Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με σύνδεση


maltheo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά ΣΟΣ έχω ένα πρόβλημα στη σύνδεση για το ADSL.

Κατ’ αρχήν έχω κάνει τη σύνδεση για ADSL μέσω του 134 σε γραμμή ISDN (πάνω σε αυτή έχω και ένα δεύτερο τηλεφωνικό νούμερο).

Το πρόβλημα είναι το εξής : Η συσκευή του Net Mode είναι μακριά απ’ τον Η/Υ και συγκεκριμένα στο διπλανό διαμέρισμα. Η μια γραμμή (πάνω στην οποία έκανα την σύνδεση για το ADSL και είναι ISDN) μέσω μιας γέφυρας φτάνει στα ρολόγια του ΟΤΕ και μετά από εκεί στο διπλανό διαμέρισμα.

Όπως μου είπε και ο ηλεκτρολόγος , που έκανε την γέφυρα , οι γραμμές μετά το Net Mode είναι PSTN.

Εγώ όμως είχα πάρει Modem over ISDN , συνέδεσα το ISDN Splitter πριν το Net Mode στην ISDN γραμμή και στη συνέχεια στην μπροστινή του πλευρά έβαλα το καλώδιο του Net Mode και το καλώδιο του Modem το οποίο μέσω της γέφυρας πήρα το ADSL στο διπλανό διαμέρισμα ΑΛΛΑ δεν είχα τηλέφωνο (στο δίπλα διαμέρισμα).

Έτσι άλλαξα το Modem σε over PSTN. Έκανα την απλή συνδεσμολογία απ’ την πρίζα του τηλεφώνου (στο διπλανό διαμέρισμα που βρίσκετε ο Η/Υ) έβαλα PSTN Splitter και από εκεί 2 καλώδια ένα στο Modem και ένα στο τηλέφωνο.

Έτσι έχω τηλέφωνο αλλά δεν έχω ADSL.

Μήπως πρέπει να πω στον ΟΤΕ να μου αλλάξει την σύνδεση από ADSL over ISDN σε ADSL over PSTN ;

Μήπως πρέπει να βάλω το PSTN Splitter αμέσως μετά το Net Mode ; Αλλά και από εκεί τι να δώσω στην γέφυρα «τηλεφωνική γραμμή» ή «δεδομένα» ή και τα δύο και μετά πάλι με Splitter να τα διαχωρίσω;

Δώστε μου τα φώτα σας παρακαλώ κυρίως αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει αυτή τη συνδεσμολογία γιατί σε λίγο κλείνω βδομάδα που έχω ADSL χωρίς να το χρησιμοποιώ.

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

o logariasmos sto adsl noumero pou erxetai ti grafei oti i grammi auti einai pstn i isdn?den mporo na katalavo ti exeis kanei.to isdn splitter mpenei panta prin to netmod.pstn splitter ama thes den bazeis kai apla dokimazeis ekei pou exeis tilefono na baleis to modem epitopou.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

efoson exeis isdn ti simainei oi grammes meta to netmod sou einai pstn??isdn einai...giafto kai to modem sou gia isdn prepei na einai...etsi opos ta mperdepses i tha kaneis ti grammis sou pstn(den ksero an theleis kai ti defteri grammi) i tha ksanallakseis to modem sou se isdn (jetspeed 520i as poume)...apo kei kai pera o poulinos se exei kalipsei...to splitter prin to netmod kai to modem se opoia priza tilefonou einai konta ston ipologisti..afta :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

an ine isdn to modem tha xekinisei apo to spliiter .an ine pstn to modem tha xekinisei apo opoiadipote priza sto spiti.analogos bebea kai tin kalodiosi pou exei kanei kapoios.mporeis na allaxeis ta kalodia kai na fereis tin priza konta sto domatio sou.einai ligo megali istoria.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η λύση με το το PSTN φίλτρο ήταν χαμένη από χέρι, οι συχνότητες του DSL δεν περνάνε από το ISDN modem, γι αυτό και βάζουμε το (ISDN) splitter πριν απ' αυτό.

 

Αν καταλαβαίνω καλά, στο διπλανό διαμέρισμα ανεβαίνουν από τον κατανεμητή της πολυκατοικίας δύο (τουλάχιστον) ζεύγη. Ο ηλεκτρολόγος χρησιμοποίησε το ένα για να δώσει παροχή στο netmode και με το δεύτερο κατέβασε μια έξοδο του modem, έκανε τη γέφυρα και σου έδωσε τηλέφωνο στο δεύτερο διαμέρισμα.

 

Αν και σ' αυτό το δεύτερο διαμέρισμα (με τον Η/Υ) ανεβαίνουν επίσης δύο ζεύγη, τα πράγματα είναι σχετικά απλά:

Βάζεις το splitter δίπλα στη γέφυρα (στον κατανεμητή) και συνδέεις στην έξοδο "Phone" ή "ISDN/TA" ή ότι άλλο γράφει στα καλώδια που οδηγούν στο netmod. Στο ελεύθερο ζευγάρι που (υποθέσαμε ότι) ανεβαίνει στο δεύτερο διαμέρισμα συνδέεις την έξοδο ADSL του splitter. Δεν πειράζεις τίποτε άλλο και έχεις τηλέφωνο από το ζευγάρι που χρησιμοποιείς σήμερα και ADSL από το υποτιθέμενο δεύτερο ζευγάρι.

 

Αν όμως στο δεύτερο διαμέρισμα (με τον Η/Υ) ανεβαίνει μόνο ένα ζεύγος, κάνεις την ίδια δουλειά με το splitter, καταργώντας την γραμμή που κατεβαίνει από το net mod στη γέφυρα. Αν το διαμέρισμα είναι "δίπλα", τηλέφωνο μπορείς να εξασφαλίσεις μ' ένα καλό ασύρματο. Το κόστος θα είναι σαφώς μικρότερο από το πέρασμα δεύτερης γραμμής.

 

Η τοποθέτηση του splitter στον κατανεμητή δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά δεν είναι και τίποτε τραγικό.

 

Καλή Τύχη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

me apla logakia an ftanei sto domatio sou ena zeugos tote tha to baleis sto adsl kai apo tin alli pou pigene sto ab1 i ab2 tou netmod esi tha to baleis sto adsl splitter stin adsl ipodoxi.opote xaneis to tilefono alla exeis internet./

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...