alerasta Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2005 Εχω το εξής παράξενο πρόβλημα. Εχω ένα laptop του οποίου το DVD/CD δε δουλεύει και θέλω να εγκαταστήσω linux (οποιαδήποτε σύγχρονη διανομή με kde ή gnome). Στο μηχάνημα αυτό υπάρχουν ήδη εγκατεστημένα windows και θα γίνει dual boot. Πως μπορώ να εγκαταστήσω κάποια διανομή χωρίς cd; Π.χ. με boot δισκέτα και εγκατάσταση από το δίσκο ή μέσα από τα windows (όχι με χρήση virtual machine);
urezin Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2005 mporeis kai apo lan na trabhxeis image kai na kanei egatastash kai na mpoutareis apo usb
alerasta Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2005 Το θέμα είναι πως δεν έχω usb μνήμη, ούτε usb δίσκο, κάπως ψάχνομαι με δισκέτα, lan και τοπικό δίσκο να το κάνω.
alkisg Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2005 Αν τα ξέρω καλά, το debian υποστηρίζει installation με δισκέτα και network... Για κοίτα λίγο τους installers που διαθέτει...
alerasta Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Σ' ευχαριστώ alkisg θα ψάξω να βρω διανομή του debian και θα το δοκιμάσω. Βρήκα και κάτι παλιές δισκέτες από mandrake και suse που είχα αγοράσει χρόνια πριν, οπότε θα δω μήπως γίνει κάτι και απο κεί (boot δηλαδή από δισκέτα και setup μία καινούργια διανομή από τον δίσκο).
isaias1983 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 boot kaneis kai apo mia apli boot disk pou mporeis na ftiaxeis.o skopos einai oti prepei na vreis ena programma pou na kanei mount ena iso apo dos omws.psakse ligaki,kati prepei na iparxei!
bchris Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2005 @ isaias1983: Αφου θα εχεις boot-αρει απο δισκεττα linux, τι mount απο DOS και πρασινα αλογα... Οι λυσεις σου ειναι 2: 1. Diskette boot, image on local disk Εχεις το image καπου σε ενα partition που δεν θα πειραξεις κατα την εγκατασταση. Αυτο θα ειναι μαλλον το windows partition. Μολις boot-αρεις απο την δισκεττα, θα πατησεις Alt-F2 (ή F3 ή F4 ή F5 -- sorry αλλα δεν θυμαμαι ακριβως...) και θα σε βγαλει σ' ενα bourne shell (sh) Απο εκει θα κανεις mount το windows partition, και μετα mount το image (mkdir /tmp/win mkdir /tmp/linux insmod loop mount -t ntfs /dev/hda1 /tmp/win mount -o ro -o loop /tmp/win/linux-image.ISO /tmp/linux) Μετα απο εκει με Alt-F1 θα ξαναγυρισεις στην installation screen και θα του πεις που ειναι τα πακετα (/tmp/linux) 2. Diskette boot, image on network Παλι boot-αρεις απο την δισκεττουλα, και οταν σε ρωτησει το installation που ειναι τα πακετα, του λες http://.... ή ftp://.... ή nfs://.... Βεβαια πρεπει να εχεις κι αλλη μια μηχανη που να τρεχει http/ftp/nfs ....
alerasta Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2005 1. Diskette boot, image on local disk Εχεις το image καπου σε ενα partition που δεν θα πειραξεις κατα την εγκατασταση. Αυτο θα ειναι μαλλον το windows partition. Μολις boot-αρεις απο την δισκεττα, θα πατησεις Alt-F2 (ή F3 ή F4 ή F5 -- sorry αλλα δεν θυμαμαι ακριβως...) και θα σε βγαλει σ' ενα bourne shell (sh) Απο εκει θα κανεις mount το windows partition, και μετα mount το image (mkdir /tmp/win mkdir /tmp/linux insmod loop mount -t ntfs /dev/hda1 /tmp/win mount -o ro -o loop /tmp/win/linux-image.ISO /tmp/linux) Μετα απο εκει με Alt-F1 θα ξαναγυρισεις στην installation screen και θα του πεις που ειναι τα πακετα (/tmp/linux) Αυτό θέλω να το δοκιμάσω! Μόλις καταφέρω να βρω δισκέτα γιά linux boot δηλαδή γιατί αυτές που έχω ψάχνουν τις δικές τους αρχαίες διανομές (Mandrake 7.0 & Suse 6.2)
mandos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2005 to vector mporeis na to setareis mesa apo ton idio ton disko afou prota to exeis kanei extract apo ta windows kai me mia disketa fysika... aplos prepei na exeis kanei to partition meso ton windows an exeis thn dynatothta lan setup go for it, to eixa dokimasei em suse (hthele 2-3 floppakia, alla epexe)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.