Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για καλή ψηφιακή φωτογραφική


doc1000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκέφτομαι να αγοράσω μια καλή ψηφιακή.

Έχω διαβάσει καλά λόγια για την Canon Eos 350D. Την έχει κανείς? Κάποια άλλη πρόταση?

 

Επίσης επειδή πιστεύω ότι το pixmania έχει καλές τιμές σκέφτομαι να την πάρω απ' εκεί. Αλήθεια τα ταχυδρομικά πόσο βγαίνουν περίπου?

http://www.pixmania.com/gr/gr/88654/art/canon/eos-350d-ef-s-18-55-ii.html?itag=3903#accessoires

 

Και κάτι τελευταίο. Επειδή θα ταξιδέψω Αγγλία σε λίγες μέρες, αν έχετε να προτείνετε κάποιο μαγαζί με καλύτερες τιμές απ' εκεί.

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 ευρω για τις ψηφιακές ειναι τα μεταφορικα. Αξιζει να αγορασεις απο το pixmania,

εχω αγορασει απο εκει 3 φορες και σε 3 μερες τα πραγματα ηταν σπιτι μου με DHL.

Στην Αγγλια μιας και εχω παει δε 8α βρεις φθηνοτερη τη μηχανη απο το pixmania,

ισως λιγο φθηνοτερα απο την Ελλαδα.

Η ψηφιακη που λες θεωρειται top για entry level dSLR.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα συμφωνησω και εγω για την EOS 350 D πραγματικα πολυ καλη αρκει να παρεις και ενα δυνατο φακο ευρυγωνιο ( 15 ~ 80 περιπου στο 170 Ευρω ) για να εισαι super :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω αγοράσει και γώ αποτο pixmania είναι πάρα πολύ καλό και μάλιστα μέσα σε 2 μέρες η φωτογραφική μου ηρθε σπίτι !απο γαλία ...αλλα τον τελευταίο καιρό έχω βρεί τη http://www.nomatica.com πιο φτηνή σε πολλές ψηφιακές!!Κανε και συ τις συγκρίσεις σου!!!Λοιπόν οτι και να πάρεις με γεια (προκαταβολικά)!!!Αν θες και αλλες γνώμες για φωτογραφικές και γενικά για φωτογραφία ρήξε και μια ματιά στο http://www.dpgr.gr !!! ! Απίστευτο site

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ!

Αλήθεια τί σημαίνει το 40Χ στην κάρτα μνήμης compact flash 40X 2GB ?

Επίσης το card reader χρειάζεται απ' τη στιγμή που η μηχανή μπορεί να μεταφέρει τα αρχεία μέσω USB 2 ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tο nomatica της έχει κανα 20αρι euro φθηνότερα τελικά! (αλλά δεν είναι προσωρινά διαθέσιμη...)

GaGaS_Thess τί χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένας ευρυγώνιος φακός? Τί θα μου προσφέρει παραπάνω σε σχέση με αυτόν που έχει standard η 350D ?

 

Μήπως να προτιμήσω Nikon?

http://www.nomatica.gr/index.asp?chargement=/photo/bundle33765GR.htm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνήθως τα card readers τα χρειαζεσαι όταν έχεις πάρα πολλες καρτες ή καρτες διαφορετικού τύπου και θες να ξεμπερδεύεις...Στη περίπτωση σου όμως με USB2 είσαι 100% καλυμένος!!!!Όσον αφορά τώρα το 40Χ δεν ξέρω ακριβως τι είναι αλλα υποψιάζομαι οτι έχει να κανει με ταχυτητα εγγραφης και αναγνωσης στην καρτα!Δεν ξέρω και τι καρτες χρησιμοποιουν οι cannon αφου εγώ ειμαι fan των Olympus !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το 40x δείχνει την ταχύτητα της κάρτας π.χ. όταν θές να δείς τις φωτογραφίες που έχεις τραβείξει,οσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερο(αλλά και πιο ακριβό).Γενικά για φωτογραφίες δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη να πάρεις γρήγορη κάρτα,αλλά στο video πρέπει η κάρτα να είναι γρήγορη για να μην χάνεις frames.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επιτέλους και ένας που θέλει σοβαρή camera και όχι gadgetaki! :razz:

 

Το 40x δείχνει όντως την ταχύτητα εγγραφής στην κάρτα και όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερο. Το 40x αυτή την στιγμή είναι το μεγαλύτερο που υπάρχει. Θα διαφωνήσω λίγο με τον angelob7 στο θέμα της ταχύτητας.

Δεν είναι μόνο για video (άλλωστε η EOS 350 δεν τραβά καν video) αλλά βολεύει σε αρκετές περιπτώσεις όπως πχ στην πιο γρήγορη μεταφορά των φοτο από την μηχανή στο σκληρό, σε λειτουργία Auto Bracketing, καθώς και σε λήψη ριπής (πολλές φοτό συνεχόμενες, η EOS 350 υποστιρίζει μέχρι 3 το δευτερόλεπτο). Επίσης (το πιο σημαντικό απ'όλα) με τέτοια κάμερα και με μια μεγάλη κάρτα πχ 2GB ε...δεν θα τραβάς σε Jpeg, αλλά σε RAW ή TIFF για καλύτερη ποιότητα. Τα αρχεία αυτά όμως (με ανάλυση 8 ΜΡ) μπορεί να είναι 20-40 ΜΒ η κάθε φοτό! Εκεί αν δεν έχεις γρήγορη κάρτα θα πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον 5-8 δευτερόλεπτα μέχρι να αποθηκευτεί η φωτό στην κάρτα και να μπορέσεις να βγάλεις την επόμενη! Οπότε αν πχ θες να τραβήξεις κάτι που περνά μπροστά σου σχετικά γρήγορα χάνεις λήψεις! Σπαστικό...?

 

Επίσης το card reader δεν το χρειάζεσαι από την στιγμή που έχεις USB 2. Όπως είπε και ο dimis2410 "Συνήθως τα card readers τα χρειαζεσαι όταν έχεις πάρα πολλες καρτες ή καρτες διαφορετικού τύπου και θες να ξεμπερδεύεις." Όμως η EOS 350 παίρνει μόνο Compact Flash, οπότε δεν έχει νόημα η ύπαρξη card reader!

 

Τώρα αν είναι να πάρεις την canon θα ήταν καλύτερα να έψαχνες για έναν καλύτερο φακό, ο φακός του κιτ δεν λέει και πολλά! Όχι ότι κάνει λάθη ή βγάζει άσχημες φωτό, καμία σχέση κυριλέ είναι, απλά με 100-200 ευρώ παραπάνω μπορείς να βρείς αρκετά καλύτερους. Και για αρχή πας για έναν καλό ευρυγώνιο (18-50 άντε και μέχρι 80). Δες και τους SIGMA, έχουν μερικά πολύ καλά κομμάτια σε σχετικά χαμηλή τιμή!

 

Και οι Nikon που είπες είναι φοβερές μηχανές. Αλλά στα ίδια features και ποιότητα φωτογραφίας είναι σαφώς ακριβότερες. Οπότε η EOS 350D που σκέφτεσαι είναι στην ίδια κλάση με την Nikon D70 και όχι την D50 που έδωσες στο link παραπάνω. Επίσης οι Nikon είναι 6ΜΡ σε αντίθεση με την Canon που είναι 8ΜΡ :wink:

(τα ΜΡ βέβαια δεν είναι πάντα μέτρο την ποιότητας...)

 

Την EOS 350D (με φακό SIGMA των 400 ευρώ) την έχει φίλος μου, έχω δει φωτό της και σε οθόνη αλλά και τυπωμένες σε Α4 (εκεί βλέπεις πραγματικα την ποιότητα), την δούλεψα και για μερικές ώρες, και απλά είναι θεϊκή μηχανή! Εύκολη στον χειρισμό, σωστή εστίαση, φοβερή ποιότητα, χρώματα, ευκρίνεια και contrast!

 

Για αναλυτικότατο review δες εδώ: http://www.dpreview.com/reviews/canoneos350d/

 

Καλές αγορές και καλές λήψεις! :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε doc1000 επειδη δεν αναφερεις γιατι ακριβως την θελεις την 350D (αν χρειαζεσαι οπωσδηποτε δηλαδη να ειναι dSLR η μηχανη που θα παρεις), σε αυτην την κατηγορια χρηματων θα προτεινα να σκεφτεις πολυ σοβαρα την Sony Cyber-shot DSC-R1 που μολις εχει κανει την εμφανιση της στην αγορα, με αισθητηρα που εμενα τουλαχιστον η υπαρξη του με αφησε ξαγρυπνο για μια νυχτα να την σκεφτομαι...

 

http://www.dpreview.com/articles/sonydscr1/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

doc1000 : οσο ποιο ευρυγωνιος ειναι ο φακος της μηχανης σου τοσο μεγαλυτερο ανοιγμα θα εχει για να πιασεις στην φωτογραφια . ο κλασσικος ειναι 35 mm και οσο αυτο το νουμερο μικραινει τοσο μεγαλυτερη γωνια θεασης <<ΒΛΕΠΕΙ>> ο φακος σου . Με λιγα λογια πιανεις απο ακρη σε ακρη μεγαλυτερη αποσταση . Παντως η EOS350D ειναι κορυφη απο οσ την εχω δουλεψει . Το μονο αρνητικο ειναι τα λεφτα της (800+Φακος) αλλα αν μπορεις να τα δωσεις προχωρα το ειναι παρα πολυ καλη . Το 40Χ ειναι η ταχυτητα της μνημης σου οσο μεγαλυτερη ειναι αυτη η τιμη τοσο ποιο γρηγορη . Ειδικα αν αποθηκευεις σε RAW το 80Χ ειναι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ . για τον μανησιο φακο δεν ξερω να σου πω τι ειναι γιατι δεν την εχω δει με τι φακο την δινουν την εχω δει σκετο σωμα με φακο SIGMA οποτε ..... παντως αν ειναι 35 - ΚΑΤΙ ειναι ο κλασσικος . Κοιτα να παρεις και εναν μικροτερο ή εναν τηλεφακο (35-200 π.χ ) Οσο για NIKON η D70 ειναι ολα τα λεφτα αλλα ειναι ΠΑΡΑ πολυ ακριβοτερη στην ηδη αρκετα ακριβη EOS ...οποτε....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...