Προς το περιεχόμενο

Συνδεση 2 PC με LAN & κοινη DSL


Steiner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδια,

 

θελω με εναν φιλο μου να δημιουργησουμε ενα δικτυο και να μοιρασουμε μια DSl. Τα σπιτια απεχουν γυρο στα 40-50 μετρα αλλα το καλωδιο θα κανει και καποια "ανεβοκατεβασματα" , αρα θα χρειαστω καπου στα 100 μετρα.

1. Θα χρειαστω router; Αν ναι τι μου προτεινετε;;

2.Τι καλωδιο θα χρειαστω; UTP , FTP ή Crossover;(το καλωδιο πρεπει να ειναι θωρακισμενο)

3. Ποια θα ειναι η συνδεσμολογια μεταξυ τον δυο υπολογιστων-ρουτερ-dsl modem και φυσικα να υπαρχει και το τοπικο δικτυο,

 

Ευχαριστω. :) :smile:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Steiner hello and welcome.Λοιπον εχουμε και λεμε.

 

1)Θα χρειαστεις router για την adsl συνδεση σου.Προτεινω το alcatel speedtouch 530.Αυτο εχουμε και εμεις και ειναι καλο.Εχει γυρω στα 70ευρω.

 

2)Τα καλωδια που υπαρχουν ειναι:UTP(Unshield twisted pair) & STP(Shield twisted pair).Oπως καταλαβες θα χρειαστειτε STP.Η μονη διαφορα τους ειναι οτι τα STP εχουν ενα περιβλημα αλουμινιου "απεξω".Αυτα τωρα χωριζονται σε straight http://www.ischool.washington.edu/mcdonald/courses/imt546_au02/Labs/Lab1-Wiring.Devices_files/image002.gif & crossover http://pinouts.ru/images/utp_crossed_colors.gif ..

 

3)Θα χρειαστειτε επισης και ενα switch 8 θεσεων.Απο αυτες θα χρησημοποιησετε τις 3-4 αλλα καλο θα ειναι να εχετε περισοτερες.Τωρα οσονα αφορα το μοιρασμα της συνδεσης,δεν γινετε με ακριβη kbps.Εννοω πως αν εχετε 512 συνδεση,που σημαινει οτι εχετε 64 kbps διαθεσιμα,δεν μπορειτε να τα χωρισετε ωστε να παρετε 32-32.Γιαυτο τον λογο θα σου προτινα να φτιαξετε ενα αλλο pc(μικρο εννοω μεχρι 1Ghz και 256 ή 512 μνημη )το οποιο θα βαλετε να κατεβαζει,και το οποιο θα εχετε προσβαση και οι δυο.Βαλτε και ενα 200-250αρη δισκο εκει ωστε να κατεβαινουν ολα εκει.Ετσι δεν θα κατεβαζετε και οι δυο π.χ τους τελευταιους οδηγους της καρτας γραφικων σας.Κι'ετσι θα βαλετε π.χ να κατεβαζει αυτο με 30 και θα εχετε εσεις τα υπολοιπα 32 ελευθερα.

 

3.1)Αρχικα θα πρεπει να εχετε ολο τον εξοπλισμο για να γινει η δουλεια.pc's-switch-router-cables.Λοιπον,απο pc σε pc παει καλωδιο crossover,απο pc σε δικτυακη συσκευη πχ switch παει straight,και απο ικτυακη συσκευη σε δικτυακη συσκευη π.χ switch-router crossover ΑΛΛΑ πλεον οι router εχουν auto detect.Οποτε στην τελευται περιπτωση βαζουμε παλι straight.

 

3.2)Στην συνεχεια θα πρεπει να φτιαξετε το τοπικο δικτυο,μετα να δειτε αν ολοι επικοινωνουν με ολους και εχουν και προσβαση σε οσα θελετε(αυτα σε τοπικο δικτυο),και τριτον να "φτιαξετε" το πως θα βγαινετε στο net.

 

3.3)Σε περιπτωση που δειτε οτι τα καλωδια ειναι ακριβα(γιατι ειναι πολλα μετρα),πηγεντε και παρτε χυμα 100μ(ισως και πιο πολλα μετρα ωστε να ειστε σιγουροι.Καλο θα ειναι να περισευει και οχι να ειναι ισα ισα.)και πειτε σε καποιον γνωστο να σας βαλει τα κλιπσακια.Αλλιως αν βρειτε ετοιμα φτηνα παρτε τα ετοιμα.SΤΡ παντα.

 

Αν παρελειψα κατι (που λογικα παρελειψα) πειτε μου:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια εχυαριστω πολυ για την βοηθεια. manosone ευχαριστω πολυ για τισ αναλυτικες πληροφοριες. Θελω ακομη μια μικρη βοηθεια αν μπορεις βεβαια! Μπορεις να μου κανεις ενα σχεδιαγραμμα το πως θα συνδεθουν ετσι να εχω μια πληρη εικονα. Αν μπορεις βεβαια!!

 

Και παλι ευχαριστω :) :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπον το εφτιαξα.Δεν νομιζω οτι ξεχασα κατι.Εννοειται οτι ο router ιναι συνδεδεμενος στην γραμμη σου οκ?Αργησα να απαντησω εεε?Τα καταλαβαινεις νομιζω.Eπειδη "εκοψα και εραψα" απο αλλη εικονα το ethernet lan switch ειναι το switch σου και εκει που παει η γραμμη στο ιντερνετ ειναι η γραμμη του isp σου.

post-19962-129062925212_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...