη απαίτηση ισχύος από επεξεργαστή ? Ένα NEC 3520 δε θα δούλευε ok στο μηχάνημα αυτό).

Από την άλλη η έλειψη wireless λύνεται με μια κάρτα wireless.

Αν ήταν για μένα μπορεί να διάλεγα αυτόν

http://openmind.gr/product_info.php?products_id=897&osCsid=e576a9094366069ad7648f7ae6a20bd9

αλλά δε ξέρω που άκουσε τι και μου είπε όχι Siemens, μου είπανε οι hp είναι καλοί

Άν ο Dothan είχε WXGA θα αυτόν θα διάλεγα. Έχει κανείς χρησιμοποιήσει WXGA και έχει δει σημαντική διαφορά ?

Έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο στο παραπάνο πνεύμα.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μερικές ακόμα ερωτήσεις για όσους έχουν πάρει laptop από openmind.gr

1. Διάβασα σε άλλο post ότι ολα τα laptops του openmind έχουν γερμανικό πληκτρολόγιο. Αυτό σημαίνει ότι έχουν τυπωμένα τα γερμανικά γραμματα ή ότι έχουν και διαφορετική διάταξη. Εμένα δε θα με πείραζε αλλά αν έχει διαφορετική διάταξη (ακόμα χειρότερα δεν έχουν αγγλικούς χαρακτήρε) τότε ο κουμπάρος μπορεί να τα βρει δύσκολα

2. Σε πόσο καιρό από τότε που τον παραγγείλατε σας τον έφεραν (μη χάσουμε και την επέτειο)

Δημοσ.
Μερικές ακόμα ερωτήσεις για όσους έχουν πάρει laptop από openmind.gr

1. Διάβασα σε άλλο post ότι ολα τα laptops του openmind έχουν γερμανικό πληκτρολόγιο. Αυτό σημαίνει ότι έχουν τυπωμένα τα γερμανικά γραμματα ή ότι έχουν και διαφορετική διάταξη. Εμένα δε θα με πείραζε αλλά αν έχει διαφορετική διάταξη (ακόμα χειρότερα δεν έχουν αγγλικούς χαρακτήρε) τότε ο κουμπάρος μπορεί να τα βρει δύσκολα

2. Σε πόσο καιρό από τότε που τον παραγγείλατε σας τον έφεραν (μη χάσουμε και την επέτειο)

Τα πληκτρολόγια qwertz που δίνει σε κάποια μοντέλα το openmind όχι σε όλα μόνο σε όσα το αναφέρει, τα άλλα είναι τα κανονικά qwerty έχουν κανονικά αγγλικούς χαρακτήρες αλλά όχι Ελληνικούς.

Το πολύ σε 7 μέρες απο την παραγγελία ( αν δεν υπάρχει σε στοκ ) το έχεις το μηχάνημα.

Δημοσ.

Το διεθνής ΔΕΝ είναι πλεονέκτημα αλλά μειονέκτημα στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Η επίσημη αντιπροσωπεία των Toshiba Laptops (IDEAL) αρνείται να επισκευάζει (απ όσο ξέρω) τα Toshiba που δεν πουλά η ίδια. Συνεπώς αν χαλάσει, φεύγει για έξω μέσω του μαγαζιού. Τσεκαρέ το γιατί ίσως να έχουν αλλάξει τα πράματα και να τα δέχεται (δεν το εχω τσεκάρει εδώ και 3 χρόνια). Κάποιος μου έλεγε οτι τα Toshiba του πλαισίου τα δέχεται πλεον (κιας μην είναι δικά της).

Δημοσ.

Ta germanika pliktrologia einai arketa diaforetika apo ta ellinika/agglika. Ektos apo to y<->z ekei pou exoume emeis tous tonous exoun ta koula me ta Umlaute. To @ to patas me to Alt Gr + 2. Ta symvola episis einai kapos diaforetika stin diataksi. Tha sou synistousa na to tsekares apo prin ti eidous pliktrologio exei giati tha dyskoleftei an exei synithisei allo.

Chryssa

Δημοσ.
Κοίταξε και εδώ http://www.image.gr και απ'ευθείας link http://www.image.gr/products/?Pid=152

το m40x-105 το έχει τελική τιμή 580' date='72 ?[/quote']

Ε, ρε ... υπάρχει ακόμα η image. Παλιά πουλαγε τρελλά - Είχα πάρει έναν k6/233Mhz κάπου το 1997.

Οι διαφορές σε σχέση με αυτό της openmind είναι :

Αρνητικές

Κατάστημα Image - Openmind

Μνήμη 256 Μb - 512 Mb

DVD DVD/CD-R - DVD-RW DL

Wireless Hi fi - ------

οπότε μάλλον πάνω κάτω στα ίδια

@laptopmaniac :

Toshiba Satellite A50-122 ή HP Pavilion dv4001EA

Το hp μ' αρέσει γιατί

1. Μου ζήτησε κατά προτίμηση HP

2. WXGA 15,4''

3. DL DVD recorder

4. 4.5 ώρες (λέει)

Εντάξει είναι λίγο μεγαλύτερο και κάτι λιγότερο από 300gr βαρύτερο αλλά δε μετράει στη συγκεκριμένη πείρπτωση

Ερώτησeiw

1, Οι Μ με FSB 533 είναι καλύτεροι από αυτούς με 400MHz ?

2. Οι Dothan δεν έχουν FSB 533 - Googlιασα το Toshiba Satellite A50-122 και έλεγε FSB 400 Mhz.

3. To Τεχνολογία Enhanced Intel® SpeedStep® τι ακριβώς είναι και που βοηθάει ?

l

Δημοσ.

Πάρε το siemens για τον κουμπάρο ...

Τι να το κάνεις το Toshiba, αφού δεν έχει καλό service στην Ελλάδα...

Τους πήγα παλιότερα ένα laptop με προβλημα στο cd writer και μου το έδωσαν πάλι χαλασμένο...

Siemens δύο χρόνια παγκόσμια εγγύηση, λειτουργεί σίγουρα την χρειάστηκα στην Αγγλία για αγορασμένο στην Ελλάδα, και είχα πολύ καλή εξηπηρέτηση. Ευρωπαικό μηχάνημα πρώτο σε πωλήσεις σε όλη την κεντρική Ευρώπη.

Αυτά.

Χαιρετισμούς

Naftis

Δημοσ.

τα siemens είναι πολύ καλά μηχανάκια και η εγγύηση τους χωρίς μα και μου!

Κορυφαία μηχανήματα!

Πάρε το 2020 είναι πολύ καλή προσφορά.

Τα toshiba αυτά m 40 x τα παίρνει το openmind απο ideal ( ρώτησα χθές γιατί θέλουμε ένα στο γραφείο ) έχουν greek keyboard και Ελληνική Εγγύηση.

Πάντως εγώ θα σου έλεγα siemens αν και λίγο πιο ακριβό ή toshiba αν δεν θες να διαθέσεις μεγάλο ποσό.

Και τα 2 στην τιμή τους πολύ καλά!

Δημοσ.

Ερώτησeiw

1, Οι Μ με FSB 533 είναι καλύτεροι από αυτούς με 400MHz ?

2. Οι Dothan δεν έχουν FSB 533 - Googlιασα το Toshiba Satellite A50-122 και έλεγε FSB 400 Mhz.

3. To Τεχνολογία Enhanced Intel® SpeedStep® τι ακριβώς είναι και που βοηθάει ?

Απαντήσεις:

1. Σαφώς και είναι καλύτεροι αλλά και ακριβότεροι!

2. Οι dothan έχουν fsb 400 οι alviso ή sonoma έχουν 533 κάπου μπερδεύτηκες!

3, Βοηθάει στην κατανάλωση ενέργειας ( η cpu όταν δεν χρειάζεται να δουλεύει φουλ ρίχνει την συχνότητα για εξοικονόμηση ενέργειας )

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Όπως σας γράφω και παραπάνω αν ήταν για μένα μαλλόν SIEMENS θα έπερνα. Απλά κάποιος της έχει πει όχι SIEMENS και της έχει μπει στο μυαλό, οπότε για να μη βρω και το μπελά μου αν γίνει καμία στραβή (άνθρωποι είμαστε, λέω να της προτείνω τον HP που αναφέρω παραπάνω

http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=1162

Επόνυμο είναι, είναι και HP που ήθελε αρχικά καλή τιμή σε σχέση με τα 1500 που ήθελε να δώσει και υπεραρκετό. Αν δεν μου πει κανείς "ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ HP ΕΧΕΙ ΚΑΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΑΚΗΣ" θα παραγγείλω αυτόν για να είμαι καλλυμένος. Στο κάτω κάτω HP τουλάχιστον ως όνομα είναι ΟΚ. Συμφωνείτε ?

Δημοσ.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Όπως σας γράφω και παραπάνω αν ήταν για μένα μαλλόν SIEMENS θα έπερνα. Απλά κάποιος της έχει πει όχι SIEMENS και της έχει μπει στο μυαλό' date=' οπότε για να μη βρω και το μπελά μου αν γίνει καμία στραβή (άνθρωποι είμαστε, λέω να της προτείνω τον HP που αναφέρω παραπάνω

http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=1162

Επόνυμο είναι, είναι και HP που ήθελε αρχικά καλή τιμή σε σχέση με τα 1500 που ήθελε να δώσει και υπεραρκετό. Αν δεν μου πει κανείς "ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ HP ΕΧΕΙ ΚΑΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΑΚΗΣ" θα παραγγείλω αυτόν για να είμαι καλλυμένος. Στο κάτω κάτω HP τουλάχιστον ως όνομα είναι ΟΚ. Συμφωνείτε ?[/quote']

Κόσμος και κοσμάκης δεν έχει καεί αλλά και πάλι μεταξύ toshiba, siemens, hp η hp θα ήταν η τελευταία επιλογή λόγω χαζής πολιτικής της εταιρείας

Δημοσ.
Κόσμος και κοσμάκης δεν έχει καεί αλλά και πάλι μεταξύ toshiba, siemens, hp η hp θα ήταν η τελευταία επιλογή λόγω χαζής πολιτικής της εταιρείας

Τι έννοεις χαζής πολιτικής και σε τι αυτό μπορεί να με αφορά απο τι στιγμή που πάρω HP και μετά?. το παραπάνω μηάνημα δηλαδή τι πρόβλημα έχει. Τιμή ?

Δημοσ.

Re paidia, to tipoma ton grammaton sto keyboard allazei MONO otan exeis epilegmeno keyboard layout germaniko, oxi panta.

To @ einai panta shift+2 otan einai epilegmeni i elliniki glossa i i aggliki asxeta to ti exei tipomeno pano to pliktro

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...