Προς το περιεχόμενο

Μία καθημερινή ιστορία... ΤΡΕΛΑΣ!


Jiakomo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Που λέτε παιδιά, έχοντας αρκετό ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μου και έχοντας διάθεση να μάθω καινούρια πράγματα, απόφασίζω να στήσω ένα δικτυακό τόπο, ξεκινώντας από το μηδέν.

 

Έτοιμες λύσεις του στυλ Geocities και Frontpage δεν ένιωθα οτι με κάλυπταν, αφού θέλω να φτιάξω κάτι δυναμικό, το οποίο να ανανεώνεται εύκολα. (Άλλωστε είπαμε... να μάθουμε και 5 πράγματα).

 

Καταφεύγω λοιπόν στο Joomla, μία λύση με αρκετή υποστήριξη από την ελληνική κοινότητα απ' ότι είδα, βρίσκω και web χώρο φιλοξενίας που κάλυπτε τις ανάγκες μου (mySQL, php κτλ) και νιώθω έτοιμος να απογειωθώ.... Που να ήξερα....

 

Μετά κόπων και βασάνων (αυτά είναι για άλλο ποστ) ακολουθώντας τις οδηγίες του Joomla, ανεβάζω μέσω ftp τα αρχεία μου στον web server, ακολουθώ τα βήματα του installation και φτάνοντας στο τελικό βήμα, πάω να δω τη νεογέννητη σελιδούλα μου όπως με προτρέπει ο installer. Και τί να δω...?

 

Parse error: parse error, expecting μπλαμπλαμπλα in πλαμπλαμπλα/joomla.php on line ταδε.

 

Κρύος ιδρώτας λούζει το πρόσωπό μου, ωχ αμάν την πατήσαμε, τι το ήθελα το Joomla, και τώρα τι, δεν ξέρουμε και php... και τα σχετικά.

 

Ξεπερνώντας το αρχικό σοκ, λέω ας δω την σελίδα με το πρόβλημα... Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί αν είμαι τυχερός να βρω και τι φταίει. Κατεβάζω την σελίδα και βλέπω τον source της. Ήταν μια χαρά, δεν είχε τίποτα περίεργο εκτός από το γεγονός οτι στην γραμμή που μου έβγαζε το parse error ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ (και μάλιστα στη μέση της γραμμής)! Ωπα λέω εδώ είμαστε. Δε χρειάζεται να έχεις εμπειρία 10 ετών στο web development για να καταλάβεις τι φταίει.

 

"Ισως για κάποιο λόγο δεν είχε γίνει σωστά extract το αρχείο από το πακέτο (.gz)" λέω και γρήγορα-γρήγορα ανεβάζω το original στη θέση του προβληματικού στον server και φορτώνω πάλι τη σελιδούλα μου.

 

Parse error: parse error, expecting μπλαμπλαμπλα in πλαμπλαμπλα/joomla.php on line ταδε.

 

Η γραμμή λάθους αυτή τη φορά διαφορετική.

 

"Μα τι στο καλό; Αφου το αρχείο το έλεγξα πριν το ανεβάσω..."

 

Ξανακατεβάζω το αρχείο και ξαναβλέπω τον source. Πάλι κουτσουρεμένος!

 

Για να μη σας κουράζω άλλο, το αρχείο το έχω ανεβάσει 10000 φορές, αλλά για κάποιο λόγο πάντα ανεβαίνει λειψό (κομμένο σε κάποια τυχαία γραμμή).

 

Όποιος έχει λογική εξήγηση ας την παραθέσει, εγώ προς το παρόν ψάχνω το τηλέφωνο του Mulder και της Scully!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα δικαιώματα δεν τα πείραξα. Είναι read/write για μένα και read-only για τους υπόλοιπους.

 

Μόλις ανακάλυψα οτι έχουν ανέβει και άλλα αρχεία λειψά....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

κατι που μου ερχεται πρωι πρωι στο μυαλο μου ειναι να δοκιμασεις να ανεβασεις το αρχειο μεσω ftp αλλα σε ASCII format, μερικες φορες οι ftp servers δεν καταλαβαινουν σωστα την μορφη του αρχειου και ετσι ανεβασουν το μισο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...