Προς το περιεχόμενο

Χρηση μπαταριας?


nimik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπαρχουν καποια tips για την χρηση της μπαταριας? π.χ εχω δει αρκετους να τους εχουν (φορητους) συνεχως στο ρευμα..εχει αυτο επιπτωση στη ζωη της μπαταριας? Φιλος με εμπειρια μου ειπε να την βγαλω,να τον δουλευω με το ρευμα και μια φορα την βδομαδα να την βαζω για φορτιση και αποφορτιση...ισχυει αυτο??

Γενικα τι συνισταται?

Το notebook το εχω 2 ημερες,Αmilo M1451G,και η μπαταρια σε νορμαλ χρηση κραταει 2 ωρες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα και εγώ είχα τις ίδιες απορίες όταν πρωτοφόρτισα το φορητό μου. Αν πάντως έχεις το φορητό σα desktop σύστημα στο γραφείο σου τότε δεν είναι απαραίτητο να βγάλεις τη μπαταρία. Το γεγονός ότι είναι στο ρεύμα και δεν έχει χάσει καθόλου φορτίο (δεν φορτίζεται) απλώς τη βγάζει εκτός. Δεν κερδίζεις τίποτα με το να την έχεις βγάλει από τη θέση της, ίσα ίσα είναι πιο επικίνδυνο για διάφορους λόγους όπως ζημιά στους ακροδέκτες.

 

Για τη συχνότητα φόρτισης/αποφόρτισης της μπαταρίας κατέληξα στο γεγονός πως καλό είναι να γίνεται 1-2 φορές τη βδομάδα από τη στιγμή που είναι ακόμα καινούργιο το laptop σου. Αργότερα, μετά τις πρώτες 20 φορτίσεις/αποφορτίσεις θα καταλήξεις να κάνεις τον κύκλο αυτό όποτε θυμάσαι (μη σου πω νωρίτερα), αλλά καλό είναι να γίνονται 3-4 το μήνα.

 

Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...