Προς το περιεχόμενο

Fedora 4 και Netmod USB


fotios1tzimas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχει ποτέ κανείς καταφέρει να εγκαταστήσει με επιτυχία το Netmod USB στο Fedora 4, με έναν απλό και γρήγορο τρόπο? Βρήκα την σελίδα με τις οδηγίες της Intracom και παρόλο που δεν πολυκαταλάβαινα τι διάβαζα, καθότι αρχάριος στα Linux, δοκίμασα να τις ακολουθήσω. Δεν έγινε τίποτα.

Στην σειρά μηνυμάτων Mandrake 10.2 πρόβλημα βρήκα μιά παραπομπή προς την σελίδα

http://www.techteam.gr/index.php?showtopic=22020

Δοκίμασα και αυτά που προτείνονται εκεί, αλλά τίποτα.

Μπορεί κανείς να βοηθήσει?

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο πρώτο πρώτο βήμα κολλάω. Ανοίγω το Terminal και πληκτρολογώ

mknod /dev/usb/ttyACM0 c 166 0 . Παίρνω την απάντηση "Δεν υπάρχει τέτοιο αρχείο ή κατάλογος". Δοκίμασα το /dev/usb και παίρνω την ίδια απάντηση, "Δεν υπάρχει τέτοιο αρχείο ή κατάλογος"

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει υποστήριξη USB? Τότε πώς στον "Περιηγητή Υλικού" (Hardware Browser) μου εμφανίζει "Intracom S.A. NetMod USB" και στα Modems αλλά και στις Συσκευές Συστήματος?

'Όταν είχα δοκιμάσει να εγκαταστήσω το απλό Modem (Generic soft 56k, και αυτό χωρίς επιτυχία) είχα δει στο "Συσκευή μόντεμ" τις διαδρομές

/dev/usb/ttyACM0 μέχρι ACM3. Δοκιμασα mknod /dev/usb ttyACM0 c 166 0 και η απάντηση ήταν "Άρνηση Πρόσβασης"

 

Εδώ δεν ξέρω πλέον τι άλλο μπορώ να κάνω, καθότι , όπως είπα, αρχάριος.

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γραψε πρωτα mkdir /dev/usb .Αυτο στο λεει γιατι πολλοι απλα στις συσκευες δεν υπαρχει καταλογος usb.Αν κοιταξεις λιγο παρακατω στο ιδιο θεμα που παιρνεις ιδεες το λεει.

 

Τα σέβη μου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το έκανα. Και εδώ η απάντηση είναι "Άρνηση πρόσβασης".

Το Terminal που ανοίγω έχοντας κάνει log in κατά την εκκίνηση δεν είναι ήδη

root user?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μαλλον οχι.Ψαξε στο google για το πως να συνδεθεις στο Fedora σαν root user ή μαλλον su γιατι root παιζει κ να μην σε αφηνει.Μηπως εχει κανα κουμπι που λεγεται root terminal στο fedora σου??Αν ναι τοτε πατα αυτο, θα σου ζητησει password κ θα μπεις σαν su.

 

Τα σέβη μου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ. Βρήκα ότι για να μπώ ως root πρέπει να ξεκινήσω στο Terminal με το su - και μετά να δώσω το password. Μπήκα και δημιούργησα το /dev/usb, πληκτρολόγησα τις εντολές mknod /dev/usb/ttyACM0 c 166 0 κλπ.και τώρα τις έχει δεχθεί.

Έκλεισα το terminal και άνοιξα ένα καινούργιο ως απλός user. Τώρα το

/dev/usb υπάρχει.

 

Μετά, στο Internet Druid, που πρέπει να κάνω τις ρυθμίσεις? Αν ξεκινήσω από το "Σύνδεση ISDN" , αυτήν την στιγμή μου δίνει μόνο την δυνατότητα να επιλέξω μέσα από έναν κατάλογο προσαρμογέων στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνεται το NetMod. Δεν βλέπω πως μπορώ να παρακάμψω αυτές τις επιλογές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικα δεν ξερω τι client εχει το fedora σου παντως εγω εκανα οτι ελεγε το αρθρο κ εφτιαξα το wvdial.conf στο /etc/ κ μετα με εντολη wvdial συνδεοταν.Διαβασε λιγο παραπανω το αρθρο απο το techteam,νομιζω οτι λεει κ για fedora τι πρεπει να κανεις.Παντως εγω με gnome client σε ubuntu το εκανα κ με το pppconfig κ δουλεψε.Κοινως επειδη παιζει να σε μπερδεψα μαλλον το fedora βλεπει το Netmod σου αλλα δεν το αναγνωριζει σαν modem κ επομενως πρεπει να του "δειξεις".Δες το αρθρο που λες στο 1ο σου post κ εχει παρα πολλες λεπτομερειες.Συγγνωμη που δεν μπορω να σου πω παραπανω αλλα κ εγω εχω δουλεψει μονο με Ubuntu+Gnome κ ειμαι κ εγω λιγο αρχαριος.Ελπιζω να σου δουλεψει.

 

Τα σέβη μου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετά' date=' στο Internet Druid, που πρέπει να κάνω τις ρυθμίσεις? Αν ξεκινήσω από το "Σύνδεση ISDN" , αυτήν την στιγμή μου δίνει μόνο την δυνατότητα να επιλέξω μέσα από έναν κατάλογο προσαρμογέων στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνεται το NetMod. Δεν βλέπω πως μπορώ να παρακάμψω αυτές τις επιλογές.[/quote']

 

Νομίζω ότι η επιλογή "Σύνδεση ISDN" είναι για χρήση απευθείας ISDN κάρτας. Θα πρέπει να ακολουθήσεις τη διαδικασία για τη δημιουργία κανονικής dial-up σύνδεσης, απλά ως modem θα επιλέξεις το NetMod (/dev/usb/ttyACM0).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...