Προς το περιεχόμενο

Asus A7N8X-X και Barton 2500+ overclocking...


kavaliotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παλιοτερα ειχα την asus a7v8x και τον ιδιο επεξεργαστη και εκανε overclock στα 2.3Ghz (13x177) ανετα. Το mobo δεν υποστηριζε DDR400 officially οποτε και δεν ανεβαινε στα 200 οποτε δουλευα τις μνημες στα 333. Τεσπα αλλαξα Mobo και πηρα το asus a7n8x-x (μην ρωτατε γιατι) που λεει οτι υποστηριζει 200αρηδες CPU κτλ. Ο επεξεργαστης ειναι ειδικη παρτιδα που δουλευει σιγουρα στα 2.5Ghz και ισως και παραπανω οποτε δεν ειναι αυτος το προβλημα. Παω λοιπον απο 11x166 να βαλω 11x200 για το πιο απλο overclock και το συστημα bootarei αλλα πεταει μπλε οθονη πριν φορτωσουν τα windows. Επαιξα πολυ ωρα με ολα τα settings, ανεβασα volts μεχρι 1.85 για CPU και 2.8 για μνημες (οι οποιες ειναι Twinmos DDR400), εβαλα τα πιο χαλαρα timings στις μνημες, τιποτα. Το mobo εχει PCI/AGP LOCK οποτε ουτε αυτο φταιει. Τι μπορει να παιζει ρε παιδες? Απο ψυξη δεν συζηταμε, με το Thermaltake Big Typhoon εχω αποτελεσμα 33 βαθμους στην CPU στα default. Max παει κατω απο 40. Τροφοδοτικο επισης πολυ καλο, OCZ Modstream 450. Για πειτε καμμια ιδεα γιατι ηθελα να τα κρατησω λιγο παραπανω τα CPU-Motherboard πριν κανω upgrade.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικα μετα απο ψαξιμο, βρηκα (μαλλον) οτι φταιει το BIOS που παει τις μνημες απο default στο 1Τ timing στο Clock Cycle. Δυστυχως ΔΕΝ μπορεις να αλλαξεις αυτην την τιμη (ποιος εξυπνος εκει στην ASUS το σκεφτηκε αυτο) στο BIOS και απο οτι ειδα, εχει βγει ενα modded bios που κανει αυτην την δουλεια μαζι με αλλες αλλαγες για καλυτερη λειτουργια.

 

1010-XMOD2_2T.BIN, modded by trats

 

asus bios 1010-XMOD2_2T.BIN for a7n8x-x

 

- L12 (200fsb) mod built-in

- higher bandwidth romsips from dfi infinity 6-19 bios

- xp-m cpu name included

- various bios options/settings are unhidden

- cpc disabled in the original bpl, ver. 3.04

 

Please note: this bios is untested. use it at your own risk!!

 

Δυστυχως (α ρε ASUS!) το ASUS LIVE UPDATE που κανει update το bios απο τα windows δεν με αφηνει να κανω το update from a file γιατι λεει οτι ειναι πιο παλια η ημερομηνια του bios που θελω να βαλω. Η μονη λυση ειναι update απο το DOS UTILITY, αλλα θελει floppy drive που δεν εχω! (να που θα πρεπει να βαλω μετα απο χρονια που δεν μου χρειαστηκε ποτε!). Οποτε δεν μπορω ακομα να το τεσταρω να δω αν δουλευει ΟΚ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς να κάνεις και από δίσκο.

Βρες έναν παλιό μικρούλη και φορμάρισέ τον FAT32.....

Βάλτον πάνω και αντέγραψε τα αρχεία που χρειάζεσαι.....

μπουτάρισε από δισκέτα win98........dir και τρέχτα....

Μπορείς επίσεις για να μην ανοίγεις το κουτί να κάνεις με το Partition Magic ένα partion 3mb se FAT32 στον υπάρχοντα δίσκο σου και να το σβήσεις μετά το φλας....

Αρκεί να είναι πατα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πάντως γέλασα όταν ξαναδιάβασα τι έγραψα..........

Το ίδιο μπωρούσες να κάνεις και εσύ.....απλώς.

Για την ιστορία αυτό που είπα είναι βολικό για να φλασάρεις χωρίς την ανασφάλεια του φλοπυ........φυσικά και χρειάζεσαι φλόπυ για να μπουτάρεις χαχαχαχα.

Εχε υπόψη σου ότι ο τρόπος που κατέδειξες το άσχετο που είπα φλερτάρει με την προσωπική επίθεση και στη θέση σου αν ήθελα να συνεχίσω να βρίσκομαι στην παρέα αυτή θα πρόσεχα τους χαρακτιρισμούς μου.

Δεν υπάρχει λόγος απάντησης από μέρους σου και ειδικά στο παραπάνω ύφος καθώς η απάντηση από μέρους μου στο οικίο σου ύφος δεν θα έρθει.

Συγνώμη μόνο από τον φίλο που ρώτησε για την παραπληροφόρηση και το σπαμ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...