Προς το περιεχόμενο

Απορίες για εγκατάσταση DSL over PSTN (splitter / φίλτρα)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα!

 

Περιμένοντας τον ΟΤΕ να ενεργοποιήσει τη νέα μου γραμμή DSL 384, μου έχουν δημιουργηθεί διάφορες απορίες για τον τρόπο που θα κάνω την εγκατάσταση (μόνος μου...)!

Έχω αγοράσει modem/router (το USR 9105), και έχω τραβήξει δύο γραμμές από την κεντρική πρίζα του τηλεφώνου σε δύο δωμάτια του σπιτιού. Στο πρώτο δωμάτιο έχω το PC ΚΑΙ ένα τηλέφωνο και στο δεύτερο άλλο ένα τηλέφωνο.

 

Ερωτώ λοιπόν (και παρακαλώ για τη βοήθειά σας!):

Από ότι έχω καταλάβει θα χρειαστώ splitter ή/και φίλτρα. Πώς θα συνδεθούν αυτά? Μπαίνει ένα φίλτρο ανάμεσα σε κάθε τηλεφωνική πρίζα και τηλεφωνική συσκευή? Το splitter που χρησιμεύει - μήπως στην περίπτωση που θέλω να έχω τηλεφωνική συσκευή και modem στην ίδια πρίζα?

 

Και το κυριότερο: από που μπορώ να αγοράσω splitters και φίλτρα???

 

Επιπλέον, αν έχετε οποιοδήποτε σχόλιο που πιστεύετε ότι μπορεί να χρησιμεύσει ρίξτε το κι αυτό.

 

Ευχαριστώ πολύ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλτρο θα βάλεις στις πρίζες που θέλεις να τοποθετήσεις τηλεφωνική συσκευή μόνο. Splitter θα βάλεις εκεί που θέλεις να έχεις συνδεμένο και το modem και μια τηλεφωνική συσκευή. Επίσης, σε περίπτωση που θέλεις να τοποθετήσεις το modem μόνο σε μια πρίζα, δεν χρειάζεται ούτε φίλτρο, ούτε splitter.. το συνδέεις κατευθειαν.

 

Στο δωμάτιο δηλαδή που έχεις PC και τηλέφωνο θα βάλεις ενα splitter και στο άλλο δωμάτιο που έχεις μόνο τηλέφωνο, ενα φίλτρο.

 

Splitter και φίλτρα μπορείς να αγοράσεις απο κάποιο OTEshop.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4saken στη δική μου περίπτωση, από το κουτί που είναι στον τοίχο βγαίνουν δύο καλώδια, τα οποία έχω βάλει σ' ενα εξωτερικό κουτάκι που καταλήγει σε υποδοχή βύσματος RJ11

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Oti kai na peite stous otetzides oses pipes ki an tous yposxetheite oti tha tous parete den tha peiraksoun tipota mesa sto spiti sas! Pantos ta pragmata einai poly apla opoios valei adsl den tha exei kanena provlima... An kanei oti eipe o angeldust

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Spliter den xriazese.

Mono filtro

 

Apo tin mpriza tou spitiou sou bale antaptora(diakladoti) kai bgale 2 kalodia.

 

To ena pigeneto sto modem sou kai to allo sto filtro kai meta sto tilefono.

 

Apo tin stigmi pou perna apo to filtro mporeis na valeis pali diakladoti kai na dwseis se 2 tilefona.

 

An theleis na pareis apo diaforetiki mpriza tilefono, prepei na baleis pali filtro prin.

 

O OTE sou stelenei 2 filtra spiti sou dwrean

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

 

Με τη συζήτηση, μου δημιουργήθηκε κι άλλη μια απορία: έχω ένα παλιό laptop, το οποίο θα ήθελα να χρησιμοποιήσω σαν "κατεβαστήρι". Αν συνδέσω το κανονικό μου PC και το laptop στο router:

 

1)θα βλέπουν και τα δύο Internet? θα μπορώ να μπαίνω ταυτόχρονα και από τα δύο και, για παράδειγμα, να κατεβάζω από το ένα και να παίρνω τα mail μου από το άλλο;

 

2)το γεγονός ότι και τα δύο μηχανήματα θα είναι συνδεμένα στο router, σημαίνει ότι θα "βλέπονται" και μεταξύ τους (δηλαδή θα είναι σε ένα είδος δικτύου); Αν όχι, υπάρχει κάποιος τρόπος να συνδέσω τα μηχανήματα αυτά σε LAN?

 

Ευχαριστώ πολύ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...και συμπληρωματικά: έχετε κάποια ιδέα που θα μπορούσα να βρω κάρτα δικτύου για laptop (smartcard - εσωτερική, όχι εξωτερική); Αυτή την κάρτα από το Πλαίσιο την ξέρετε? Είναι καλή?

 

Ευχαριστώ και πάλι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Βέβαια και θα βλέπουν και τα δύο Internet, και θα μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις από το καθένα, άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος του router. Για να ρυθμίσεις το router σου κοίτα και εδώ: http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=14358

 

2) Θα βλέπονται μεταξύ τους στο LAN και αυτό σημαίνει πως μπορείς να μοιράσεις μεταξύ τους ορισμένους πόρους.

 

Όσον αφορά την κάρτα που δείχνεις την έχω δει να δουλεύει μια χαρά, ελπίζω να παίζει καλά και στο laptop σου, πάρτο επιτόπου και τέσταρε την στο κατάστημα που θα την αγοράσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...