Προς το περιεχόμενο

Απογοητευση με XP-90c


DeMoeR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια!

 

καλα ισως οχι τοσο δραματικη απογοητευση οσο ακουγεται αλλα...

το συστημα μου:

AMD Athlon64 3500+ σε MSI K8N Neo2 Platinum 54g

1024 MB Kingston Value RAM (3-3-7-3)

Sapphire ATI Radeon 9800 Pro

PSU μουφα 350W

 

Προσφατως αντικατεστησα την stock ψυχτρα και fan με μια ωραιοτατατη XP-90c και εναν 90αρη Thermaltake Smart Case Fan με speed contol (απο το HACshop).

Το αστειο ειναι πως οι διαφορες στην θερμοκρασια και στο θορυβο ηταν μηδαμηνες!!

Για την ακριβεια τις συγκρισεις τις εκανα κατα την εκκινηση στο bios (δυστυχως οχι μεσα στα windows) και

CPU temp: stock:42-50C XP-90c:τα ιδια

System temp με το case ανοιχτο: πριν:35-40C μετα: 34-38C

 

εννοειται πως to SC Fan δεν την παλευει οσον αφορα το θορυβα στο full οποτε ειναι περιπου στη μεση - χωρις βεβαια μεγαλη πτωση στην αποδοση (ποια αποδοση βεβαια;)...

 

φοβαμαι μηπως υπαρχει καποιο προβλημα με την arctic silver (ισως να εβαλα παραπανω αποσο χρειαζοταν) γιατι η XP-90c δεν ειναι τοσο ζεστη οσο η stock οταν την ακουμπας.

 

Επισης το fan πρεπει να "ριχνει" προς την ψυχτρα, ετσι;

 

μηπως κατι δεν παει καλα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακριβώς και εγώ είχα το ίδιο "πρόβλημα" με P4 3.0Ghz και αλλαγή της stock ψύκτρας με μία IceCube.Η διαφορά σε idle ήταν μηδενική.Εκεί όμως που είδα μεγάλη διαφορά ήταν όταν πρωτοέκανα το 1ο καλό load με την νέα ψύκτρα.

Η θερμοκρασία ανέβηκε μόλις 2 βαθμούς με 5 που ανέβενε με την μαμά ψύκτρα και απο θόρυβο???...Ας μην πώ καλύτερα.3000rpm το φουρφούρι και δεν άκουγα τπτ.Χώρια που για να χρειαστεί να δουλέψει φουλαρισμένο πρέπει να το έχω πολύ ώρα σε load.

 

Παίζει μεγάλο ρόλο και το bios.Έχω δεί σε άλλα pc με ίδια cpu η θερμοκρασία να πέφτει πολύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λοιπον, κατ αρχας thanx.. ησυχασα λιγο...

 

case εχω μια μουφα... συντομα βεβαια (εννοω 3 μηνες) θα αλλαξω (θα χρειαστω καποια βοηθεια τοτε) αλλα προεχουν αλλα (PSU, VGA Cooling). ποσο ομως μπορει να παιζει ρολο? αλλωστε ειναι ανοιχτο...

 

οσο για το bios εχω κατεβασει το νεοτερο καιρο τωρα αλλα δεν εχω αξιωθει να το flashαρω... αλλα τι μπορει να αλλαζει? δεν ειναι καθαρα θεμα θερμοκρασιας-θερμομετρου? :)

 

ενας φιλος με prescott βαζοντας την Hyper6 ειχε τουλαχιστον -15C στο idle!!

 

γενικοτερα ποιες ειναι οι average θερμοκρασιες idle και f.load για εναν athlon64 3500+ (και γενικοτερα για ολες τις cpus - υπαρχει καποιο site). μεχρι ποσο αντεχουν?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

se presHOT oti kalitero apo tin mama tou psiksi tha deis 10+ diafora :P

 

apo oti fenete pantos to airflow tou koutiou sou einai eleino :P me anixto kouti einai terastia i diafora :P oso exw ego ston 3500+ me klisto

 

episeis gia ta Bios pou rotas poles fores vriskoun na exei ginei lathos stin endiksi thermokrasias kai to ftiaxnoun neoteres ekdoseis ;)

 

oi 3500+ exou die therokrasia oloi nomizw tous 65 den simenei oti ekei kegete alla ekei klinei monos tou gia na min kaei ;)

 

pantos se idle (tora pou einai mes tin mpixla to case) einai giro stous 34

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι ε;

βασικα το κουτι μου δεν εχει airflow... δεν υπαρχουν system fans... :)

 

επισης ξαναρωταω γιατι πλεον ανησυχω: το ανεμιστηρι πρεπει να ριχνει αερα προς τη cpu, ετσι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν δεν ειναι ζεστη η ψυκτρα σε φουλ φορτιο τοτε μπορει να μην παταει καλα πανω στον επεξεργαστη. Δοκιμασε να την βγαλεις και να την ξαναβαλεις πιο προσεκτικα. Οταν την βγαλεις δες και την θερμοαγωγιμη πως εχει απλωθει στην επιφανεια της ψυκτρας και του επεξεργαστη. Αν σε καποια σημεια που παταει ο επεξεργαστης στην ψυκτρα δεις οτι εχει περισσοτερη θερμοαγωγιμη σημαινει οτι εκει δεν υπηρχε καλη επαφη. Γενικα παντως με μεγαλη ποσοτητα θερμοαγωγιμης μονο προβληματα μπορει να δημιουργισεις. Δοκιμασε να κανεις με την θερμοαγωγιμη κατι σαν στο συμβολο @ πανω στον επεξεργαστη (οχι πολυ παχυ). Εφοσον η ψυκτρα πατησει σωστα η θερμοαγωγιμη θα απλωθει ομοιομορφα. Παντως εχει μεγαλη σημασια ο εξαερισμος του κουτιου και πολυ πιθανον να εχεις προβληματα με κλειστο κουτι και μεγαλες θερμοκρασιες περιβαλλοντος (ανω των 30 βαθμων). Μπορεις αν θελεις να κανεις μερικες πατεντουλες και να βαλεις 2 ανεμηστηρες στο κουτι που εχεις ωστε να δημιουργησεις airflow στο εσωτερικο. Επισης μαζεψε τα καλωδια μεσα στο κουτι σου οσο περισσοτερο μπορεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έτσι και η δικία μου.50 ώρες load να είναι το pc,πολύ δύσκολα να πιάσω την ψύκτρα και να είναι ζεστή.Δεν είναι τυχαίο το "ότι πληρώνεις πέρνεις".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

νομιζω οτι ο ανεμιστηρας πρεπει να διωχνει τον αερα απο το cpu ,τουλαχιστον αυτο ξερω για τα ανεμιστηρακια που μπαινουν στο κουτι,νομιζω οτι καλο θα ηταν να το δοκιμασεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...