Προς το περιεχόμενο

XBOX: Προβλήματα Δικτύωσης και Αλλαγή Δίσκου


tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα,

 

λύστε μου την απορία γιατί έχω μπερδευτεί.

 

Έχω μια σύνδεση (συγκεκριμένα PC με XBOX) μέσω της Ethernet θύρας με ταχύτητα 100Kbps (έτσι τουλάχιστον μου βγάζει κατα την σύνδεση).

 

Θέλω να μου πείτε πόσο χρόνο χρειάζεται με αυτήν την ταχύτητα για να μεταφέρω τα data ενός full DVD (4.7GB) απο το ένα μηχάνημα στο άλλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Καλησπέρα, 100Mbps θα εννοείς μάλλον (Fast Ethernet).

 

Τα 100Mbit είναι 100/8 = 12,5MB/s

Τα 12,5MB όμως δεν αφορούν την καθαρή μεταφορά δεδομένων αφού μέρος αυτών χρησιμοποείται για πρόσθετες πληροφορίες που την αφορούν (overhead).

Αν υπολογίσεις ότι μένουν καθαρά περίπου 10MB/s, τα 4,7GB θα θέλουν 4700/10 = 470sec = γύρω στα 8 λεπτά :)

 

edit: Αν θυμάμαι καλά το dvd του xbox είναι 5x (~7ΜΒ/s), άρα και η μεταφορά θα πέσει σ'αυτό το επίπεδο. Γύρω στα 11 λεπτά δηλαδή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η μεταφορά των αρχείων κατευθείαν απο το DVD του XBOX στο δίσκο του PC είναι πολύ πονεμένη ιστορία.

 

Πριν απ' όλα φρόντισε να είναι κλειστό το firewall (που έστω κι αν θεωρεί το XBOX trusted και επιτρέπει τη μεταφορά, πάλι πρακαλεί καθυστέρηση).

 

Από κεί και πέρα (και με την επιφύλαξη της σωστής λειτουργίας του καλωδίου και των καρτών, καθώς θυμάμαι ότι έχεις ταλαιπωρηθεί πολύ μ' αυτή την ιστορία):

Το DVD του XBOX είναι από τα πιό προβληματικά drives στην ανάγνωση, είναι πολύ πιθανό να διαβάζει και να ξαναδιαβάζει προκειμένου να περάσει όλα τα επίπεδα του error check. Ειδικά άν το drive σου είναι κάποιο ταλαιπωρημένο Thompson ( κυρίως) ή Philips και το δισκάκι έχει τη συνηθισμένη φθορά που παρουσιάζουν οι πολυχρησιμοποιημένες εκδόσεις των Videoclubs, να είσαι κι ευχαριστημένος που ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Αν το δισκάκι είναι καινούργιο και το drive είναι Samsung σε καλή κατάσταση, τότε πράγματι είναι περίεργο το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις. (Εννοείται ότι μιλάμε για Original δισκάκι, αν πρόκειται γι αντιγραμένο δεν έχεις κανένα λόγο να μπεις σ' αυτό το λούκι).

 

Η καλύτερη μέθοδος κατά τη γνώμη μου:

  • Γράψε πρώτα το παιχνίδι στο δίσκο του XBOX (η εφαρμογή που προτιμώ γι αυτή τη δουλειά είναι το dvd2xbox
  • Προχώρα στη μεταφορά από το δίσκο, δημιουργώντας ταυτόχρονα το ISO (υποθέτω ότι ο στόχος είναι η δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας για το παιχνίδι). Το πρόγραμμα που προτιμώ γι αυτό είναι το Qwix ή το Craxtion

 

Καλή Τύχη.

 

ΥΓ: Είναι τέτοια η φύση του προβλήματος, που νομίζω ότι θάναι καλύτερα να ζητήσεις -αν συμφωνείς- μεταφορά στις "Κονσόλες".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν έχεις αλλάξει το δίσκο, προφανώς έχεις δημιουργήσει partition F:. Στην περίπτωση αυτή, συνήθως γράφουμε τα παιχνίδια στο F:\Games.

Αν είσαι με τον original, γράψτο στο E:\Games. Πρόσεξε ίσα-ίσα που χωράει ένα (μεγάλο) παιχνίδι, το πολύ δύο.

 

Για τη βοήθεια, δεν υπάρχει λόγος να ευχαριστείς, αυτό είναι το νόημα του forum.

 

Πέρα απ' την πλάκα, ένοιωθα άσχημα που σ' έβλεπα να ρωτάς με αγωνία κι εδώ και στο myphone για την εγκατάσταση του evox, καθώς μια τεκμηριωμένη απάντηση με οδηγίες (χωρίς τον κίνδυνο να κάνεις μεγαλύτερη ζημιά) χρειαζόταν περίπου μισό forum. Τώρα που πέρασες σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, είναι χαρά μου να βοηθήσω όπου μπορώ. Αρκεί να μη ζητήσεις βοήθεια σε παιχνίδι, είμαι εντελώς άσχετος :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ωχ τώρα βρήκες τον μπελά σου.... :) :)

 

επειδή το ανέφερες δηλαδή, μήπως υπάρχουν τίποτα καλές οδηγίες για το πως αλλάζουμε τον σκληρό?

 

Έχω έναν παλιό 60GB που μου έχει μείνει απο το PC και λέω να πειραματιστώ με αυτόν και να προσπαθήσω να τον περάσω στο XBOX.

 

Απο τεχνικής άποψης (άνοιγμα XBOX, καλώδια κλπ) νομίζω ότι δεν θα συνανστήσω δυσκολία - θυμάμαι όταν μου τοποθετούσαν το chipaki ότι ουσιαστικά μέσα το XBOX είναι σαν PC.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ωχ τώρα βρήκες τον μπελά σου.... :) :)

 

επειδή το ανέφερες δηλαδή' date=' μήπως υπάρχουν τίποτα καλές οδηγίες για το πως αλλάζουμε τον σκληρό?

...[/quote']θα το δούμε ποιός από τους δυό μας βρήκε το μπελά του :-) :-) :-)

Ξεκίνησα ένα mini-οδηγό, ελπίζω νάναι έτοιμος μέχρι το βράδυ. Ακύρωσε, ότι ραντεβού έχεις κανονίσει για το Σ/Κ :-) :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά τελικά ο mini-οδηγός αποδείχτηκε ότι δεν ήταν και τόσο mini.

Για ότι χρειάζεται περισσότερες εξηγήσεις τα ξαναλέμε:

 

Είναι πολύ πιό εύκολο απ' ότι φαντάζεσαι, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που μπορείς να κρατήσεις τον παλιό δίσκο. Οτι κι αν πάει στραβά, τον ξαναβάζεις και ούτε γάτα, ούτε ζημιά μέχρι να βρεις καιρό να ξαναπροσπαθήσεις.

 

Απαραίτητη Προειδοποίηση: Η επέμβαση στις ηλεκτρονικές συσκευές πρέπει να γίνεται από άτομα που έχουν τις σχετικές γνώσεις. Πριν γράψω τις οδηγίες που ακολουθούν, έχω εφαρμόσει τις σχετικές μεθόδους πάνω από δέκα φορές στις παιχνιδομηχανές των παιδιών μου και των φίλων τους, χωρίς κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, αν ακολουθήσετε τις οδηγίες, το κάνετε με δική σας ευθύνη και δέχεστε ότι, όποια βλάβη προκληθεί στη συσκευή σας ή σε σας δεν οφείλεται σε καμία περίπτωση στον συντάκτη του μηνύματος ή στους υπευθύνους του δικτυακού τόπου Insomnia.gr

 

Και τώρα, για όποιον δεν τρόμαξε αρκετά:

 

  1. Τα βασικά
    Η αντικατάσταση του δίσκου από τεχνική πλευρά είναι πολύ εύκολη δουλειά
    • Ειναι αυτονόητο, ότι πρώτη μας δουλειά είναι να αποσυνδέσουμε το XBOX από το ρεύμα και από την τηλεόραση
    • Δεύτερη δουλειά, να βεβαιωθούμε ότι έχουμε πάρει στο PC αξιόπιστο αντίγραφο από τους δίσκους C και Ε toy ΧΒΟΧ
    • Θα χρειαστούμε δυό κατσαβίδια που στα σχετικά μαγαζιά τα ξέρουν σαν "αστεροειδή". Η επίσημη ονομασία είναι "Torx" και χρειάζονται τα μεγέθη Torx-20 (για τις 6 εξωτερικές βίδες, που βρίσκονται στη βάση) και Torx-10 για τις εσωτερικές βίδες (του δίσκου και της βάσης του)
    • Φροντίζουμε να μην είναι μαγνητικά, ειδικά το 10, που θα έρθει σ' επαφή με το δίσκο
    • Από τις 6 βίδες της βάσης, οι δύο είναι κρυμμένες κάτω από τις ετικέττες, αν η κονσόλα έχει ήδη ανοιχτεί θα φαίνονται. Οι άλλες τέσσερις είναι κάτω από τα πλαστικά ποδαράκια (που είναι καλό να τα βάλουμε σε ασφαλές μέρος καλύτοντας την κόλλα με ριζόχαρτο ή λαδόκολλα. Ετσι θα ξανακολλήσουν χωρίς πρόβλημα όταν τελειώσουμε). Το καπάκι σηκώνεται πολύ εύκολα.
    • Βγάζουμε από το δίσκο το βύσμα της τροφοδοσίας (molex) και το συνηθισμένο καλώδιο IDE
    • Η μία από τις βίδες που συγκρατούν το πλαστικό πλαίσιο του δίσκου βρίσκεται ανάμεσα στον δίσκο και το DVD, κάτω από την καλωδιοταινία IDE, περίπου στο ύψος του οδηγού που την σταθεροποιεί. Η δεύτερη βρίσκεται στην ίδια ευθεία μπροστά, πολύ κοντά στην πρόσοψη. Η βάση του δίσκου δεν έχει βίδες στην εξωτερική πλευρά του XBOX.
    • Η τρίτη βίδα (μπροστά, στην αριστερή πλευρά) που συγκρατεί μόνο το DVD δεν χρειάζεται να βγεί, εκτός αν θέλουμε -με την ευκαιρία- να καθαρίσουμε προσεκτικά και με blower τις ...αράχνες.
    • Αποθηκεύουμε το δίσκο σε ασφαλές μέρος, αφού προσδιορίσουμε αν ορίζεται σαν Master ή Cable Select. Δεν μου έχει τύχει ποτέ να να μην παίξει δίσκος στο XBOX με τα jumpers στη θέση Master. Επειδή κάποιοι στο XBOX-scene έχουν γράψει ότι ο νέος δίσκος δεν δούλεψε Master αλλά μόνο Cable Select, βλέπουμε πώς είναι ρυθμισμένος ο original και κάνουμε την ίδια ρύθμιση στον 60άρη.

 

 

[*]Η εύκολη Λύση: Οι AutoInstallers

  • Η Λύση αυτή δεν απαιτεί ιδιαίτερο κόπο ή γνώσεις. Τοποθετούμε τον νέο Δίσκο στη θέση του, μπουτάρουμε με το CD του Autoinstaller, διαλέγουμε την επιλογή "Full Format and Rebuild" (ή κάτι παρόμοιο, ανάλογα με τον AutoInstaller που θα διαλέξουμε) και σε λίγα λεπτά, ο δίσκος είναι έτοιμος να χρησιμοποιηθεί.
  • Μειονέκτημα της μεθόδου ειναι το τεράστιο μέγεθος (160-700 MB) των ISO αρχείων που χρειαζόμαστε για τη δημιουργία αυτών των CD, αν δεν υπάρχει πρόσβαση σε γρήγορη σύνδεση, καλύτερα να το ξεχάσουμε. Οι κανόνες του forum δεν επιτρέπουν ακριβείς οδηγίες για το download των αρχείων, αλλά δεν είναι δύσκολο να βρεθούν.
  • Μετά την εγκατάσταση, ρυθμίζουμε τις παραμέτρους δικτύου (ip, subnet mask, gateway), ώστε να ταιριάζουν με τις απαιτήσεις μας.
  • Αν το τσιπάκι που χρησιμοποιούμε έχει δυνατότητα απενεργοποίησης, ή αν τρέχουμε softmod, δεν ξεχνάμε να κλειδώσουμε το δίσκο. Αν δεν το κάνουμε θα λειτουργεί μόνο με το τσιπάκι ενεργοποιημένο.
  • Τα saves των παιχνιδιών που είχαμε στον παλιό σκληρό, τα μεταφέρουμε στον καινούριο από το backup που είχαμε πάρει. Πρόκειται για τους φακέλους E:\TDATA και E:\UDATA.
    Οι φάκελοι που αντιστοιχούν σε κάθε παιχνίδι, έχουν ένα κωδικοποιημένο όνομα π.χ. "4d530017" ή "45410ed0". Αν θέλουμε να δούμε σε πιό παιχνίδι αντιστοιχεί ο καθένας, εξετάζουμε (με ένα προγραμμα σαν το Notepad) το αρχείο "TitleMeta.xbx" που περιέχει ο συγκεκριμένος φάκελος.
     
  • Οι πιό γνωστοί autoinstallers που κυκλοφορούν, ανάλογα με την ευκολία στην εγκατάσταση:
    • Slayer's XBOX AutoInstaller (v2.6)
      Αναμφίβολα ο ...Χαλίφης της κατηγορίας, με εκατομμύρια εγκαταστάσεις και το κύρος που του δίνει το γεγονός ότι αποτελεί τον ημιεπίσημο AutoInstaller του xbox-scene.
      Λίγο ξεπερασμένος (κάποιες εφαρμογές λείπουν, κάποιες είναι παλιότερες εκδόσεις), αλλά σίγουρα η καλύτερη επιλογή για τον αρχάριο. Τίποτε απαραίτητο δεν λείπει, απλούστατη εγκατάσταση, τεράστιος όγκος πληροφοριών σε κάθε forum κι αν πάει κάτι στραβά, μια ερώτηση και θα πεταχτούν καμια δεκαριά χρήστες ν' απαντήσουν σε χρόνο μηδέν.
      Για όσους βρουν τρόπο να το κατεβάσουν, το μέγεθος του συμπιεσμένου αρχείου είναι περίπου 159 Mbytes.
    • Auto-Installer Deluxe (v.2.11)
      Ο ...Ιζνογούντ! Οι beta εκδόσεις που εμφανίστηκαν την περασμένη άνοιξη τάραξαν τα νερά και η κυκλοφορία της 2.11 τον Αύγουστο που μας πέρασε προκάλεσε σεισμό.
      Οι "προοδευτικοί" βιάστηκαν να συμπεράνουν ότι ο Βασιλιάς πέθανε, οι "συντηρητικοί" απαντούν με ειρωνείες, η αλήθεια είναι (ΙΜΗΟ) κάπου στη μέση. Εξαιρετική εφαρμογή, ασύγκριτη σε ενημέρωση, αλλά κανείς μας δεν έχει αποκτήσει στην εγκατάστασή της τους αυτοματισμούς του Slayer's. Αψογη υποστήριξη (τα bugs της 2.1 αποκαταστάθηκαν με την κυκλοφορία της 2.11 μέσα σε τρεις μέρες), αλλά στις ερωτήσεις, ακόμη κι οι "έμπειροι" ψάχνονται. Υποπτεύομαι ότι η ομάδα του Slayer's καθυστέρησε την κυκλοφορία μια έκδοσης π.χ. 2.7, ακριβώς για απαντήσει στον AID με κάποια 3.0.
      Αν είναι η μόνη που έχετε στα χέρια σας, να την εγκαταστήσετε χωρίς επιφύλαξη, αν έχετε και το Slayer's διαλέξτε τον AID, αν έχετε κάποια πείρα ή/και διάθεση για λίγο ψάξιμο.
      Αν σκoπεύετε να την κατεβάσετε, προσοχή, το ISO είναι 690 Mbytes
    • XBox-Board Ultimate Boot-CD (v4.0)
      Πρόκειται για την εξελιξη του παλιότερου Exuser. Πληρέστατο CD με αυτοματoποιημένη τη διαδικασία του Backup/Restore, αν όλα πάνε καλά, μόλις τελειώσει η εγκατάσταση θα ξαναβρείτε όλα τα gamesaves και τη μουσική που είχατε αποθηκεύσει στο Δίσκο.
      Μάλλον αδικείται από τη γερμανική του προέλευση, αν ξέρετε καλά γερμανικά για να παρακολουθείτε το Official Site είναι καλή επιλογή, αν στηρίζεστε στη βοήθεια του xbox-scene, του X-b-o-X.net ή των sites που εξειδικέύονται π.χ. στο xenium ή το xecuter καλύτερα να στραφείτε αλλού.
      Το συμπιεσμένο αρχείο που περιέχει το ISO, είναι επίσης τεράστιο, κάπου 475 Mbytes, πρόσφατα προστέθηκε κι ένας Updater στην έκδοση 4.1 beta, 95 Mbytes επιπλέον.

 

[*]Η Λύση για όσους έχουν Αργές συνδέσεις: Το XBOXHDM

Εστω λοιπόν ότι δεν έχετε κανέναν AutoInstaller, ούτε πρόσβαση σε γρήγορη σύνδεση. Η λύση είναι το XBOXHDM, μια Live Linux διανομή, με ενσωματωμένη εργαλειοθήκη για διαχείριση δίσκων xbox.

Σε αντίθεση με τους τρεις AutoInstallers που χρησιμοποιούν ΧDK κώδικα, το XBOXHDM είναι μια απόλυτα νόμιμη εφαρμογή που δεν χρειάζεται να την ψάχνετε σε περίεργες διαδρομές του Internet, αλλά μπορείτε να την βρείτε στο Section software του xbox-scene. Με μέγεθος 11 Mbytes, δεν είναι ακριβώς εύκολο να την κατεβάσετε, σίγουρα όμως θα τα καταφέρετε με λίγη υπομονή κι έναν καλο Download Manager, έστω κι αν η σύνδεσή σας είναι μια απλή 56k.

 

Tο XBOXHDM είναι η απόλυτη λύση για την προετοιμασία ενός δίσκου για softmod, βοηθάει όμως και στην περίπτωσή μας. Το readme και το tutorial είναι εξαιρετικά και προτείνω να τα διαβάσετε, περιέχουν όμως και πολλές πληροφορίες που για τσιπαρισμένο XBOX είναι περιττές. Η διαδικασία σε γενικές γραμμές περιγράφεται παρακάτω:

 

  • Προετοιμασία του boot CD
    • Αποσυμπιέστε το xboxhdm_v1.9.zip σ' ένα folder ενός δίσκου με αρκετό ελεύθερο χώρο, έστω ότι είναι ο D:\xx
      (Υπολογίστε το διπλάσιο του χώρου που καταλαμβάνουν τα backups των C και E και περίπου 2-3 επιπλέον Gigabytes)
    • Στον φάκελο D:\xx\linux θα βρείτε δύο φακέλους C και E. Αντιγράψτε εκεί τα αρχεία από τις αντίστοιχες partitions του original δίσκου του XBOX (Υπενθύμιση: Δεν υπάρχει κανείς λόγος να αντιγράψετε το φάκελο E:\CACHE).
      Τίίίίίί; Δεν πήρατε backup; Ξανασυνδέστε τον Original Σκληρό και ξεκινήστε απ' την αρχή :-) :-) :)
    • Στο φάκελο D:\xx τρέξτε το αρχείο make-iso-win.bat. Θα δημιουργήσει το ISO Image ενός bootable CD/DVD που θα τρέξουμε στον υπολογιστή μας ώστε να διαμορφώσουμε τον Νέο Δίσκο.
    • Γράψτε το ISO με όποιο πρόγραμμα θέλετε.
    • Αν (απίθανο) δεν έχει DVD drive ο υπολογιστής, αφήστε έξω από το ISO τους φακέλους E:\TDATA και E:\UDATA. Θα τους μεταφέρουμε αργότερα με FTP. Διαφορετικά, το αν θα διαλέξετε CD ή DVD εξαρτάται αποκλειστικά από το μέγεθος του ISO
    • Για ευνόητους λόγους είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε επανεγγράψιμο μέσο.

     

    [*]Eγγραφή στον Νέο Σκληρό

    • Συνδέστε τον δίσκο στο PC. Το filesystem του XBOX (fatx) αναγνωρίζεται από το BIOS μόνο όταν ο δίσκος είναι σε θέση Master. Προτείνεται να αποσυνδέστε όλους τους σκληρούς δίσκους του PC ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να μετατρέψετε, κατά λάθος, σε ...δίσκο του XBOX το δίσκο με τα Windows ή αυτόν με τα πολύτιμα MP3 σας.
    • Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι στο Primary Master υπάρχει μόνο ο δίσκος που προορίζεται για το ΧΒΟΧ και στο Secondary IDE υπάρχει το bootable CD/DVD drive. (Είναι αυτονόητο ότι ρυθμίζετε από το BIOS, ωστε να βλέπει αυτό το CD σαν First Boot Device).
    • Μπουτάρουμε με το CD-RW ή DVD-RW που φτιάξαμε και βρισκόμαστε στη γνωστή οθόνη του Linux που ξεκινάει από κονσόλα. Θα καταλήξει σ' ένα παλιομοδίτικο (ημιγραφικό, όπως λέγαμε κάποτε) λογότυπο με την ένδειξη "XBOX HD Maker and Recovery Tool" και τέσσερις επιλογές, απ όπου διαλέγουμε την δεύτερη
      > 
      [b] 2) Boot text-console with xbox-drive utilities[/b]


    • Στο linux-prompt δίνουμε xboxhd (και enter, εντάξει μη βαράτε)
    • Θα βρεθούμε σε μια λίστα με 8 επιλογές. Διαλέγουμε την πρώτη
      >
      [b] 1) Build a new Xbox HD from scratch[/b]


    • Στο σημείο αυτό το xboxhd θα δημιουργήσει ένα partition table συμβατό με το XBOX, θα φορμάρει τις partition σε fatx και θα δημιουργήσει τη C-partition με τα αρχεία που βάλατε στον C-folder του CDROM και την E-partition με τους φακέλους TDATA και UDATA του E-folder
    • Αν ο δίσκος ξεπερνά σε μέγεθος τον original δίσκο του XBOX (περίπου 8 Gigabytes) θα ερωτηθείτε αν θέλετε να δημιουργηθεί partition F: Φυσικά η απάντηση είναι yes
    • Προσέξτε λίγο τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που γίνονται. Προκειμένου π.χ. να μειωθεί ο κίνδυνος να φορμάρετε κάποιο λάθος δίσκο, το xboxhd δεν θ' αρκεστεί στη σχετική ερώτηση σ' ένα βιαστικό 'y', πρέπει να γράψετε φαρδιά-πλατειά 'yes'
    • Οταν τελειώσει η διαδικασία, πιθανότατα θα επιστρέψετε στο Linux prompt. (Αν μείνετε στο menu, βγαίνετε στο prompt με την επιλογή Quit). Στην φάση αυτή δίνουμε την εντολή poweroff και περιμένουμε να κλείσει ο υπολογιστής.
    • Αποσυνδέουμε από το ρεύμα, περιμένουμε λίγο ν'αποφορτιστεί η μητρική, φροντίζουμε ν' απαλλαγούμε από το στατικό ηλεκτρισμό που κουβαλάμε και αποσυνδέουμε το δίσκο

     

    [*]Σύνδεση στο XBOX και τελικές ρυθμίσεις

    • Αφού συνδέσουμε το δίσκο στο XBOX και την κονσόλα στην TV και στο ρεύμα, ανάβουμε το XBOX με το τσιπάκι ενεργοποιημένο
    • Λογικά ο δίσκος μας δεν φαίνεται να παροσιάζει καμία διαφορά από τον προηγούμενο. Ακόμη και 300 GB δίσκο να τοποθετήσετε, οι βασικές partitions (C,E,X,Y,Z) παραμένουν αναλλοίωτες σε δομή και διαστάσεις. Το επιπλέον μέγεθος διατίθεται στην partition F (και πάνω από ένα όριο σε μια πρόσθετη partition G)
    • Αν είναι έτσι
      • Μεταφέρουμε τα saves του παλιού δίσκου (Τους φακέλους E:\TDATA και E:\UDATA) αν δεν τους συμπεριλάβαμε στο BootDisk
      • Φορμάρουμε ξανά (μέσα από το XBOX) την partition F. Το μόνο bug που έχει γίνει γνωστό για το xboxhdm είναι το προβληματικό format της F, η πρόταση για εκ νέου format ανήκει στο δημιουργό του
      • Κλειδώνουμε το δίσκο και δοκιμάζουμε boot με το τσιπάκι απενεργοποιημένο (αν βέβαια το τσιπάκι υποστηρίζει τη δυνατότητα)
      • Στο δέσιμο, το σημείο που θέλει προσοχή, είναι στην τακτοποίηση των καλωδίων (κυρίως της πλεξούδας της τροφοδοσίας) στα κενά (σαν αψίδες) που έχει στο κάτω μέρος η πλαστική βάση του δίσκου. Αν συναντήσετε αντίσταση, μην αντιδράσετε με πίεση, μπορεί να το πληρώσετε με κάποιο διαλυμένο πυκνωτή ή κάποιο μελλοντικό βραχυκύκλωμα.

       

       

      [*]Αν το XBOX ξεκινά με μαύρη οθόνη ή ο διακόπτης έχει προσβληθεί από FRAG (Flashing Red and Green)

      • Βεβαιωθείτε ότι ακολουθήσατε τις οδηγίες. Φορτώστε ξανά το xboxhdm, διαλέξτε (αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τις βασικές εντολές του Linux) την επιλογή
        >
        [b]  1) Boot VGA console with xbox-drive utilities (default)[/b]


        και εξετάστε τα περιεχόμενα των δίσκων C, E. Θα πρέπει να μην παρουσιάζουν διαφορές με τα αρχεία του backup.

      • Το xboxhdm εκτελεί έναν "έλεγχο νομιμότητας" των αρχείων που αντιγράφετε. (Μην ξεχνάμε ότι ο στόχος του είναι η αντιγραφή δίσκου σε ατσιπάριστο PC). Αν η εγκατάσταση στον παλιό δίσκο το έχει παρακάνει, είτε θα διακόψει την αντιγραφή, είτε θα παραλείψει κάποια αρχεία. Συμβαίνει σπάνια και κυρίως για εφαρμογές εγκατεστημένες στον E.
      • Αν συμβεί αυτό, δημιουργήστε ξανά το ISO, μόνο με τα αρχεία του δίσκου C. Αφήστε κενό τον φάκελο \linux\E. Τα αρχεία του μπορούν να μεταφερθούν μετά την εγκατάσταση του νέου δίσκου. Να ένας καλός λόγος να χρησιμοποιήσετε επανεγγράψιμο δισκάκι
      • Πιό σπάνια το πρόβλημα ξεκινάει από τον δίσκο C. Αν έχετε backup από τον παλιό "παρθένο" C, φορτώστε αυτόν στο ISO και επαναλάβετε τη διαδικασία. Υστερα αντικαταστήστε τα περιεχόμενά του από το backup ή επαναλάβετε το φόρτωμα της dashboard από την αρχή.
      • "Καθαρές" εκδόσεις αρχείων για το δίσκο C, υπάρχουν σχεδόν παντού, όπου υπάρχουν αρχεία για softmod.
      • Αν τίποτε απ' αυτά δεν πιάσει, υπάρχει πάντα η λύση του hot-swap. Πρόκειται για ακραία λύση (σύνδεση και αποσύνδεση των δίσκων από τα IDE καλώδια με το XBOX ή/και το PC σε πλήρη λειτουργία) και η προσωπική μου γνώμη είναι να την αποφύγετε.
        Σαν κλασσικός περίεργος, τη δοκίμασα μια-δυό φορές, στην πραγματικότητα δεν μου χρειάστηκε ποτέ, ελπίζω να μη χρειαστεί και σε σας.
      • Αν όλα πάνε στραβά, είπαμε: Ξαναβάζετε τον παλιό δίσκο και ζητάτε βοήθεια! Με λίγη προσοχή, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθείτε σ' αυτή τη θέση.

 

 

Τώρα, τι λες; Ποιός βρήκε το μπελά του; :-) :-) :-)

Καλή Τύχη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγραφα ήδη ένα pm στους mods για τη μεταφορά στις Κονσόλες, όταν ψάχνοντας το link είδα την πρότασή σου.

Το έβαλα εδώ, επειδή είναι συνέχεια της συζήτησης που είχαμε με τον tempo. Οταν το θέμα ξεκίνησε, κόλλαγε το ίδιο σε Δίκτυα και Κονσόλες, τώρα είναι προφανές ότι η θέση του είναι εκεί που γράφεις.

Εδώ που τα λέμε, ή πάει στις κονσόλες ή τρώω ban για (τεράστιο) off-topic :-)

 

Για το σχόλιο, σ' ευχαριστώ πολύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πραγματικά αξιόλογη δουλειά. Νομίζω ότι είναι κατατοπιστικότατη και σε ευχαριστούμε για τον χρόνο που αφιέρωσες. Μήπως με μερικά ακόμη ανάλογα post πρέπει να γίνεις moderarator στο section με τις "Κονσόλες"?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά λογια.

Θα το χαρώ πραγματικά, αν κάποιος γράψει ότι ακολουθώντας τις οδηγίες, κατάφερε ν' αντιγράψει το δίσκο με το xboxhdm, το στήσιμο με τους Autoinstallers είναι γενικά γνωστό.

Με ανησυχούν διάφορες "τολμηρές" εγκαταστάσεις του Evox ή του UnleasheX, που ανακατεύουν πολύ τη δομή των δίσκων, με αποτέλεσμα να αρνείται να τις αντιγράψει το xboxhdm, που προσπαθεί μεταξύ άλλων να διασφαλίσει συμβατότητα με το xbox live. Εννοείται ότι τα τσιπάκια δεν έχουν πρόβλημα να τις φορτώσουν.

Αυτό εννοούσα, όταν έγραφα στον φίλο Tempo για "...την εγκατάσταση του evox, χωρίς τον κίνδυνο να κάνει μεγαλύτερη ζημιά".

Τελος πάντων, αν χρειαστεί, θα βρω τον καιρό για ένα how-to στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

 

@kallair: Χαίρομαι που το βρήκες ενδιαφέρον, ελπίζω να μην γίνει αφορμή ν' αλλάξεις στρατόπεδο :-) :-) :-).

Θάναι καταστροφή...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...