Προς το περιεχόμενο

Creative Zen Micro


stefanos_79

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Creative Zen Micro

Είμαι κάτοχος εδώ και ένα μήνα του μικρού mp3 player της Creative και θα ήθελα να μοιραστώ τις εντυπώσεις μου .Ας ξεκινήσω λοιπόν …

Η συσκευασία περιλαμβάνει τα εξής:

1. Zen Micro MP3/WAV Player

2. Ακουστικά υψηλής πιστότητας

3. Li-Ion Μπαταρία

4. AC-DC Αντάπτορας

5. Καλώδιο Usb 2.0

6. Κλιπ ζώνης και ορθοστάτης

7. Σάκο μεταφοράς

8. Δίσκος Εγκατάστασης

Τεχνικά/Γενικά χαρακτηριστικά:

1. 5 GB αποθηκευτικός χώρος .Εδώ έχω να παρατηρήσω ότι αρχικα το Zen μπορει να χρησιμοποιηθεί ως Usb Flash Disc μέχρι 2gb .Ο χρήστης έχει την επιλογή να δεσμεύσει μεχρι 2 Gb(128mb,256mb,512mb,1gb )για δεδομένα και τα υπολοιπα 3Gb για μουσική. Ανανεώνοντας όμως το Firmware ver.1.11.01 ο χώρος αποθήκευσης δεδομένων ανέρχεται στα 4Gb με όλες βέβαια τις άλλες ενδιάμεσες επιλογές (128mb,256mb,512mb,1gb, 1.5 gb, 2 gb). Σημειωτέον όταν η συσκευή δουλεύει ως αφαιρούμενος δίσκος δεν είναι απαραίτητη η χρήση drivers.

2. Εγγραφή Φωνής (wav)

3. Μικρό μέγεθος 3.3”x 2” x 0.7”

4. Καθαρότητα ήχου 98dbSNR

5. Αποσπώμενη επαναφορτιζόμενη μπαταρία

6. FM Ραδιόφωνο 32 προεπιλεγμένοι σταθμοί και δυνατότητα ηχογράφησης

7. Touch Pad. Για όσους δεν έχουν εξοικειωθεί με touch pad φορητών υπολογιστών η αρχή θα είναι λίγο δύσκολη   .

8. Βιβλίο Διευθύνσεων , Ημερολόγιο, To do list (Απαιτείται συγχρονισμός με το Outlook ή Windows Address Book πράγμα που επιτυγχάνεται με το συνοδευτικό λογισμικό στο cd εγκατάστασης.

Ας περάσω σε καποιες εντυπώσεις

Το Zen είναι αρκετά εύχρηστο αν καταφέρει κανείς βέβαια να προσπεράσει τις ιδιαιτερότητες που έχει. Πρώτον μεταφορά αρχείων γίνεται μόνο μέσα από το λογισμικό του ή μέσω του Creative MediaSource .Συνεπώς αν βρεθείτε σε ένα φιλικό σπίτι και θέλετε να πάρετε κάποιες μουσικές αυτό δεν γινεται εκτός κι αν ο φίλος σας έχει Creative κάρτα ήχου και έχει εγκαταστημένο το Creative MediaSource με τα απαραίτητα plugins για να αναγνωρίσουν τα Windows το ZEN.Βέβαια μπορείτε να πάρετε την μουσική σας ως δεδομένα αλλά δεν θα μπορείτε να τα αναπαράγεται άμεσα. Δεύτερον τοποθετόντας mp3 μέσα το Zen διαβαζει τα ID3 tags.Αυτο έχει ένα καλό και ένα κακό .Το καλό είναι ότι αν βαλετε ένα αλμπουμ από ένα καλλιτέχνη θα το κατηγοριοποιήσει και θα είναι συμμαζεμένο το κακό είναι ότι αν βαλετε σκορπια mp3 θα χαθούν μέσα στα giga και αντε να το βρείς .Μπορείτε βέβαια να κάνετε playlist είτε μεσα από το λογισμικο είτε και στη συσκευή και το πρόβλημα λύθηκε.Εγώ προσωπικά βάζω full albums για να μην χάνομαι. Δυνατότητα δημιουργίας φακέλων δεν υπάρχει.Το music library του έχει τις εξης και δεν αλλαζουν κατηγοριες.Playlists,Albums,Artists,Genres,All Tracks Recordings,Bookmarks(Βοηθάει πολύ  ) ,DJ (καποιες επιλογες βάση στατιστικων που βγαζει η συσκευη αναλογα με την συχνοτητα που ακούτε κάποια κομματια) και όλα αυτά βασισμένα όπως είπα στα tags των Mp3 .

Η ποιότητα του ήχου κυμαίνεται σε πολύ καλά επίπεδα .Τα ακουστικά δεν θα έλεγα ότι ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μου αλλά για κάποιον που δεν θέλει να δώσει extra λεφτά είναι καλά.Εχει 8 προεπιλεγμένα προγράμματα EQ και δυνατότητα δημιουργίας προσωπικού. ¨Όταν είναι ενεργοποιημένο το Smart Volume ο ήχος είναι εξαιρετικός σε αντίθετη περίπτωση έχουμε κάποιες παραμορφώσεις ειδικά στις υψηλές συχνότητες και εντάσεις.

Λίγα λόγια λίγο και για το λογισμικό του .Θα έλεγα ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος Μπορείτε να διαχειριστείτε τα πάντα μεσα στην συσκευή 1.Μεταφορά μουσικής, 2.ριπαρισμα δίσκου μουσικής και μεταφορά, 3.οργάνωση της μουσικής, 4.δημιουργία λιστών αναπαραγωγής , 5.συγχρονισμός με outlook, 6.διαχείριση επαφών συσκευής 7.μεταφορα αρχείων 8.Διαχείριση αφαιρούμενου δίσκου.. Όλα τα παραπάνω αναφέρονται στο webupdate του λογισμικού από το επίσημο site της Creative.

Η μπαταρία του δεν θα έλεγα ότι είναι ό,τι καλύτερο, με ιδιαίτερη χρήση κραταέι γύρω στις 5 ώρες .Βέβαια δεν το έχω αφήσει να παίζει χωρίς να το πειραζω για να δώ αν θα φτάσει στις 12 ώρες όπως λένε οι προδιαγραφες..

 

Αυτά είχα να πω που θεωρώ σημαντικά για αυτό το “micro”  ..Ισως για κάποιους να είναι γνωστά πιθανόν να βοήθησα κάποιους άλλους .Δεκτές παρατηρήσεις απορίες .Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...