Προς το περιεχόμενο

Ασυρματη συνδεση δυο δικτυων?


japetus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε ενα στημενο δικτυο 10pc (ο σερβερ τρεχει win2003 server ed), θέλω να συνδέσω (στην ουσία να δώσω πρόσβαση internet μεσω του δικτυου αυτού) και άλλα 4 μηχανήματα που βρίσκονται σε διαφορετικό διπλανό κτίριο (επίσης σε λαν με switch). Δεν μπορω να περάσω καλώδιο αλλά και δε γνωρίζω πολλά από ασύρματα δίκτυα. Μπορώ να κάνω κάτι χωρίς να πειράξω πολλά (αναφέρομαι σε αντικατασταση του ρουτερ, η προσθηκη και άλλου δε με πειράζει) στο αρχικό δίκτυο?

Ενδιαφέρομαι κυρίως για να αποκτήσει ιντερνετ το 2ο υποδίκτυο παρά να προσθέσω τα μηχανηματά του στο κεντρικό..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή είναι ξεχωριστό κτήριο τα πράγματα είναι δύσκολά. Έχουν κάποια παράθυρα από τα οποία να βλέποει το ένα το άλλο? Αν ναι μπορείς να βάλεις και στις 2 πλευρές από μια εξωτερική ασύρματη συσκευή πχ WRT54G. Αν περιμένεις να παίξει μέσω των τοίχων θα απογοητευτεις. Γενικά πρέπει να βρεις 2 σημεία από τα οποία βλέπει το ένα το άλλο και να βάλεις 2 εξωτερικές συσκευές. Επίσης θα σου προτείνω να πάρεις 2 κατευθυντικές κεραίες (πάνω από 19dBi) για να γλυτώσεις θόρυβο αλλά και άλλες παρεμβολές (δεν νομίζω να θες το δίκτυό σου να είναι πολύ εμφανές στους γείτονες). Για να είσαι και μέσα στα νόμιμα όρια και να μην εκπέμεις πολύ (δεν σου χρειάζεται) συσκευές όπως το WRT54G ρίχνον την ισχύ στο ελάχιστο με το ανάλογο firmware.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπτική επαφή υπάρχει και δε με προβληματίζει, δεν είναι οι αποστάσεις μεγάλες, 20m το πολυ απο γραφεία με τοίχο από γυψοσανίδα σε διπλανή αποθήκη (σε οικοπεδο χωρις γειτονες/σπιτια τριγυρω). Το θέμα του router με προβληματιζει. Δε θελω να αλλαξω το router που ήδη έχει το λαν επανω του.. Αναρωτιέμαι μηπως υπαρχει καποια αλλη συσκευη που να συνδεεται σε μια κενη θεση (με rj45) στο υπαρχον ρουτερ ή μήπως μπορώ να προσθέσω έτσι απλά και αυτο που μου προτεινεις;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλες τι εξωτερικές συσκευές στυλ wrt54g μπορείς να τις βάλεις πάνω σε ένα swith, να τους δώσεις μια ip και να συνδέονται κ αλλού ασύρματα. έτσι απλά :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...