Προς το περιεχόμενο

Μεγάλες καθυστερήσεις με Ubuntu


clairvoyant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

 

έχω το Ubuntu 5.04 στον υπολογιστή μου (Acer Aspire 2023WLMi). Το λειτουργικό τώρα το μαθαίνω οπότε γενικά "πειράζω" αρκετά πράγματα (με λίγα λόγια πειραματίζομαι). Κάτι φαίνεται πως πείραξα όμως τελευταία και συμβαίνει συνεχώς το εξής:

 

ο δίσκος μπαίνει σε κάτι που μοιάζει με "sleep mode". Αν για παράδειγμα έχω ανοιχτό έναν κειμενογράφο και γράφω ένα κείμενο, και πατήσω το μενού "Έναρξη" του KDE, ακούω το δίσκο να παίρνει στροφές και μέχρι να εμφανιστεί το μενού περνούν 1-2 δευτερόλεπτα. Αυτό συμβαίνει σχεδόν παντού. Για παράδειγμα, βλέπω μια σελίδα στον firefox και όταν κάνω κλικ το ροδάκι (ώστε να μπω σε scroll mode) ακούω το δίσκο να συνέρχεται. Μέχρι να ξυπνήσει ο δίσκος, για 1-2 δευτερόλεπτα το σύστημα παγώνει σχεδόν πλήρως. Όπως καταλαβαίνετε αυτό είναι αρκετά κουραστικό και θα ήθελα να σταματήσει άμεσα! Θέμα με τον δίσκο δεν υπάρχει, αφού στα windows λειτουργούν όλα κανονικά. (Αν ακόμη δεν έχετε καταλάβει με τι μοιάζει το πρόβλημα μου, είναι ακριβώς το ίδιο με τη διαχείριση του CDRom στους φορητούς υπολογιστές - αν για κάποια ώρα δεν το χρησιμοποιήσεις μηδενίζει τις στροφές και στην επόμενη χρήση του το ακούς να.. σπινιάρει!)

 

Το πρόβλημα είναι οτι επειδή είμαι αρχάριος δεν έχω ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει. Η μόνη μου σκέψη είναι μήπως φταίει η ενεργοποίηση των "Performance profiles" και "CPU throttling" που έκανα από τις ρυθμίσεις του ACPI (αν και αμφιβάλω καθώς αυτό το έκανα πριν αρκετό καιρό ενώ το πρόβλημα παρουσιάστηκε πριν 4-5 μέρες). Οποιαδήποτε βοήθεια κολοδεχούμενη!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρέπει να είναι κάποια ρύθμιση να κλείνει ο σκληρός για εξοικονόμηση ενέργειας. Και στα Windows γίνεται αυτό, ρυθμίζοντας το χρόνο σε λεπτά νομίζω. Αν θυμάσαι κάποια τέτοια επιλογή που άλλαξες, τότε κάπου εκεί είναι η λύση στο πρόβλημά σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...