kirileman Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Οκ. Που βρίσκεται το bug στις πάσες για παράδειγμα? 1) Κάνετε πάσα δεξιά και αυτή πάει αριστερά; 2) Σημαδεύετε τον παραδιπλανό σας και πάει στον διπλανό σας; 3) Κάνετε πάσα και αυτή δεν πηγαίνει ακριβώς στα πόδια του συμπαίχτη σας; 4) Πατάτε το κουμπί της πάσας και η μπάλα φεύγει καθυστερημένα ή καθόλου; 5) Δεν σας βγαίνουν ποτέ σωστά οι direct πάσες; 6) Δεν σας βγαίνουν ποτέ σωστά οι through πάσες; 7) Δεν βγαίνει καμία πάσα ποτέ σωστά; Παρακαλώ κάποιος να μου απαντήσει για να το ψάξω και γω. To bug στα κόρνερ που ακριβώς εντοπίζεται, για να το τσεκάρω και αυτό; Δεν παίρνετε κεφαλιές ποτέ; Έχετε μάθει να εκτελείτε κόρνερ; Νομίζετε πως απλά σημεδεύετε και σουτάρετε; Αν δείτε πχ κάποιον να περιμένει χωρίς να ξέρετε το γιατί, να σουτάρει με έναν συνδυασμό πλήκτρων και να παίρνει "περιέργως" την κεφαλιά, τι θα φταίει; Μήπως κάποιο cheat; Γιαυτό επιμένω, ψάξτε το παιχνίδι καλύτερα.
EKTELESTES Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 kirileman, epeidh k egw eimai apo tous poli palaioures tou game ( vlepe 98 k pio prin me ta 2d ligo ) oi pases sto pes5/we9 exoun 1 prob mono : oi pshles prowthimenes ginontai ypervolika dynates k brosta , se antithesh me alla pes pou htan normal k phgainan pio konta ston paixth ( k epeidh to dokimasa k me kalous paser, den exei na kanei me thn ikanothta tou paixth stis pases ) . Tha mou peis twra, realistiko den einai? einai, alla einai k mlkia na to xalas enw to xes 1 xara. Giati an to kanoume k 100% realistiko, de tha boreis na paizeis bala an de pareis 3-4 ethnikes mono allo 1 opws eipan k ta paidia : einai oti polles fores enw thes na kaneis kefalia apo vole tou termatofylaka, tha paei k tha kanei pasa sto 5 enw palia ekane panta thn kefalia, ektos k an de patouses koubi k thn kontrolare me thithos/podia. k 1 episis pou mou th spaei einai to gegonos oti otan kaneis taklin sto pes5 h bala feugei me taxythta astraphs k paei stou diaolou th mana , hmartoon nai men dhl, kalytera grafika, kalyterh kinhsh genika, klp klp , alla merika pragmata den eprepe na ta allaksoun!
G_Zisis Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Μα δεν εννοούσα αυτό ακριβώς όταν έλεγα ότι αργεί να δώσει πάσα.Γενικά όταν πατάω ένα κουμπί αργεί να εκτελέσει την εντολή.Αυτο εννοούσα.Ξέρετε τι φταίει? Κανείς??Μήπως φταίει το ότι η κάρτα γραφικών μου είναι πολύ παλιά και κολλάει?
Luxx Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 επισης αυτο το συστημα με τα foul δεν τα καταλαβαινω.. ουτε ενα στοχο δεν εχει!
BladeRunner Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Γεια σου ρε privateer! ps: Κινήσεις υπάρχουν πραγματικά πάρα πολλές. Όπως επίσης και πληρέστατα guides. Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι που έχουν ενστάσεις για το gameplay (στο insomnia και αλλού) τα έχουν διαβάσει και ξέρουν το 95% των κινήσεων (το αν τις κάνουν ή το κάτα πόσο είναι χρήσιμες είναι άλλη ιστορία). Όταν κάποιος διαμαρτύρεται για συγκεκριμένες "παραξενιές" του gameplay μέσες άκρες φαίνεται αν ξέρει για τι πράγμα μιλάει ή όχι. Εσενα πολυ σε παω στις αποψεις σου και οπως τις θετεις
nzeppos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Περί φάουλ... Το νέο "σύστημα" με τα φάουλ εγώ το προτιμώ σε σχέση με του PES4. Γιατί στο 4 ήταν πιο εύκολο να κλέψεις τη μπάλα από τους αμυντικούς παίζοντας ξύλο και να βγεις μόνος σου. Κάτι το οποιο στο πραγματικό ποδόσφαιρο, όσο και να'ναι είναι ασυνήθιστο. Το 5 είναι πιο ρεαλιστικό σ'αυτόν τον τομέα. Χρειάζεται όμως πάρα πολύ προσοχή κάθε φορά που πας να πάρεις τη μπάλα. Μετά από λίγο γίνεται μεν συνήθεια αλλά ακόμα και τότε κάποιες φορές (και ειδικά όταν κυνηγάς σκορ!) ορισμένα φάουλ φαίνονται εντελώς μπασκετικά. Θα προτιμούσα να ήταν πιο random ο αλγόριθμος για το αν θα τα δώσει ή όχι. Τα φάουλ που κάνει το PC (τα professional φάουλ, που με ένα τζαρτζάρισμα σου κόβουν τον αιφνιδιασμό) ακούγονται πολύ ρεαλιστικά και ωραία και σωστά, αλλά και πάλι όταν κυνηγάς σκορ που αρχίζει ο άλλος το ξύλο και το κατενάτσιο, σου σπάνε τα νεύρα. Από εκεί και πέρα είναι θέμα ικανοτήτων και υπομονής του καθενός (κι εγώ δεν έχω περίσσευμα από κανένα) πόσο θα το αντέξει και δεν θα αρχίσει τα μπινελίκια και τα Alt+F4. Γενικά πάντως νομίζω ότι οι περισσότεροι έχουμε συμφωνήσει ότι το σύστημα των φάουλ μετά από ένα σημείο συνηθίζεται. Όσο για τα κόρνερ (και απευθύνομαι στο φίλο kirileman, που πραγματικά φαίνεται ότι είναι παλαίουρας του αθλήματος, από τους πιο παλιούς εδώ μέσα ) η δική μου ένσταση βρίσκεται στα κόρνερ που εκτελεί το PC όταν αμύνομαι. Η συχνότητα που παίρνει τις κεφαλιές και βάζει τα γκολ από τέτοιες φάσεις είναι δυσανάλογη του πραγματικού ποδοσφαίρου. Πραγματικά έχω την εντύπωση που αν δεν το προσέξεις ιδιαίτερα, μπορεί να σου σου βάλει 2-3 γκολ με λιγότερα από 10 κόρνερ. Αλλά και στην τσίτα να είσαι, πάλι μπορεί να το φας. Η ιδιαιτερότητα του gameplay εδώ έγκειται στο ότι οι αμυντικοί σου κάπου αλλού έχουν το μυαλό τους, πάντως όχι στο παιχνίδι. Γιατί λάθος πηδάνε, λάθος μαρκάρουν, λάθος σπρώχνουν. Αν το φας όταν νικάς 3-0 ούτε που θα σε νοιάξει, ούτε που θα το θυμάσει. Αν όμως το φας στο 90' και χάσεις το πρωτάθλημα έτσι, εκεί να δεις τι έχει να γίνει! :razz:
THE GODFATHER Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 oi pases sto pes5/we9 exoun 1 prob mono : oi pshles prowthimenes ginontai ypervolika dynates k brosta , se antithesh me alla pes pou htan normal k phgainan pio konta ston paixth ( k epeidh to dokimasa k me kalous paser, den exei na kanei me thn ikanothta tou paixth stis pases ) . Tha mou peis twra, realistiko den einai? einai, alla einai k mlkia na to xalas enw to xes 1 xara. Giati an to kanoume k 100% realistiko, de tha boreis na paizeis bala an de pareis 3-4 ethnikes mono Sto 4 o kathe ashetos(px anatolaskis) ebgaze proo8imenes mpalies akribias! einai realistiko afto? Gia na bgaleis pshles prowthimenes edw prepei na eiste sigouroi oti tha to kaneis kapoios pou xerei na bgazei tetoies balies, kai o epi8etikos tha ehei diaskelismo. Parte ti liverpool dokimaste afto me to didimo Gerrard-Cisse kai tha dite ti diafora. επισης αυτο το συστημα με τα foul δεν τα καταλαβαινω.. ουτε ενα στοχο δεν εχει! Eheis minei sto fifa 2003 e? Gia stoxo dokimase to to serious sam pou einai kai arcade kai tha s'aresei
EKTELESTES Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Godfather, kaneis quote kati xwris na to diavazeis kala sou eipa oti den exei sxesh na kanei me thn ikanothta tou paixth me gerrard - cisse de dokimasa, alla dokimasa me poli kaliterous ( px. classic brazil, holland, germany, england klp ) dhl zico - pele gia paradeigma k panta tis ekanan ypervolika brosta se sxesh me to 4 dhl, h tha thn kaneis apo to kentro h pio pisw thn pshlh prowthimenh k tha xeis trexanthri brosta h asta na pane! einai realistiko loipon na xeis ronaldinio, zico klp k na sou vgazoun thn pasa 50metra brosta apo ton epithetiko??!!? 90% peftei panw ston termatofylaka h bala pleon. Manual sentres dhl ksana k ksana....
Luxx Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 δεν καταλαβαινω στο training για τα shots απο foul.. στο παραδειγμα λεει οτι πρεπει να χρησιμοποιησω εκτος απο το κουμπι για το σουτ, και τα αριστερα,δεξια,πανω,κατω,πασα,μακρινη πασα.. τι κανει το καθενα και πως τα χρησιμοποιω; λεει οτι τα παταω ταυτοχρονα ή κατι τετοιο ωστε να ρυθμιση την δυναμη του σουτ.. επισης πως βαζω φαλτσο;
BladeRunner Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 1.Μιλατε για το pes σαν αυθεντιες και καθομαι και διαβαζω και τρελενομαι.Οι προωθημενες πασες το εχουν πει απο την ιδια την Κοναμι οτι ΦΕΤΟΣ δεν ειναι πανακεια και οτι δεν θα εχει πλεον την ιδια αποτελεσματικοτητα.Το εχουν πει ξεκαθαρα,τερμα οι through passes για ευκολα γκολ.... 2.Τα φαουλ θα τα μαθεις εμπειρικα,δεν εχει στοχους,γεμιστηρες και τα ρεστα.
nzeppos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 2.Τα φαουλ θα τα μαθεις εμπειρικα,δεν εχει στοχους,γεμιστηρες και τα ρεστα. Πες τα!! .
kirileman Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Πότε τα φάουλ είχαν στόχο; Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα άκουγα παράπονα για το τελειότερο σύστημα εκτέλεσης φάουλ. Επι τη ευκαιρία να πούμε ότι είναι το ίδιο εδώ και χρόνια! Όσο για τις προωθημένες ψηλές μπαλιές (με L1), πολύ σπάνια τις χρησιμοποιούσα. Μόνο όταν δεν είχα σωστά το σώμα και πιεζόμουν πολύ απο τους αμυνόμενους χωρίς άλλη επιλογή. Διαφορετικά, ψηλές μπαλιές ΧΩΡΙΣ L1!!! και παύει να έχει νόημα η κουβέντα. (Mήπως έχετε κακομάθει με το ημιαυτόματες πάσες-σέντρες με το L1; Μήπως η ΚΟΝΑΜΙ πρέπει να το καταργήσει εντελώς για να μάθετε να τις κάνετε εντελώς manually; ) Για τα φάουλ τα έχουμε πει, για τις κεφαλιές στα κόρνερ πραγματικά δεν βλέπω πρόβλημα (ποτέ δεν αφήνω την ομάδα να αντιδράσει μόνη χωρίς εγώ να κάνω κάτι και έτσι έχω να φάω γκολ από κόρνερ κάτι μήνες!!!), οπότε τι μας μένει να γκρινιάξουμε; Τα τινάγματα των τερματοφυλάκων είναι το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα του gameplay αλλά δεν βλέπω να το σχολιάζει κανείς πια. Και για να μην δίνουμε και την εντύπωση ότι το παίζουμε αυθεντίες, σας αφήνω να ανακαλύψετε τις αρετές του παιχνιδιού με την ησυχία σας.
G_Zisis Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Αυτό με το L1 μπορείτε να μου πείτε τι κάνει και πότε το πατάμε?
Luxx Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 επισης οταν ο αλλος μου κανει τακλιν παταω το L2, αλλα δεν την αποφευγει!
nzeppos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Το L1 έχει πολλές χρήσεις και καλό θα είναι να τις μάθεις όλες. Οι πιο συνηθισμένες είναι στην άμυνα όπου με σκέτο L1 αλλάζεις τον παίκτη που χειρίζεσαι και στην επίθεση όπου με L1+Δ κάνεις την προωθημένη πάσα. Με L1+Χ και στα καπάκια Δ ή O κάνεις 1-2. Με L1+Ο κάνεις σέντρα ακριβείας (εχμ...τελοσπάντων) από οποιαδήποτε θέση, ανεξαρτήτως του που κοιτάς. Δεν υπάρχει "κατάλληλη" στιγμή να το πατήσεις, παίζοντας θα μάθεις πότε πρέπει. Στο Pes5 όμως το L1+Δ έχει πέσει σε αχρηστία λόγω της αλλαγής στο gameplay και ο καλύτερος τρόπος είναι αυτός που είπε ο kirileman, με O δηλαδή. Αλλά όσα και να σου πούμε από εδώ, η καλύτερη λύση είναι να κατεβάσεις ένα αναλυτικό guide για να έχεις όλες τις λειτουργίες πρόχειρες. Αν κάποια στιγμή ξεχάσεις με ποιο κουμπί βγαίνει το τείχος ή πως γίνεται το elastico κλπ το έχεις κάπου εκτυπωμένο και ξεμπερδεύεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.