Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με συναρμολόγηση pc.Πρόβλημα.....

erik25

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα πήρα έναν Sempron 2600+ socket 754 και μία μητρική socket 754 και τα συναφή.

Κατά τη σύνδεση δούλεψε λίγο χωρίς να δείξει στην οθόνη κάτι.Πιέζοντας λίγο την κάρτα γραφικών μήπως δεν έχει κουμπώσει σωστά και γι'αυτό δεν δίνει σήμα το μηχάνημα δεν δουλεύει πλέον.Αποσύνδεσα τα πάντα,άφησα πάνω μόνο μητρική και επεξεργαστή και τίποτα, δεν δίνει καν ρεύμα στο ανεμιστηράκι του επεξεργαστή.

Πιστεύοντας ότι κάηκε το τροφοδοτικό το βγάζω, το βάζω σε άλλο μηχάνημα και δούλευε κανονικά.

Η μητρική δεν φαίνεται να κάηκε, δεν έχει πουθενά τέτοιο σημάδι και ο επεξεργαστής που τον ξεκούμπωσα φαινόταν μια χαρά.τι συνέβη άραγε?

Να σημειώσω ότι στην αρχή που δούλεψε η τροφοδοσία μετρώντας με πολύμετρο διαπίστωσα ότι έδινε 16V αντί για 12V και 7V αντί για 5V.Το κοίταξα γιατί ενώ το δωδ δούλευε για κάποιο λόγο δεν άνοιγε με τίποτα το πορτάκι του.

Καμιά ιδέα?

Δημοσ.

elexe ta ipoloipa periferiaka an doulevoun kai an einai ola kala xrhsimopoihse tin egiisi tis mb sou gia kainouria to pio pi8ano einai na exei xtipi8ei kapou to mobo sou i na exei kaei....koitaxe to kai apo to pisw meros tou, etsi tin eixa pa8ei kai egw

Δημοσ.

Δοκίμασες να τα συνδέσεις "χύμα" έξω από το κουτί? Μπορεί η μητρική να ακουμπάει κάπου που δεν πρέπει και να βραχυκυκλώνει...

Δημοσ.

Το έδωσα πίσω.Μάλλον ήταν ελαττωματικό το motherboard.

Δεν νομίζω να έχει πάθει κάτι ο επεξεργαστής.Τον έβγαλα και είδα ότι ήταν μια χαρά.Δηλαδή δεν είχε μαυρίσει τίποτα.

Η μητρική πάντως που την κοίταξα από κάτω λεπτομερέστερα δεν φάνηκε να κάηκε τίποτα.Τώρα περιμένω να δω τι θα μου πουν οι τεχνικοί.

Δημοσ.

Συνήθως η μητρική καίγεται ή ο επεξεργαστής?Υπάρχει περίπτωση αν έγινε βραχυκύκλωμα να έχει καεί ο επεξεργαστής?

Δημοσ.

Σύνηθως καίγεται πρώτο το τροφοδοτικό και προστατεύει τα άλλα.Αν δεν καεί αυτό τότε το επόμενο πράγμα είναι η μητρική.Ο επεξεργαστής είναι πολύ δύσκολο να καεί επειδή οι επεξεργαστές έχουν συνήθως προστασία και σε όσους υπολογιστές έχω δει και έγινε κάτι ανάλογο η μητρική κάηκε και όχι ο επεξεργαστής άρα λογικά και σε σένα η μητρική σου θα κάηκε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...