Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για ασύρματο δίκτυο μεγάλης απόστασης


agent_smith

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδιά σκέφτομαι να σεταρω ένα access point για να ενώσουμε τους υπολογιστές τον φίλων μου που τα σπίτια μας δεν είναι και τόσο κοντά.

Μην μου πείτε για θέμα των χρημάτων, απλά θέλω κάποιος που θεωρητικά η πρακτικά γνωρίζει να μου πει…

Αν στήσω αυτή την κεραία

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.611037

πάνω σε ένα καλό access point θα έχω επικοινωνία με ένα pc που βρίσκετε σε χαμηλότερο υψόμετρο αλλά μπλοκαρισμένος από μερικά κτίρια;

 

Οι συμβουλές και η γνώμες σας θα είναι πολύ χρήσιμες για να μην πετάξω τζάμπα λεφτά.

 

Η απόσταση των pc είναι περίπου από 2-6 χλμ.

Thanks

Kostas

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν έχεις οπτική επαφή κάτι γίνεται. Αλλά 6 χιλιόμετρα στην Αθήνα είναι ΠΟΛΛΑ!!!

Δεν θα βάλεις κεραίες τις πλάκας (αυτή που έδειξες είναι τις πλάκας όσον αφορά το κέρδος). Οι κεραίες πρέπει να είναι 24dbi και καλής ποιότητας. Για παράδειγμα Andrew, Pacific wireless, Equinox. Ή μπορείς και με 80cm πιάτο και feeder γραμμικής πόλωσης για τους 2.4.

Επίσης οι κάρτες πρέπει να είναι ποιοτικές. Με Access Point και κάρτες τις πλάκας...δύσκολα. Επίσης η ισχύ εξόδου πρέπει να μειώνεται ώστε να μην εκπέμπεις συνολικά (έξοδος κάρτας + κέρδος κεραίας -απώλειες )πάνω από 100mW=20db που είναι το νόμιμο όριο για τους 2.4GHz. Cisco η προτιμότερη λύση αφού έχει πολύ καλή ευαισθησία και μειώνει ισχύ σε windows. Μετά υπάρχουν και λύσεις στυλ Dlink 900+ με αλλαγμένο firmware ή κάρτες σε linux ώστε να ρίχνεις την ισχύ.

 

Γενικά αν διαβάσεις το site του AWMN θα καταλάβεις τι παίζει. Εγώ θα πρότεινα να συνδεθείται μέσω AWMN αφού και θα προσφέρετε στο δίκτυο και θα είστε και εσείς μεταξύ σας συνδεδεμένοι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες μετά...
  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Στα 500 μέτρα χωρίς οπτική επαφή παίζει να στηθεί δίκτυο κυρίως για gaming(χωρίς awmn)???Ξέρει κανείς τι χρειάζεται??Πριν ένα περιπου χρόνο που παρακολουθούσα το awmn δεν γινόταν κάτι τετοιο,αλλα τώρα με την εξέλιξη που έχουν τα ασύρματα δίκτυα έχω μείνει λίγο πίσω.Κανείς εμπειρογνώμον??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η βασική αρχή της τεχνολογίας δεν άλλαξε....χωρίς οπτική επαφή δεν γίνεται τίποτα....ακόμη και από ανάκλαση να καταφερετε το λινκ, αυτό δεν θα παίζει καλά, ειδικά για gaming που έχει ανάγκη από χαμηλά Pings.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...