Προς το περιεχόμενο

Asus A8n-E και αλλαγές στη motherboard Temperature

getty

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω την Asus A8n-E και επειδή το chipset fan μου είχε πάρει τα αφτιά αποφάσισα να βάλω μια παθητική ψύξη της zalman αφού έχω πολύ καλή ροή αέρα στο case. Τις πρώτες 4 μέρες η θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη απ ότι πριν με το fan, και ήταν περίπου 34 C. Δυστυχώς μετά από μια αναδιάρθρωση που έκανα στα καλώδια η θερμοκρασία της μητρικής ανεβαίνει αμέσως στους 48 C!!!!

Αμέσως έβγαλα τα καλώδια (κάποια τα είχα βάλει και κάτω απ τη μητρική) και τα έφτιαξα όπως ήταν στην αρχή αλλά δυστυχώς ήταν αργά, η θερμοκρασία ανεβαίνει γρήγορα γρήγορα στους 48C...

Προσπαθώ να καταλάβω τι στράβωσε αλλά δεν μπορώ. Διαβάζω σε forums ότι η θερμοκρασία motherboard που αναφέρεται στο bios δεν είναι του chipset αλλά κάποιος άλλος sensoras της μητρικής. Γνωρίζει κανείς σε τι αναφέρεται η θερμοκρασία του mobo μήπως μπορέσω να βρω γιατί αυξήθηκε κατακόρυφα και αναίτια η θερμοκρασία?

Δημοσ.

Γιατί δεν ψάχνεις για κάποιο καλό fan που δεν κάνει φασαρία. Εμένα δουλεύει στισ 7000rmp και είναι πολύ ήσυχο. Δεν ακούγετε σχεδόν. Του cpu όμως... Πρόσεξε το γιατί είναι κρίμα να σου καεί το motherboard. Το έχεις καιρό αυτό? Με παθητική ψύξη? Μήπως αρχικά δεν είχε πολλές ζέστες? Γιατι τώρα με αυτή την ανυπόφορη ζέστη όλα ψίνονται σε μένα.

Δημοσ.
Γιατί δεν ψάχνεις για κάποιο καλό fan που δεν κάνει φασαρία. Εμένα δουλεύει στισ 7000rmp και είναι πολύ ήσυχο. Δεν ακούγετε σχεδόν. Του cpu όμως... Πρόσεξε το γιατί είναι κρίμα να σου καεί το motherboard. Το έχεις καιρό αυτό? Με παθητική ψύξη? Μήπως αρχικά δεν είχε πολλές ζέστες? Γιατι τώρα με αυτή την ανυπόφορη ζέστη όλα ψίνονται σε μένα.

Η παθητική ψύξη φαίνεται να κάνει δουλειά, κρατάει την θερμοκρασία από 37-39 ενώ αν κλείσω τα 2 fans του case ανεβαίνει στους 41.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...