Προς το περιεχόμενο

Dreambox 7020 συνδεση με PC


greekparot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν ξερω αν ειναι το καταληλλο μερος για να γραψω εδω. Παιδευομαι εδω και αρκετες μερες να πετυχω συνδεση μεταξυ Dreambox 7020 <-> PC.

Εχω αγορασει και καλωδιο crossover. Μπορειτε να με καθοδηγησετε λιγο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργία Τοπικού Δυκτίου Lan στον Υπολογιστή

Για να δημιουργησουμε δικτυο μεταξυ του DreamBox και του υπολογιστη μας, και με αυτον τον τροπο να περασουμε καινουργιο software στο δεκτη μας, πρεπει στον υπολογιστη μας να εχουμε καρτα δικτυου, και χρεαζομαστε καλωδιο CAT 5 cross network cable και επισης το προγραμμα DreamUpLan.

Πρωτα πρεπει να κανουμε τις απαραιτητες ρυθμισεις. Εαν εχουμε πχ Windows XP, παμε Εναρξη, Ρυθμισεις, Συνδεσεις Δικτυου, Τοπικη Συνδεση και τσεκαρουμε το Πρωτοκολλο Internet (TCP/IP) και παταμε ιδιοτητες. Στην καρτελλα που εμφανιζεται τσεκαρουμε τη χρηση της παρακατω διευθυνσης IP και βαζουμε

Διευθυνση IP: 100.100.100.2

Μασκα υποδικτυου: 255.255.255.0

Προεπιλεγμενη πυλη και τις υπολοιπες επιλογες τις αφηνουμε κενες, τελος παταμε ΟΚ και φευγουμε απο τις συνδεσεις δικτυου.

Ρύθμιση Δυκτίου στον DreamBox

Μετα παμε στην τηλεοραση και ανοιγουμε το DreamBox το οποιο εχουμε συνδεμενο στην τηλεοραση και οριζουμε τη διευθυνση IP του δεκτη. Παμε λοιπον Dream, Setup, Network και βαζουμε :

IP: 100.100.100.1

Netmask: 255.255.255.0

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ADSL Στις επιλογες Nameserver και Gateway βαζουμε την ip που εχει το router μας (p.x το alacatel 530 εχει 10.0.0.138), και τσεκαρουμε το Configure Network. Aν εχουμε απλη συνδεση βαζουμε και στα 2 την ip του pc μας.Τελος παταμε save και εχουμε κανει τις ρυθμισεις..

Ρύθμιση του Internet Explorer

Στη γραμμη διευθυνσης δινουμε: ftp://[email protected] .Στο παραθυρο που ανοιγει γραφουμε Username: root και το Password: dreambox, και τσεκαρουμε την επιλογη ετσι ωστε τα windows να το θυμουνται. Και ετσι μπαινουμε στους φακελους του DreamBox, οπου εκει μπορουμε να διαχειριστουμε τα αρχεια.

Ρύθμιση Σύνδεσης στο Internet

Για να συνδεσουμε το DreamBox στο internet ακολουθουμε την εξης διασδικασια. Αφου κανουμε συνδεση Lan και εχοντας πχ WindowsXP παμε Εναρξη Ρυθμισεις Συνδεσεις Δικτυου Οδηγος εγαταστασης δικτυου και επιλεγουμε επομενο εως να φτασουμε στην επιλογη αυτος ο υπολογιστης συνδεεται απαυθειας στο internet. Οι αλλοι υπολογιστες στο οικιακο μου δικτυο συνδεονται στο Internet μεσω αυτου του υπολογιστη και τσεκαρουμε αυτην την επιλογη και παταμε επομενο. Μετα επιλεγουμε τη συνδεση internet που εχουμε και παταμε επομενο. Κατοπιν επιλεγουμε Αυτοματη αναζητηση καταλληλων συνδεσεων και παταμε συνεχεια επομενο μεχρι ο οδηγος να ρυθμισει τις παραμετρους του υπολογιστη για το οικιακο δικτυο και μετα παταμε ολοκληρωση και Τελος.

Στη συνεχεια βλεπουμε οτι στην Εναρξη Ρυθμισεις Συνδεσεις δικτυου εχει δημιουργηθει η επιλογη Γεφυρα Δικτυου οπου και παταμε δεξι κλικ ιδιοτητες. Εκει τσεκαρουμε το TCP/IP και παταμε ιδιοτητες οπου και βαζουμε τη διευθυνση IP του υπολογιστη 100.100.100.2 και μασκα υποδικτυου βαζουμε 255.255.255.0. Τα υπολοιπα δεν τα πειραζουμε και παταμε ΟΚ και κλεισιμο.

Μετα παμε στο DreamBox στο Network setup και βαζουμε:

IP: 100.100.100.1,

Netmask: 255.255.255.0,

Nameserver: 100.100.100.2 (δηλαδη το IP του υπολογιστη) και

Gateway: 100.100.100.2 (παλι το IP του υπολογιστη), επειτα τσεκαρουμε το Configure Network και τελος Save.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ DSL βαζουμε και στα 2 την ip που το royter μας βγαινει στο net.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...