Προς το περιεχόμενο

Motorola Universal Wireless Headset HS805 (BT handsfree)


magma

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πριν μια βδομάδα περίπου αγόρασα το εν λόγω handsfree. Το πήρα 29 ευρώ από το Γερμανό στο Factory Outlet στην Πειραιώς. Πιστεύω οτι είναι μια καλή τιμή δεδομένου οτι σε σάτι του εξωτερικού που κοιτάω το έχουν πάνω από 30 δολλάρια. Σε αντίθεση με τα περισσότερα handsfree το ΗS805 δεν έχει επαναφορτιζόμενη μπαταρία αλλά δέχεται μια μικρή ΑΑΑ (η οποία φαντάζομαι οτι μπορεί να αντικατασταθεί και από επαναφορτιζόμενη) η οποία και περιέχεται στη συσκευασία. Πέρα από το handsfree, τη μπαταρία, το μάνουαλ και την εγγύηση η συσκευασία δεν έχει τίποτα άλλο (πχ λουράκι).

 

 

Moto-HS805-medium.gif

 

 

Το "ζευγάρωμα" (pairing) με το κινητό μου (SE Z600) έγινε χωρίς καμία δυσκολία.

 

Αναγνωρίζει αρκετά καλά τις φωνητικές κλήσεις και γενικά έχει αρκετά καλή ποιότητα ήχου αλλά δυστυχώς σε μικρή απόσταση (μέχρι 3 μέτρα περίπου, μετά αρχίζουν τα παράσιτα).

Το ακουστικό παρόλο που δεν μπαίνει μέσα στο αυτί παράγει καλό ήχο (αν δεν υπάρχουν τα παράσιτα που λέγαμε, λόγω απόστασης) και το handsfree γενικά στέκεται καλά στο αυτί (μετά από λίγο το ξεχνάς).

 

Ένα προβληματάκι είναι οτι μετά από κάποια ώρα (5 λεπτά νομίζω) το handsfree αποσυνδέεται από το κινητό (για οικονομία μπαταρίας) με συνέπεια σε περίπτωση εισερχόμενης κλήσης να μην αποκρίνεται αμέσως το handsfree αλλά μετά από 2-3 δευτερόλεπτα. (αυτό φαντάζομαι το κάνουν όλα τα handsfree για να μην τρώνε μπαταρία χωρίς λόγο)

Αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα αν δεν μπερδευόμουν συνέχεια και αντί να το βάλω στο αυτί μου, ώστε να ακούσω το κουδούνισμα (που σημαίνει οτι η κλήση έχει μεταφερθεί στο handsfree) και μετά να πατήσω το κουμπί πολλαπλών λειτουργιών για να απαντήσω, πατάω το κουμπί και για κάποιο περίεργο λόγο το κλείνω στη μάπα του συνομιλητή μου :?

 

Πέρα από αυτό γενικά το κουμπί που κάνει τα πάντα είναι λίγο δύσχρηστο μέχρι να θυμηθείς τι κάνει κάθε λειτουργία αφού το μόνο που έχει είναι: στιγμιαίο και παρατεταμένο πάτημα.

Εκτός από το κεντρικό κουμπί έχει και 2 στις 2 πλευρές του handsfree για την ένταση του ήχου. Μάλλον δουλεύουν καλά αλλά θα σας γελάσω γιατί δεν έχω πειράξει το volume από τότε που το πήρα (μόνιμα στο full :))

 

Γενικά οι μέχρι τώρα εντυπώσεις μου είναι:

+ Φτηνό.

+ Η μπαταρία (επειδή είναι ΑΑΑ και όχι ενσωματωμένη μάλλον) κρατάει περίπου 7 μέρες αναμονή και καμιά 15 ώρες ομιλία σε καλές συνθήκες.

+ Κάθεται καλά στο αυτί.

+ Καλή ποιότητα ήχου (και μικρόφωνο και ακουστικά).

- Λίγο μεγαλύτερο από το συνηθισμένο.

- Αν δεν πάρεις επαναφορτιζόμενες , μπορεί να είναι τρελό πρήξιμο η αγορά μπαταριών (αν και παίρνει 1 οπότε με το 4-pack είσαι οκ για ένα μήνα περίπου).

- Λίγο αργό από κατάσταση power-saving (αν και δεν έχω εμπειρία με άλλα handsfree για να ξέρω τη διαφορά).

- Ψιλο-άβολο το κουμπί πολλαπλών λειτουργιών.

- Φτηνό (στην αίσθηση) πλαστικό.

 

Γενικά πιστεύω οτι στην τιμή που το πήρα είναι μια συμφέρουσα αγορά. Αν έκανε πάνω απο 40 ευρώ, θα έπαιρνα το αντίστοιχο της SE που είχε 58 ευρώ και ήταν πιο μικρό και γενικά καλύτερης ποιότητας κατασκευής.

 

(ελπίζω να μην είναι χάλια review είναι το πρώτο μου :???: δείξτε κατανόηση!)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...