Προς το περιεχόμενο

Δίκτυο με DSL


martzik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα. Σκέφτομαι να βάλω DSL και θέλω να κάνω το εξής:

ο σταθερός μου υπολογιστής να είναι ενσύρματα συνδεδεμένος στο router και ο φορητός μου υπολογιστής να παίρνει ασυρμάτα Internet κατευθειαν από το router. Έχω δει αυτό: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616006

Χρειάζομαι τίποτα άλλο από πλευράς εξοπλισμου (φίλτρα ας πούμε)? Επίσης σα server θα λειτουργεί το router ή πρέπει να έχω συνέχεια ανοιχτό το σταθερό? Τέλος μπορώ να έχω τους υπολογιστές σε τοπικό δίκτυο μέσω του router, ώστε να ανταλλάζω μεταξύ τους αρχεία?

 

Επίσης υπάρχει πρόβλημα αν έχω διαφορετικά λειτουργικά στον κάθε υπολογιστή? (Suse στο σταθερό και ΧP στο φορητό)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

mporeis na exeis diktio kanonika anamesa tous diameso tou router of course.den xriazetai na einai anixto to ena pc gia na exeis internet.to kathena pernei internet mono tou anexartita apo to allo.gia na pexei to diktio apla na kaneis share diskous kai ta gnosta.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο σταθερός μου υπολογιστής να είναι ενσύρματα συνδεδεμένος στο router και ο φορητός μου υπολογιστής να παίρνει ασυρμάτα Internet κατευθειαν από το router
Ναι μπορείς, εύκολα.
Άποψή μου είναι καλύτερο να πάρεις ένα απλό ADSL/router και ένα access point ξεχωριστό. Τα compact συστήματα πολλές φορές παρουσιάζουν προβλήματα ενώ τα χωριστά αναβαθμίζονται πιο εύκολα.
Χρειάζομαι τίποτα άλλο από πλευράς εξοπλισμου (φίλτρα ας πούμε)?
Αν η dsl θα μπει πάνω σε pstn γραμμή χρειάζεσαι ένα φίλτρο για κάθε τηλεφωνική συσκευή που κουμπώνει πάνω στην ίδια γραμμή (ένα δίνει ο ΟΤΕ δωρεάν με την αίτηση). Αν η γραμμή είναι ISDN τότε χρειάζεσαι έναν spliter τον οποίο τον δίνει και αυτόν δωρεάν ο ΟΤΕ. Τίποτε άλλο.

 

Για τα υπόλοιπα θα συμφωνήσω με τα παραπάνω παιδιά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...