fonzi Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2005 Λέω να περάσω σε ADSL και καθότι δεν έχω τώρα κάποια συνδρομή θα ήθελα τη γνώμη σας για το τι συμφέρει να κάνω: Εχω 2 υπολογιστές με xp sp1 συνδεδεμένους με crossover gigabit αλλά θα προτιμούσα να μπαίνουν ανεξάρτητα στο ιντερνετ βέβαια... Λοιπόν τι να πάρω; 1) πακέτο του ΟΤΕ ondsl kit κομπλέ με την τρίμηνη σύνδεση 129 ευρά; Σε αυτή την περίπτωση προφανώς δεν εποφελούμαι απο την προσφορά του RAM. Σωστά; 2) μοντεμ ή ρουτερ και να τα στήσω μόνος μου. Γίνεται εύκολα απ΄όσο κατάλαβα. Μετά να ζητήσω τη σύνδεση μόνο απο ΟΤΕ και αρχικά να περάσω την 3μηνη απο το RAM. Αν το κάνω έτσι, ποιο μοντεμ ή ρουτερ να πάρω ώστε να συνδέονται και τα 2 πσ ανεξάρτητα και να είναι αξιόπιστο; Δεν με ενδιαφέρει ασύρματη σύνδεση. 3) Αλλη λύση που να συμφέρει these days; Ευχαριστώ
chfilis Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2005 kali einai i deuteri epilogi sou me kapoies allages....vazeis dsl access apo ton ote kai plirwneis ston pote tin sundesi kai meta i me ti sundesi tou RAM(gia arxi mia xara eisai) i mia dikia sou sundesi apo opoion provider 8es...twra gia to modem mias kai 8es na exeis anexartita internet kai sta duo pc pare apla ena modem router pou na exei toulaxiston 2 8ures lan.... i egkatastasi einai polu apla sigoura mporeis na tin kaneis kai mono sou...
fonzi Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2005 Ευχαριστώ! Δυστυχώς το πιο απομακρυσμένο πσ έχει μόνο μια λαν κάρτα 1000ρα η οποία χρησιμεύει για να συνδέεται με το βασικό μου πσ το οποίο έχει 2 1000ρες κάρτες δικτύου. Και μάλλον δεν έχει χώρο για να του καρφώσω δεύτερη κάρτα (είναι barebone βλέπετε...). Εκτός και αν βάλω το βασικό πσ με την δεύτερη κάρτα λαν που έχει στο μόντεμ και συνδέσω το πιο απομακρυσμένο πσ με usb με το μοντεμ. Αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει usb 10μετρο που χρειάζομαι...
jimakos00 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2005 Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά νομίζω ότι αν συνδέσεις και τους 2 υπολογιστές με το modem/router τότε δε χρειάζεται να τους συνδέσεις και με ξεχωριστό καλώδιο δυκτίου για να επικοινωνούν γιατί θα το κάνουν μέσω router, και θα έχουν και οι 2 υπολογιστές internet.
chfilis Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2005 swsta.....den xreiazesai tria kallwdia...xreiazesai duo...ena pou sundeei to ena pc me to modem router kai allo ena pou 8a sundeeis to barebone me to modem router...kai ola 8a einai mia xara... an i8eles pantws na sundeseis kai alles suskeues me utp sto barebone perneis ena switch mikro(pente 8ures) kai ta petas ola panw kai enwneis to barebone me to switch...
random Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2005 συνηθως τα dsl modem/router εχουν ειτε 1 ethernet , ειτε 1 ethernet + 1 usb eite 4 ethernet (σκετες ή και με επιπλεον wireless) παιρνεις το τελευταιο τυπο και ουτε switch, και διαθεσιμες πορτες για μελλοντικα ή κανεναν επισκεπτη. Εγω εχω το speedtouch 510 απο πΟτέ shop. Πολυ καλό αλλα η τιμη ειναι λιγο τσιμπημενη. Ποιος ξερει να μας πει... αν ο φιλος συνδεσει τα 2 pc με τις 1000αρες καρτες, μεσω του router, αντι του crossover που τα εχει τωρα, θα εχει 1000αρι δικτυο ή 100άρι ?
keftedakos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2005 E an einai 1000ares oi portes tou router (100ares 8a nai omws) tote 8a xei 1000ari diktyo, alliws (pou etsi 8a einai) 8a einai 100ari
gerontas Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2005 Η λύση είναι αυτή που προτείνουν ο jimakos και ο chfilis. Μοναδικό μειονέκτημα, ότι οι περισσότεροι ADSL routers έχουν ενσωματωμένα switch 100 Mb, που σημαίνει ότι δεν αξιοποιείς την ταχύτητα των Gigabit καρτών στην σύνδεση ανάμεσα στα δύο pc. Αν αυτό είναι σημαντικό, μπορούν τα pc να συνδεθούν μ' ένα gigabit switch κι αυτό με τη σειρά του να συνδεθεί με τον router. Από τετράπορτους routers έχω προσωπική εμπειρία και άριστες εντυπώσεις από το ZYXEL Prestige 652HA και το US ROBOTICS 9105. Για το τελευταίο κάποιοι παραπονούνται (περισσότερα εδώ), αλλά προσωπικά πήρα το ρίσκο καθώς πρόκειται για δεύτερη σύνδεση σε προσωρινή (ελπίζω) διαμονή και η σχέση τιμής με το άλλο ξεπερνά το 1:3. Τελικά ήμουν τυχερός, αν και ίσως να προτιμούσα το ZYXEL Prestige 660HA, αν το είχα υπόψη μου τον καιρό της αγοράς. Δεν είναι τα μόνα, τα σχετικά topics και ο ... θείος Skroutz θα σε βοηθήσουν περισσότερο, πάντως είναι και τα τρία autosense, που σημαίνει ότι τα καλώδιά σου δεν θα χρειαστούν αλλαγή. Καλή επιλογή. Edit: Ενώ έγραφα, μεσολάβησαν οι απαντήσεις από τους random και keftedako(s). Αν ξέρει κάποιος router μ' ενσωματωμένο χιλιάρι switch ας βοηθήσει να το μάθουμε όλοι (αρκεί να μην είναι κάποιο Cisco μέ κόστος όσο ένα καλό φουσκωτό).
chfilis Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2005 stin lianiki gia agora apo idiwti gia spiti dne paizei.....einai ola epaggelmatika apo 3com i cisco....pou den axizei....
fonzi Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2005 http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=737&Nav_Section_Id=26&Catalog_Id=1&Product_Id=167399&Merchant_Id=1&sts_cid=3] αν πάρω αυτό και στην μια πόρτα του συνδέσω το adsl modem και σε 2 άλλες τις 1000ρες των 2 πσ τότε δεν θα είναι ΟΚ?
gerontas Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2005 http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=737&Nav_Section_Id=26&Catalog_Id=1&Product_Id=167399&Merchant_Id=1&sts_cid=3] αν πάρω αυτό και στην μια πόρτα του συνδέσω το adsl modem και σε 2 άλλες τις 1000ρες των 2 πσ τότε δεν θα είναι ΟΚ? Ακριβώς αυτό εννοούσα όταν έγραφα: μπορούν τα pc να συνδεθούν μ' ένα gigabit switch κι αυτό με τη σειρά του να συνδεθεί με τον router.Από την άλλη: Δεν έχω εμπειρία από τη συγκεκριμένη εταιρεία, πάντως ο skroutz προτείνει και άλλη πηγή:http://www.technixx.gr/deeplink.jsp?PROD=26856&ext=skroutz
blackwar Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2005 Ενημερωτικά πως με τα ίδια πάνω κάτω χρήματα, Αγοράζεις επώνυμες "λύσεις"! http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613689 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613463 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616022
fonzi Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2005 Ωραία. Αν κάποιος έχει βρει adsl modem με ενσωματωμένο 1000ρι switch ας ποστάρει. Ξέρετε αν το switch μπορεί να δουλέψει με το crossover καλώδιο (μιάς και το έχω 1000ρι καλό έτοιμο)?
callahan Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2005 Νομίζω ότι μπορείς να βρεις switch και πολύ πιο φτηνά. Για το switch χρειάζεσαι καλώδιο straight through (όχι crossover). Τα καλώδια είναι φτηνά (ακόμα κι αν αγοράσεις έτοιμο) Εγώ έχω το speedtouch 530ι, έκανα 45+ΦΠΑ (από τον ΟΤΕ) και έχει μια ethernet και μια USB. Νομίζω πως γίνεται να συνδέσω 1 pc στην eth και 1 στην USB (το pc που είναι κοντά στο modem/router θα συνδέεται με usb, και το άλλο με ethernet -μέχρι και 100m μακρυά-) Γενικά, μπορείς πολύ φτηνά να κάνεις αυτό που θέλεις (λιγότερα από 50Ε) Εδώ θα βρεις όλες τις απαντήσεις http://www.adslguide.org.uk/guide/connections.asp
fonzi Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2005 Νομίζω ότι μπορείς να βρεις switch και πολύ πιο φτηνά.Γενικά' date=' μπορείς πολύ φτηνά να κάνεις αυτό που θέλεις (λιγότερα από 50Ε)[/quote'] ναι αλλά χωρίς 1000ρι δίκτυο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.