Προς το περιεχόμενο

NTLDR is missing και άλλα κουλά!

limp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
επίσης επέλεξε από το bios ώς first boot device να είναι ο sata με το cd-rom αν θες.

Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα... Δεν μπορεί να βρεί απο ποιόν δίσκο θα μπουτάρει...

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

τελικά πήγα τον δίσκο εκέι απ'όπου τον αγόρασα (πλάισιο) και μετα από μισή περίπου ώρα που του κάνανε έλεγχο μου είπαν ότι έχει πρόβλημα και αμέσως μου δώσανε καινούργιο στο κουτί του ο οποίος λειτουργέι μια χαρά;)

Δημοσ.

sosta

otan anabeis to computer, to systma psaxnei to ntdlr pou psaxnei to boot.ini (pou perierxei thn endoli for launching the operating systems)

ean den to briskei, 2 lhseis

1. no operating system due to cuorrupted MBR apo io

2. hard disk for the dustbin

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Εδώ και τέσσερις περίπου μήνες' date=' είπα κ εγώ να αγοράσω έναν δίσκο SATA, μιας και η motherboard μου (ASUS – P4PE) έχει τον κατάλληλο controller. Ο δίσκος που πήρα είναι ο Seagate Baracuda 7200 200GB, μετά από τα καλά σχόλια που διάβασα στο forum, τον οποίο τον έβαλα ως master και τον άλλο δίσκο που είχα (Maxtor 120GB) σαν slave.

Μετά από περίπου ένα μήνα λειτουργίας χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, ξαφνικά μια μέρα, εκεί που πάω να τον ανοίξω, μου πετάει την στιγμή του boot το εξής ωραίο μήνυμα: “NTLDR is missing. Press Ctrl+Alt+Del to restart”. Με τα πολλά κατάφερα μέσο του λειτουργικού του άλλου δίσκου να τον κάνω format κ να του ξαναπεράσω τα Windows. Αλλά το πρόβλημα δυστυχώς δεν σταμάτησε κ έξη δυστυχώς υπάρχει μέχρι αυτή τι στιγμή που γράφω.

Αυτό που γίνεται είναι το εξής: συχνά (περίπου 1/3 φορές) μου λέει ότι ο sata controller δεν βρήκε κάποια συσκευή συνδεδεμένη (No drive attached to FastTrack controller, The BIOS is not installed) και τι στιγμή που πάει να κάνει boot, μου πετάει το μήνυμα για το NTLDR. Αν όμως τον κλείσω και του “πειράξω” λίγο το καλώδιο μεταφοράς δεδομένων, τότε αν όχι με την πρώτη-δεύτερη, τότε με την τρίτη-τέταρτη φορά, τον αναγνωρίζει, και μπαίνω κανονικά στα Windows. Παρόλο όμως που έβαλα και ένα άλλο καλώδιο μεταφοράς, μπας και ήταν αυτό που έφταιγε, δεν άλλαξε κάτι.

Το άλλο που γίνεται είναι ότι εκεί που είμαι μέσα στα Windows, ξαφνικά εμφανίζεται μια μπλε οθόνη που λέει: “A problem has been detected and Windows has been shutdown to prevent damage to your computer. KERNEL STACK INPAGE ERROR” και όταν τον κλείσω και τον ξανανοίξω, τότε πάλι μου βγάζει το NTLDR is missing και πρέπει να ακολουθήσω την ίδια διαδικασία για να ξαναμπώ. Σημειωτέον ότι το Scandisk μου βγάζει κάποια KB bad sectors. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και sorry για το μεγάλο post.[/quote']

Καλημερα.....

διαβασα ολο το τοπικ μιας και μου ετυχε το ιδιο προβλημα....

Ευτυχως εγω το ελυσα και μου ανοιξε το πι-σι.....

:razz: :razz: :razz:

Για να βοηθηθει καποιος που θα του τυχει το προβλημα:

1. το προβλημα.......

Αλλαξα την διαταξη που ειχαν οι δισκοι και τα σι-ντι.

Οταν πηγα να ανοιξω το πι-σι........

ntldr is missing

press alt+ctrl+del

οκ εριξα 2-3 μπνελικια, εψαξα στο ιντερνετ και βουαλα η λυση:

2. Η Λυση....

Πηγα στην σελιδα

http://www.tinyempire.com/shortnotes/files/ntldr_missing.htm

και εκει εχει σαφεστατες οδηγιες στο πως το λυσετε.

Καταβαζετε ενα iso αρχειο και το γραφετε σε ενα κενο CD.

(ειναι το http://www.tinyempire.com/shortnotes/files/fixntldr.zip)

Μπουταρετε με το σι-ντι και τα αρχεια που δημιουργει το image.

Ανοιγει η οθονη και το προγραμμα που εχετε δημιουργησει.

Αναλογα με το τι προβλημα ειχατε προχωρατε μια - μια τις επιλογες....

Εμενα επαιξε στην τεταρτη επιλογη, ισως χρειαστει να πατε και παρακατω....

Ευτυχως ρε παιδες το εφτιαξα χωρις φορματ - χωρις τιποτα απολυτως....

και μαλιστα σε 10 λεπτακια το pc επαιζε ΑΨΟΓΑΑΑΑΑ!!!

Καλη τυχη σε οποιον του τυχει παρομοιο προβλημα....

;-)

Δημοσ.

φιλε βαγγελη, και ομως οι οδηγιες (στα αγγλικα) ειναι πολυ απλες.

Οι επιλογες απο οτι καταλαβα εχουν να κανουν με το γραμμα που εχει παρει ο δισκος σου οσον αφορα το λειτουργικο σου (εμενα ειχε παρει το F) και ποσους δισκους εχεις.

Στην ουσια μπουταρεις και επιλεγεις με την σειρα και οπου κατσει... :)

Ξεχασα επισης να πω, οτι στο τελος θα πρεπει να κανεις καποιες τροποποιησεις στο Bios σχετικα με το ποιος δισκος θα ξεκιναει πρωτος. Εγω εχω δυο πανω και επρεπε να τους αλλαξω την σειρα...

Δημοσ.
Re paidia to arxiko thread einai 1 mhna prin...

Ναι αλλα με διαχρονικη αξία

Αλλο κόλπο σε τετοια προβλήματα (τουλάχιστον σε IDE)ειναι να παρεις τον δισκο και να τον βάλεις slave σε ενα άλλο pc και να τον κάνεις chkdsk οποτε σου διορθωνει τα λάθος αρχεία.

Το έχω κάνει 2φορές....

• 2 μήνες μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...